Iedereen wil geld verdienen en de meeste mensen zijn dagelijks op zoek naar geld. Of je nu een ondernemer bent of een werknemer bij een bedrijf: we leven allemaal in een kapitalistisch systeem, dus iedereen heeft geld nodig om rond te komen en te kunnen leven. 

Maar heb jij wel eens nagedacht wat voor invloed jouw gedrag met geld heeft. Ben jij enkel met geld besparen en sparen bezig dan kan dit een hele andere uitwerking hebben als iemand die spendeert en zijn vermogen laat groeien door te beleggen.

Wat vele mensen niet weten is dat je bij het verkrijgen van geld of money een mindset kunt ontwikkelen die ervoor gaat zorgen dat je gemakkelijker, sneller en meer money kunt gaan verdienen. Hoe dat precies werkt, vertellen ik je graag in dit artikel over de gouden money mindset.

Wat is een money mindset?

werken-bank-laptop

Een money mindset is een mindset, een manier van denken die je gedrag beïnvloedt, die gericht is op het verdienen en/of verkrijgen van geld. Vele ondernemers hebben deze mindset van nature, omdat ze iedere dag hun bedrijf draaiende moeten houden en niet iedere maand een vast bedrag aan salaris ontvangen als medewerker van een bedrijf. 

Maar ook als je geen ondernemer bent, kun je deze money mindset ontwikkelen. Het is namelijk heel erg gericht op hoe jij denkt en dat je met je eigen gedachten echt je handelingen en dus ook je resultaten kunt gaan beïnvloeden. Hoe precies? 

Visualiseren is in deze zin heel belangrijk. Met het visualiseren van een situatie die voor jou ideaal zou zijn, kun je deze situatie echt werkelijkheid laten worden. Een money mindset is iets wat je jezelf moet aanleren, maar als je deze mindset eenmaal hebt, dan is het geweldig en zul je er een leven lang plezier aan beleven. 

En niet alleen het hebben van een positieve en optimistische mindset is prettig, ook de resultaten die daaruit voortvloeien zijn natuurlijk heel prettig. 

Waarom je money mindset verbeteren?

ondernemer-laptop

Natuurlijk draait een money mindset in eerste instantie om het meer geld verkrijgen. Hard werken en meer uren maken kan, maar vaak de echte winst zit hem in de manier hoe je naar geld, succes en jezelf aankijkt.

Vaak zijn we niet eens bewust van ons gedrag met geld. Je leert van jongs af aan om op een bepaalde manier naar geld te kijken. Je leert van je ouders, familieleden en mensen die je inspireren. Vaak handel je hierdoor naar voorbeeld uit het verleden en dat kan je money mindset beperken. 

Geld is niet belangrijk, beleggen kan je enkel met veel geld of geld uitgeven maakt niet gelukkig. Het zijn zomaar een aantal zinnen die je ongelofelijk vaak hoort, maar waar veel mensen ook naar handelen. Dit zijn absolute beperkingen die je niet helpen bij het verkrijgen van meer geld.

Een groot deel van hoe jij naar geld kijkt ,is dus van jongs af aan langzaam vastgelegd. Daarom is het zo belangrijk om bewust je money mindset te trainen. 

Hoe verbeter je dit?

  • Geloof in je toegevoegd waarde: Jijzelf bent waarschijnlijk de grootste beperking om meer geld te verdienen. Stop met alles gratis doen of onderbetaald werk te doen voor wat je toevoegt. Als je veel te bieden hebt dan is het helemaal niet raar als je hier ook een normale vergoeding voor krijgt.
  • Omring je met succesvolle mensen: Niets is zo fijn om geïnspireerd te worden door succesvolle mensen. Hun verhalen, kennis en enthousiasme zal je helpen om anders naar bepaalde situaties te kijken. Ook jij kan succesvol zijn als je weet waar zij ooit begonnen zijn.
  • Begin voor jezelf: Niets is zo inspirerend en motiverend als voor een eigen onderneming. Je bent opeens 100% verantwoordelijk voor je eigen inkomen en zal zien dat goede keuzes direct meer geld opleveren.
  • Investeer in jezelf: Blijf jezelf iedere dag ontwikkelen. Lees boeken, doe cursussen en luister naar inspirerend mensen. Overal kun je tegenwoordig kennis vandaan halen en dat gaat je absoluut helpen om succesvoller te zijn.
  • Ongemakkelijk is goed: Wij mensen zijn geneigd om als iets ongemakkelijks voelt dit niet te doen. Geld vragen voelt ongemakkelijk en daarom doe je iets gratis. Maar wellicht kan je ook een presentatie geven voor je doelgroep, maar doe je dit niet vanwege schaamte. Zonde, want juist daar lag een hoop potentie!
  • Praat over geld: In onze cultuur is het niet zo normaal om over geld te praten, maar doorbreek het taboe. Wil je jouw geld laten groeien dan is het noodzakelijk om het aandacht te geven. Praat erover met mensen die je kunnen inspireren om het beter te doen en je zult zien dat het je verder helpt.

Leave a Comment