Na lang wachten was het dan eindelijk zover, de eerste studenten van MBO Rijn IJssel trokken in het nieuwe pand op de ENKA Campus in Arnhem. De plek waar in het verleden kunstgarens werden gesponnen, heeft een nieuwe bestemming gekregen als campus  waar duizenden jongeren een vak kunnen leren om zich voor te bereiden op hun toekomst.

In één van de gebouwen op de campus vinden studenten Techniek & ICT straks hun plek. In het moderne gebouw zijn diverse praktijkruimtes te vinden, waar studenten praktijkervaring kunnen opdoen met hun beoogde vak. Het in het gebouw gevestigde praktijklokaal autotechniek is bijvoorbeeld uitgerust met moderne apparatuur om autotechnici van de toekomst goed op te kunnen leiden. Juist in dit lokaal lag er wel een architectonische uitdaging voor de architecten. Er waren namelijk 8 overheaddeuren ingetekend  in de geheel glazen gevel. Direct achter deze deuren bevinden zich de autohefbruggen die de volledige hoogte van de ruimte nodig hebben om voldoende werkruimte te genereren. Een standaard overheaddeur zou deze werkhoogte enorm beperken en bovendien de verlichting  en afzuiginstallaties blokkeren in geopende toestand.

Compact vouwdeur vouwt zich op boven de deuropening

Gelukkig bestaan er slimme overheaddeuren die in deze situaties de oplossing bieden, zoals de Compact sectionaaldeur van Rolflex. Deze deur vouwt haar panelen boven de deuropening op, waardoor er geen rails aan het plafond nodig zijn. De volledige hoogte kan benut worden voor de autohefbruggen. Deze deuren zijn geheel aan te passen aan de rest van het pand qua kleurstelling en materiaalgebruik waardoor ze naadloos passen in de gevel. Dankzij deze kenmerken wordt de Compact deur meer en meer ingezet in de automotive branche. Niet alleen in werkplaatsen, maar ook in showrooms, omdat de deur mooi weggewerkt kan worden in het plafond.

Rolflex maakt al 25 jaar deze Compact bedrijfsdeur op maat in de fabriek in Ulft, Gelderland.  Inmiddels wordt de deur vanwege het unieke vouwsysteem over de hele wereld gebruikt door klanten als Ferrari en McLaren, maar uiteraard ook door veel bedrijven in Nederland. Zo werd de deur ook gebruikt in het recent geopende Depot Boijmans en zijn Rolflex deuren in Nederland onder andere ook te vinden in de Johan Cruijff Arena en de pitstraat van TT Assen.

Leave a Comment