Het is dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je nu in de rij moet gaan staan, ook al begint het instappen pas over 20 minuten.

Andere mensen staan al in de rij, dus je hebt het gevoel dat jij dat ook moet doen. Deze psychologische behoefte, gevoed door een innerlijke competitiedrang, is een van de belangrijkste redenen waarom mensen het überhaupt doen.

Maar het is niet de enige reden.

Een Quora vraag luidde: “Als je aan boord van een vliegtuig stapt, waarom willen zoveel mensen dan zo snel mogelijk in het vliegtuig stappen?

En er kwamen nog twee redenen aan het licht waarom mensen de neiging hebben om van tevoren in de rij te gaan staan op het vliegveld.

Bagageruimte

leren-koffer

Met de toename van budgetmaatschappijen die geld vragen voor ingecheckte bagage, nemen steeds meer mensen tegenwoordig vrij grote handtassen mee aan boord van vliegtuigen.

En je zult merken dat de ruimte boven je hoofd in de cabine snel opraakt als iedereen een trolley heeft die hij of zij erin moet proppen.

“Als je te laat aan boord gaat, is de kans groot dat je pech hebt en je tas moet inchecken. Of erger nog, een tas in een bak ver achter je rij moet stoppen, wat betekent dat je tegen de menigte in moet zwemmen aan het einde van de vlucht,” legde iemand uit op de Quora.

“Er is nooit genoeg ruimte en meestal worden de laatste 20-40 mensen aan boord hun koffers afgenomen als de vlucht overvol is. Dat is mij een keer overkomen en mijn koffer was onherstelbaar beschadigd toen ik hem bij aankomst ophaalde,” onthulde een andere persoon.

Stoelen dieven

mensen-rij-vliegveld-wachten

Overal waar zitplaatsen worden toegewezen – de bioscoop, sportevenementen – is er niets erger dan opstaan en merken dat er mensen op jouw plaats zitten.

Blijkbaar gebeurt dit soms ook op vluchten, ook al zijn de stoelen meestal toegewezen.

“Er is ook het probleem van de stoelstropers,” voegde iemand eraan toe. “Ik ben een frequent flier, dus ik heb de mijlen en status om zonder extra kosten een eersteklas stoel te kiezen, of tegen een gereduceerde prijs, een stoel zoals een exit row aisle. Het lijkt erop dat ik op gemiddeld 2 van de 10 vluchten iemand krijg die zichzelf naar mijn stoel helpt.”

“Dubbele plaatstoewijzingen komen voor,” beaamde een andere frequent flyer. “De passagier die als eerste zit, heeft de neiging om zijn stoel te houden.”

Angst om de vlucht te missen

travel running late GIF

Tot slot hebben veel mensen gewoon angst om hun vlucht te missen, dus zorgen ze ervoor dat ze klaar staan ver voordat het instappen begint.

Dit zijn meestal mensen die niet vaak vliegen of mensen die voor het eerst vliegen.

“De hele zorg en angst om het huis te verlaten en op tijd op het vliegveld te zijn is een factor, omdat het halen van de vlucht een doel is, is er een gevoel dat ze pas kunnen ontspannen als ze in het vliegtuig zitten,” legde iemand uit.

“Mensen zijn bang dat ze achterblijven als ze te laat komen. Ze denken dat als je één minuut te laat bent, de luchtvaartmaatschappij je zal laten zitten. Maar dit is verre van de waarheid. Vaak wachten luchtvaartmaatschappijen nog een half uur op mensen die niet op de instaplijst staan,” was een ander antwoord.

Dus zolang je hebt ingecheckt en een handbagage van relatief normale grootte hebt, leun dan lekker achterover en ontspan je. Je hoeft niet langer dan nodig in het vliegtuig te zitten.

Leave a Comment