Lichamelijke kwaaltjes zijn nooit leuk – en zeker niet wanneer je je er ook nog eens voor schaamt. Er zijn kwaaltjes waar mannen nou eenmaal sneller tegenaan lopen dan vrouwen. Wist je dat de meeste van deze kwaaltjes erg vaak voorkomen en je je er dus niet zo druk over hoeft te maken als je denkt? Lees in dit artikel welke ongemakken dit zijn en wat je er eventueel tegen zou kunnen doen.

man-woonkamer-bank

Overmatig zweten

Het is een feit dat mannen vaker en sneller zweten dan vrouwen – natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar overmatig transpireren is vervelend; het kan je flink tegenzitten tijdens belangrijke gebeurtenissen. Niemand wil bijvoorbeeld met een doorweekte blouse naar een bruiloft of met zweetplekken onder z’n armen een sollicitatiegesprek ingaan. Hoewel overmatig zweten erfelijk kan zijn of juist te maken heeft met je hormonen, kun je er zeker wat tegen doen. Zo is het belangrijk je regelmatig te wassen en schone en droge kleding aan te trekken. Daarnaast is het slim om luchtige kleren te dragen die gemaakt zijn van katoen of linnen. Je kunt ook eens een deodorant proberen met aluminiumzouten; deze kunnen het zweten tijdelijk tegengaan.

Schimmel aan de penis

Ongemakken in de intieme zone zijn uitermate vervelend. Het is niet alleen pijnlijk, maar het kan ook zorgen voor een gevoel van schaamte. Schimmel aan de penis is hier een voorbeeld van. Bij deze aandoening wordt vaak ten onrechte aan een geslachtsziekte gedacht, terwijl een schimmelinfectie aan de penis vaak een andere oorzaak heeft. De aandoening wordt veroorzaakt door een infectie van de Candidaschimmel. Deze schimmel kan ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een verminderd immuunsysteem hebt of wanneer je te maken hebt met veel stress. De kwaal is makkelijk te verhelpen met een antischimmelcrème. Wanneer het niet overgaat is het slim om wel een bezoekje aan de huisarts te brengen om andere medische oorzaken uit te sluiten.

Veel lichaamsbeharing

Sommige mannen hebben enorm veel lichaamsbeharing en kunnen hier erg onzeker over zijn. Het is bijvoorbeeld niet leuk wanneer je zo veel borst- en rughaar hebt dat het boven je T-shirt uitkomt. Ten eerste is het goed om je te realiseren dat ieder lichaam anders is en dat het heel normaal is om lichaamsbeharing te hebben. Wanneer je er wel heel erg mee zit zou je kunnen overwegen om een afspraak te maken bij een ontharings- of laserkliniek. Daar kun je met een professional overleggen wat er in jouw geval mogelijk zou zijn. Als je dit niet ziet zitten kun je ook overwegen om zelf je lichaamsbeharing te harsen; onderzoek dan wel goed hoe je te werk moet gaan.

Leave a Comment