De meeste ClassyLife-lezers zijn liefhebbers van een ander soort vakanties dan de bekende all-inclusives naar een complex aan een zuidelijke kust. Daarom hebben wij een samenwerking met www.departures.nl dat u echt maatwerk in vakanties kan bieden. Wij vertelden u elders op deze pagina ook over Bohemian Birds dat weer een totaal ander soort vakanties aanbiedt. En in dat kader hebben wij nog iets heel avontuurlijks voor u, ook weer eens iets heel anders dan reizen naar Vietnam, Birma of Afrika! De Belgische reisorganisatie ZuiDERHuiS biedt avonturiers die niet opzien tegen een beetje kou de PolarExperience, een uniek pool-reisavontuur onder leiding van de Belgische poolreiziger Dixie Dansercoer. Dat spreekt sommigen van u wellicht ook aan. PolarExperience wil sportieve, gemotiveerde maar niet noodzakelijk ervaren poolgeïnteresseerden op een toegankelijke manier de schoonheid van de poolgebieden laten beleven. Daarvoor is een stappenplan ontwikkeld, dat uiteindelijk leidt tot een expeditie naar de Noordpool of Antarctica. Wauw! >>

6483d9_48f0361fc6b34bb89aa94f194d404beb.jpg_srz_937_460_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz

De meeste ClassyLife-lezers zijn liefhebbers van een ander soort vakanties dan de bekende all-inclusives naar een complex aan een zuidelijke kust. Daarom hebben wij een samenwerking met www.departures.nl dat u echt maatwerk in vakanties kan bieden. Wij vertelden u elders op deze pagina ook over Bohemian Birds dat weer een totaal ander soort vakanties aanbiedt. En in dat kader hebben wij nog iets heel avontuurlijks voor u, ook weer eens iets heel anders dan reizen naar Vietnam, Birma of Afrika! De Belgische reisorganisatie ZuiDERHuiS biedt avonturiers die niet opzien tegen een beetje kou de PolarExperience, een uniek pool-reisavontuur onder leiding van de Belgische poolreiziger Dixie Dansercoer. Dat spreekt sommigen van u wellicht ook aan. PolarExperience wil sportieve, gemotiveerde maar niet noodzakelijk ervaren poolgeïnteresseerden op een toegankelijke manier de schoonheid van de poolgebieden laten beleven. Daarvoor is een stappenplan ontwikkeld, dat uiteindelijk leidt tot een expeditie naar de Noordpool of Antarctica. Dixie Dansercoer (1962) is de meest bekende Belgische ontdekkingsreiziger, met 20 jaar ervaring in poolreizen. Wie zes uur per dag kan lopen, kan in principe deelnemen. Uiteraard is wel een degelijke voorbereiding nodig.

De eerste stap is een initiatieweekend in de Ardennen, komende herfst. Je leert dan alles over de geschiedenis van het poolreizen, het milieu, de fysieke en mentale training, dagelijkse routine, navigatie, communicatie, … Hoe kweek je spiermassa en oefen je lenigheid? Hoe stuur je je mentale zwakheden bij? In de hands-on workshops leer je veilig overleven in koude en extreme omstandigheden. Je oefent met een pulka (bagageslee), en leert vuurtjes en tent te hanteren. Natuurlijk ga je ook lopen in de mooie omgeving en geniet je van het contact met gelijkgestemden. Er zijn twee van deze weekends, op 24 en 25 oktober 2015 en op 31 oktober en 1 november 2015 in Villers St. Gertrude (Durbuy).

Daarna kun je in stap 2 alle opgedane kennis omzetten in de praktijk, tijdens een negendaagse mini-expeditie op Svalbard van 5 tot 13 maart 2016. Op sneeuwschoenen en met een pulka trek je langs bevroren fjorden en hoogoprijzende bergflanken, om uiteindelijk je eigen tent op te zetten en te overnachten in een feeëriek winterlandschap. Leren omgaan met de kou, ’s avonds twee uur lang sneeuw smelten zodat je iets warms kunt eten: het maakt deel uit van je dagelijkse routine. Dé ideale voorbereiding voor de volgende expedities, zoals onder meer een oversteek van de IJslandse ijskap, een exploratiereis naar Queen Maudland op Antarctica en de ultieme tocht naar de geografische Noordpool. De kers op de taart is natuurlijk stap 3, de poolexpeditie naar de laatste wildernissen op onze planeet. Daarvoor heb je de keuze uit drie mogelijkheden: een expeditie op de Vatnajökull in IJsland, naar de geografische Noordpool of op het Antarctische continent. Waarheen je ook gaat: er wacht je een unieke confrontatie met jezelf, en het privilege om naar een van de laatste grote ongerepte stukken natuur op aarde te reizen. Voor het volledige programma, de prijzen en de inschrijvingsmodaliteiten kun je terecht op www.polarexperience.com .

PolarPolarExperienceZONLICHT

Leave a Comment