Couturier Mart Visser presenteert dit najaar zijn 50ste Haute Couture collectie. Al 25 jaar kleedt deze modeontwerper Nederlandse vrouwen. Hij doet dat met een kwaliteit, allure en creativiteit die zeldzaam is en die wij ontzettend goed bij ClassyLife vinden passen. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen. Met ‘Beyond Context’ toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork. De expositie vindt plaats t/m 19 november, aan de Herengracht 541 in Amsterdam. Gaan kijken!>>

 

Couturier Mart Visser presenteert dit najaar zijn 50ste Haute Couture collectie. Al 25 jaar kleedt deze modeontwerper Nederlandse vrouwen. Hij doet dat met een kwaliteit, allure en creativiteit die zeldzaam is en die wij ontzettend goed bij ClassyLife vinden passen. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen. Met ‘Beyond Context’ toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork. De expositie vindt plaats  t/m 19 november, aan de Herengracht 541 in Amsterdam. Gaan kijken!

Artesia ZW
In het centrum van Amsterdam worden monumentale grachtenpanden getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteren met statige stijlkamers. Een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst. Daarbij plaatst Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kan de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld en muziek zorgen voor een optimale beleving.

Couture
Mart Visser debuteerde in 1992 met zijn eerste Haute Couture collectie. Voor de expositie worden iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief afgewisseld met ontwerpen uit de couture collectie winter 2017-2018. Daarnaast wordt een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland gepresenteerd.

Artwork
De expositie laat ook een imposant overzicht van 8 jaar Artwork zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

De concept store
In het tijdelijk museum komt ook de eerste concept store van Mart Visser met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Het goede doel
In het Prinses Máxima Centrum is veel aandacht voor het welzijn van het langdurig opgenomen en ernstig zieke kind. Het Prinses Máxima Centrum zal het grootste kinderkankercentrum van Europa worden. Het research instituut zal dan ook toonaangevend onderzoek doen en nieuwe behandelingen voor alle soorten van kanker ontwikkelen. Het is de wens van Mart Visser om een gedeelte van de verkoopopbrengst van deze expositie te schenken aan het Prinses Máxima Centrum, ten behoeve van het bouwen van een nieuw atelier voor de kinderen.

De locatie
The Artesia is het voormalige hoofdkantoor van GE Artesia Bank en was tot 2016 in gebruik. Deze historische monumentale grachtenpanden aan de Herengracht zullen na Beyond Context door REB Projects worden getransformeerd naar grote gelijkvloerse woningen aan de gracht. REB Projects is een vastgoedontwikkelaar die een bijdrage wil leveren aan de prachtige geschiedenis en spirit van de stad Amsterdam door superbe gemoderniseerde residenties te realiseren in haar uitzonderlijke architectonische erfgoed. www.rebprojects.com.
Meer informatie over deze expositie via 020 571 20 20.

 

 

Leave a Comment