Als je iemand leuk vindt, vraag je jezelf voortdurend af of hij of zij jou als meer dan een vriend ziet. Het is belangrijk om de tekenen te kennen om je antwoord te krijgen.

Vraag jij je wel eens af of jullie meer dan vrienden zijn?

De lijnen kunnen gemakkelijk vervagen tussen vriendschap en iets meer, dus maak je geen zorgen als je jezelf deze vraag stelt.

Het zal je verbazen hoeveel mensen hier eigenlijk mee worstelen! Het is tijd om voor eens en altijd een einde te maken aan je verwarring en duidelijkheid te krijgen over de tekenen dat jullie meer zijn dan vrienden.

Zijn jullie meer dan vrienden?

De grens tussen vriendschap en relatie kan gemakkelijk vervaagd zijn. Als jullie niet meer dan vrienden zijn, zou je jezelf deze vraag eigenlijk niet moeten stellen. Een platonische vriendschap heeft geen romantiek in de vergelijking.

Dus als je merkt dat je aanhankelijk met elkaar bent of je voelt je op een bepaald moment nerveus bij hen in de buurt, dan zou je gevoelens voor hen kunnen hebben. Als zij dit beantwoorden, kunnen jullie meer zijn dan vrienden. In een platonische vriendschap hoef je niet te twijfelen aan hun bedoelingen met jou.

Je zult het gevoel hebben dat het strikt vriendschap is als je de tekenen kunt ontcijferen dat jullie meer dan vrienden zijn.

17 subtiele tekenen dat jullie meer dan vrienden zijn en voor elkaar vallen

keuken-koppel

Soms hebben twee vrienden zoveel gelukkige dingen gemeen dat een eenvoudige vriendschap na verloop van tijd veel complexer kan worden.

Er is een reden waarom het zo makkelijk kan zijn om voor je beste vriend(in) te vallen. Zij zijn de persoon die jou beter kent dan wie dan ook en als je je voor hen laat vallen, kan een vriendschap snel in een relatie veranderen.

Als jullie perfect voor elkaar zijn, zullen jullie allebei onvermijdelijk verliefd op elkaar worden.

1. Jullie bellen en sms’en elkaar allebei elke dag

Het begint misschien met af en toe een telefoontje om contact te houden of wat roddels uit te wisselen. Maar na verloop van tijd worden de telefoontjes frequenter en duren ze langer, meestal tot diep in de nacht.

Je kunt dit misschien moeilijk geloven, maar het is niet nodig om elkaar elke dag te bellen.

Dit is iets wat je met een partner doet, niet met een vriend. Als je je afvraagt of jullie meer zijn dan vrienden, dan betekent het feit dat jullie elkaar elke dag bellen dat er maar één antwoord is – het is een volmondig ja!

2. Geheimen en meningen delen

Geliefden maken elkaars zinnen af. Vrienden die overgaan in geliefden delen hun geheimen en meningen. Het is niet nodig om je vieze geheimpjes met je vriend te delen, tenzij je meer wordt dan dat.

Dus weet je vriend dat je naakt slaapt? Of ben je erachter gekomen dat je vriend tijdens het lange telefoongesprek van gisteravond zwart ondergoed droeg? Je bent je er misschien niet van bewust dat je aan het flirten bent, maar het delen van deze intieme details met je vriend is een van de tekenen dat jullie meer dan vrienden zijn.

3. Overbezorgd over elkaar

Vrienden die op het punt staan om iets meer te worden, zijn erg beschermend over elkaar. Vraag je je vriend(in) om je te bellen en het je te laten weten als ze thuis zijn, of probeert een van jullie de ander steeds uit de penarie te helpen?

Je kunt je vrienden met mate beschermen, maar als je de neiging hebt om overbezorgd te zijn, moet je gaan nadenken of dit wel echt een vriendschap is.

Als een van jullie de neiging heeft om meer dan zijn best te doen voor de ander, dan beantwoordt dat je vraag of jullie meer dan vrienden zijn.

4. Nieuwe afspraakjes en jaloezie

Dit is echt een grote, dus let goed op! Als jij of de ander een nieuwe date heeft, vertoont een van jullie dan tekenen van jaloezie of afgunst? Jaloers zijn is moeilijker te verbergen dan je zou denken.

Raak je geïrriteerd als je vriend(in) uitgaat met iemand die hij/zij leuk vindt, of zelfs opgewonden over zijn/haar date praat? Of draait je maag zich om van woede als je vriend(in) het doet met iemand tijdens een date? Deze vragen zullen je helpen om de vraag te beantwoorden of jullie meer dan vrienden zijn of niet.

Geen van jullie zou in de eerste plaats jaloers moeten worden, als jullie echt gewoon vrienden zijn *vriendschappelijke jaloezie bestaat niet!*.

5. Samen weekends en vakanties doorbrengen

Als je je speciale vriend(in) ontmoet, zijn jullie dan meestal alleen of zijn er ook andere vrienden? Weekenden en vakanties zijn een tijd van ontspanning en gelukkige momenten. Als een van jullie er de voorkeur aan geeft om alleen met z’n tweeën rond te hangen, begin dan na te denken over intenties.

Als dit het geval is, vind je het duidelijk heerlijk om tijd met een ander door te brengen en kun je er geen genoeg van krijgen.

6. Ga met elkaar uit

Nu noem je dit natuurlijk geen *dates* als je gewoon vrienden bent. Maar je weet toch wat we hier bedoelen? Gaan jullie allebei veel uit, met z’n tweeën? Als er een nieuwe film in de stad is of een nieuw restaurant, is de eerste gedachte die in je opkomt dan je vriend(in)?

Als jullie deze vriendschappelijke afspraakjes met z’n tweeën maken, kan het een vriendschap zijn die leidt tot romantiek! Onnodig tijd met elkaar doorbrengen is een van de concrete tekenen dat jullie meer zijn dan vrienden.

Aantrekkelijke vriendinnen die *daten* met elkaar doen het vaak niet omdat er niemand anders is om mee uit te gaan; ze doen het omdat ze het leuk vinden om nieuwe ervaringen met elkaar te delen.

7. Elkaar exclusieve koosnaampjes geven

Als je je serieus afvraagt zijn jullie meer dan vrienden, dan komt het allemaal neer op het hebben van huisdier namen of niet. Hebben jullie allebei leuke huisdier namen die je alleen aan elkaar geeft? Huisdier namen worden door mensen alleen gegeven als ze een overweldigende golf van genegenheid voor elkaar voelen.

Huisdier namen zijn nogal persoonlijk en erg aanhankelijk. Dit wordt het meest gebruikt als mensen aan het daten zijn of een relatie hebben, dus misschien vallen jullie al voor elkaar *je weet het alleen nog niet.*

8. Extreem trouw aan elkaar

Een van de bekende kenmerken van vriendschappen is loyaliteit. Maar welk type loyaliteit wordt zo groot dat het geen vriendschap meer is, maar iets meer? Als je verliefd bent, doe je je best om trouw te zijn aan elkaar en er te zijn in tijden van nood.

En dat is een van de grootste redenen waarom liefde ook zoveel pijn kan doen, vooral als het vertrouwen en de loyaliteit worden geschonden.

Als jullie altijd alles laten vallen om aan elkaars zijde te staan wanneer iemand in nood is, dan is dit een van de concrete tekenen dat jullie meer zijn dan vrienden.

9. Veel aaien en knuffelen

Fysieke vormen van genegenheid zoals strelen en knuffelen zijn alleen voorbehouden aan mensen met wie je iets meer dan vriendschap hebt.

Houden jullie elkaars handen meestal vast of rusten jullie je hoofd op elkaars schouders? Het in elkaar grijpen van armen en af en toe een kus op de wang gaan niet echt goed in een vriendschap.

De enige reden waarom dit een tweede natuur zou moeten zijn in jullie vriendschap is dat het zich al heeft ontwikkeld tot iets meer dan dat. Als je het heerlijk vindt om met je vriend(in) te knuffelen, kun je niet echt met iemand anders uitgaan als je je vriend(in) om je heen hebt. *zij zouden wegrennen van jaloezie!*

10. Je wilt je vriend(in) zoenen

Of je nu wel of niet al met je vriend hebt gezoend, als de gedachte al door je hoofd is gegaan, is dit misschien niet alleen vriendschap voor jullie allebei.

Vrienden geven er niet om elkaar te zoenen of met elkaar te zoenen. Ze sluiten ook geen stomme pacten als “laten we met elkaar trouwen als we niemand anders vinden tegen de tijd dat we dertig zijn.”

Als je je afvraagt of jullie meer dan vrienden zijn of niet, observeer dan de manier waarop jullie elkaar kussen. Is het gewoon een vriendschappelijke kus of een kus die zo dichtbij is om een echte kus te worden? We zouden het overduidelijke niet hoeven te zeggen, maar je kust je vrienden niet!

11. Jullie geven elkaar die blik

Je weet waar we het over hebben – die blik die geliefden in films delen en die onmogelijk te missen is. Ja, ze gebeuren ook in het echte leven, en nee, dit gebeurt niet in vriendschappen. Als je de neiging hebt om een blik of twee te delen met je vriend(in), dan moet er wel iets blijven hangen in de vriendschap.

Het is het soort blik dat zegt: “Je bent mijn vriend, maar ik denk dat ik verliefd op je aan het worden ben.” Als ze op dezelfde manier naar je kijken, waarom zou je de vriendschap dan niet naar een hoger niveau tillen? Letterlijk iedereen om je heen ziet het, behalve jijzelf!

12. Er komt flirten bij kijken

Het maakt niet uit of het maar een grapje was, maar als je subtiel flirt met je vriend(in) *en zij flirten terug*, dan is dit geen vriendschap meer. Misschien zijn jullie allebei gewoon bang om het toe te geven, maar jullie hebben gevoelens voor elkaar.

Flirten is een zeker teken dat jullie meer zijn dan vrienden, want tenzij je vriend(in) ook iemand is met wie je hebt gedate, zou je eigenlijk niet met hem of haar moeten flirten.

13. Jullie vriendschap is drastisch veranderd

Nu hebben we het niet over kleine veranderingen, maar veranderingen die je andere vrienden duidelijk opmerken. Misschien raken jullie elkaar constant aan, of als jullie praten is het alsof er niemand anders in de kamer is. Dit zijn gedragingen achter twee mensen die duidelijk verliefd zijn *en jij ontkent het gewoon*.

Als dit het geval is, moeten jullie zeker het gesprek met elkaar aangaan en kijken waar de relatie jullie brengt. Jullie zijn duidelijk niet meer alleen vrienden.

14. Jullie praten allebei over elkaar met andere mensen

Als je je afvraagt of jullie meer zijn dan vrienden, ga dan na of je met je andere vrienden praat over hoe geweldig de ander is.

Misschien heb je het in eerste instantie niet in de gaten, maar je kunt het niet laten om met je andere vrienden over hem of haar te praten *en je weet niet dat zij precies hetzelfde doen*.

Als jullie dezelfde vriendengroep hebben, moeten ze stiekem lachen om jullie verborgen verliefdheid op elkaar en deze aanbidden! Misschien is het tijd om te stoppen met jezelf voor de gek te houden en jullie zogenaamde vriendschap naar een hoger niveau te tillen!

15. Jullie hebben allebei elkaars ouders ontmoet

In een relatie is het van cruciaal belang dat je hun ouders ontmoet en met elkaar kunt opschieten. In een vriendschap? Niet zo veel. Dus als jullie allebei elkaars ouders hebben ontmoet en een behoorlijk goede band met ze hebben opgebouwd, is dat een enorme indicator dat dit meer is dan een vriendschap voor jullie allebei.

16. Jullie willen allebei jullie vroegere minnaars kennen

Het is volkomen normaal om je voorbije relaties en scheidingen met je vriend te delen. Maar als jullie allebei de precieze details van jullie relaties willen weten, dan wordt het lastig.

Zelfs vriendschappen hebben belangrijke grenzen, dus als jullie allebei elk rauw detail van jullie voorbije relaties kennen, vraag jezelf dan af waarom dit het geval is.

Als je dit soort intimiteit niet deelt met je andere vrienden, dan ontkennen jullie misschien allebei dat dit al meer is dan een vriendschap.

17. Jullie sluiten allebei compromissen

Hoewel er in vriendschappen compromissen worden gesloten, is dit in relaties meer vereist. Als je vriend(in) altijd oceanen voor je oversteekt en bergen voor je verzet *en jij doet hetzelfde voor hem of haar*, dan is dit toch geen vriendschap meer?

In plaats daarvan laat het zien dat jullie meer zijn dan vrienden en dat jullie duidelijk bij elkaar willen zijn. Je bent bereid om hen halverwege tegemoet te komen, zelfs als dat een beetje opoffering van jouw kant vereist.

Jullie zijn meer dan vrienden, wat nu?

Nu komt het lastige gedeelte. Het feit dat jullie meer dan vrienden zijn, betekent niet echt dat het richting ware liefde gaat en dat jullie snel zullen trouwen. Het zou zover kunnen komen, maar al die emoties kunnen ook eenzijdig zijn en uitdraaien op limerence of zelfs lust.

Er is altijd het risico dat je een vriendschap verpest, daarom gaan mensen niet vaak over deze brug en daten ze niet met hun vrienden. Maar als het echte liefde is en ze voelen hetzelfde, dan kan het het risico waard zijn voor die happily-ever-after.

Als je het van een vriendschap naar iets intiems wilt brengen, zeg dan iets als “weet je, ik vraag me af waarom we nog geen verkering hebben” tegen je vriend, en hij of zij zal precies weten wat je bedoelt.

Gebruik deze stappen als je je afvraagt zijn jullie meer dan vrienden of niet. Als het iets meer is, waarom dan niet die sprong in het diepe wagen en een stap verder gaan?

Leave a Comment