Bitcoin is de koning van de Cryptocurrency. Afgezien van alle technische en prijsgerelateerde factoren, zullen sommige Bitcoin feiten je zeker versteld doen staan.

Hier zijn de 7 Bitcoin feiten die je zeker zullen verbazen.

1. De meest waardevolle harde schijf

black and white hard disk drive

Het beperkte aantal Bitcoins is beperkt tot 21 miljoen. Daarvan gaan veel Bitcoins met de jaren verloren. In het jaar 2013 gooide een Britse man per ongeluk zijn harde schijf weg.

Die harde schijf bevatte meer dan 75.000 Bitcoins die in een periode van vier jaar gemijnd waren. Als we de totale waarde prijs van die Bitcoins berekenen, dan is dat meer dan €2,25 miljard.

2. Bitcoin Mining heeft veel energie nodig

Het proces van het maken of creëren van Bitcoin heet Bitcoin mining. Het proces omvat het steeds opnieuw spelen van de loterij in een herhaalde modus. Hoe krachtiger de computer is, des te groter zijn de kansen om Bitcoin te delven.

Het hele proces van Bitcoin delven vraagt enorm veel elektriciteit. Als we het maandelijkse stroomverbruik van het hele Bitcoin netwerk berekenen, is dat meer dan de elektriciteit die door de Republiek Ierland wordt verbruikt. De CO2 productie is gelijk aan 1 miljoen transatlantische vluchten.

3. Bitcoin is gemaakt van 31.000 codes

bitcoin-mining

Op 3 januari 2009 had Satoshi Nakamoto Bitcoin gelanceerd. Deze 36-jarige anonieme software codeur had beweerd dat het meer dan een jaar kostte om 31 duizend regels code te schrijven om deze software voor digitale valuta te ontwikkelen.

Ter informatie: 19 miljoen coderegels heeft het hele besturingssysteem van Windows 2000 gemaakt. Ongeveer om de tien minuten verdeelt de Bitcoin software munten.

4. De mysterieuze miljardair

Wie iets over Bitcoin weet, weet dat Satoshi Nakamoto ‘s werelds eerste gedecentraliseerde digitale munt, Bitcoin, had gemaakt. De software werd in 2008 geregistreerd en in 2009 kwam de software naar buiten. In het jaar 2010 raakte Satoshi vermist. Volgens sommige schattingen zou de maker nog steeds meer dan 1 miljoen Bitcoins bezitten, die in de huidige tijd meer dan 30 miljard waard zijn.

5. Meer dan 1600 Bitcoin klonen zijn tot nu toe gemaakt

dogecoin-dollar

De allereerste en nog steeds de populairste Cryptocurrency ter wereld is Bitcoin. Net als Ethereum en Litecoin zijn er daarna duizenden Bitcoin klonen gemaakt. Sommige daarvan zijn verdwenen en sommige zijn nog steeds op de markt.

In de laatste 10 jaar zijn er meer dan 1600 Bitcoins gemaakt. Het is echter een schatting. In het jaar 2013 werd een Bitcoin kloon met de naam Dogecoin gemaakt, die als grap het Shiba Inu hondenlogo had.

Wil je zelf aan de slag gaan met echte bitcoins? Dan kan je beginnen met de Bitcoin Era Software.

6. Bitcoin was naar de ruimte gegaan

Heb je al gehoord van het grote Bitcoin mijnbouwbedrijf Genesis Mining? In het jaar 2016 had dit bedrijf een unieke stunt uitgehaald om mensen bewust te maken van Cryptocurrency. Het bedrijf was het eerste bedrijf dat Bitcoin naar de ruimte stuurde.

Genesis mining heeft een weerballon met het Bitcoin logo 20 km de lucht in gestuurd. Daarna stuurde een team van Genesis mining Bitcoin naar de portemonnee in de ruimte met een P2P transactie.

7. De FBI bezit Bitcoin

black and white book on yellow and black textile

Wie heeft de grootste Bitcoin portemonnee van de hele wereld? Deze all-time vraag heeft geen definitief antwoord. Er was een tijd dat de FBI de eigenaar was van de meeste Bitcoins.

Het was september 2013. De FBI had meer dan 144.000 Bitcoins in beslag genomen door de silk road online marktplaats van drugs op te doeken. Omdat de waardeprijs van Bitcoin meer dan €30.000 bedraagt, is het totale bedrag meer dan 4,32 miljard tegen de huidige koers.

Leer meer over bitcoin via oldskoolman.de/trading-software/immediate-edge-review-2021-funktioniert-diese-software-wirklich-oder-ist-es-ein-betrug

Leave a Comment