Een verandering, van welke aard dan ook, begint altijd met je mindset te veranderen. Of je nu grote of kleine dingen in je leven wilt veranderen, je moet altijd eerst jouw mentaliteit aanpassen. De beste manier om jezelf van oude denkwijzen te bevrijden, is door je perspectief te kennen, situaties te veranderen en innovatiever in je aanpak te worden.

Als je klaar bent om jouw leven te gaan veranderen en te verbeteren, zijn hier acht belangrijke mentale verschuivingen die je onmiddellijk moet maken.

1. De mentaliteit om met intentie te leven

mindful

De meeste mensen leven niet onbewust en vinden niet zomaar een baan of gaan niet zomaar een relatie aan zonder enig besef van wat hun potentieel is of wat ze hopen met hun leven te kunnen doen. Als je je beste leven wilt leiden, moet je met die intentie handelen en bereid zijn om je inspanningen en je motivatie op de lange termijn vast te houden. Je moet geloven dat je het in je hebt om je beste leven te kunnen creëren. Vraag jezelf bij alles wat je doet af: helpt dit mij om het soort leven op te bouwen, dat ik graag wil leven? Zodra je deze verschuiving hebt gemaakt, zul je de kracht krijgen om jezelf af te wenden van dingen die zinloos je tijd, je energie en je financiën opslurpen. Concentreer je op wat je moet doen om jouw beste realiteit te creëren en begin met gelukkig en voorspoedig te leven.

2. Bezit je eigen kracht

Iedereen heeft een bron van innerlijke kracht, die hen van energie voorziet. Het is de kracht waaruit je put om obstakels te kunnen overwinnen. Maar de meesten van ons zijn zich niet echt bewust van wat ons krachtig maakt of hoe we onze vaardigheden het beste kunnen gebruiken. Het probleem is dat we onszelf niet als bekwaam, dynamisch, krachtig of invloedrijk beschouwen. We blijven stilstaan bij onze fouten en vergissingen en dit vermindert onze kracht. Uiteindelijk laten we daardoor onze kracht wegglippen. Laat jezelf herinneren aan jouw krachten met motiverende teksten van No Risk No Rari.

Besteed wat tijd aan het opnieuw in verbinding komen met jezelf en het erkennen van je beperkende overtuigingen. Wat als je ze eenmaal verbannen hebt? Bezit jouw kracht door te begrijpen wat je een boost geeft. Waar krijg jij energie van? Waar voel jij je gepassioneerd over? Houd die dingen vast. Stel jezelf voortdurend voor als die stoere, compromisloze persoon, waarvan je weet dat je die ook bent.

3. Focus je op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit

appels-kwaliteit

Leer de zaken eenvoudig te houden door je te concentreren op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit. Door dit te doen, krijg je uiteindelijk meer waar voor je geld. Deze mentale verschuiving zorgt ervoor dat je je concentreert op het verstandig gebruiken van jouw middelen, zodat jij jouw tijd, geld en mentale en fysieke energie zorgvuldig en bedachtzaam bewaakt. Kwaliteit heeft meer te maken met diepgang, zoals bijvoorbeeld ervoor zorgen dat een taak volledig wordt voltooid of dat een doel volledig wordt behaald en wat meestal ook tot betere resultaten leidt. Als je bijvoorbeeld selectief bent over wie je inhuurt, krijgt je kwaliteitsmedewerkers die beter bij jouw bedrijf en bij jouw team passen.

Door goed na te denken over welke projecten je onderneemt, focus je je op gebieden waar jouw expertise ligt en dit is uiteraard ook waar je van nature in gedijt en uitblinkt. Je hebt dus een betere kans om niet alleen door jouw uitzonderlijke werk op te vallen, maar ook om jouw reputatie op te bouwen en jouw bedrijf in zijn geheel voort te stuwen.

4. Geef waarde aan anderen en stop met egocentrisch te zijn

Anderen helpen, is niet alleen fijn om te doen. Als je anderen helpt, krijg je er ook wat voor terug. Omdat geven leidt tot ontvangen, leidt het tot iets wat nog belangrijker is: tot persoonlijke groei en een goed gevoel. De eerste stap van het geven van waarde aan anderen is om niet meer egocentrisch te zijn. Oefen in het echt geïnteresseerd in anderen te zijn en wees authentiek mogelijk in jouw omgang met andere mensen. Erken dat het niet alleen om jou gaat. Stop met zo veel aandacht te besteden aan hoe mensen op jou reageren en stop ermee om dingen zo persoonlijk op te vatten. Hierdoor kun je ook stoppen met het overdreven reageren.

Niets is zo geestverruimend als jezelf de wereld echt vanuit het perspectief van een ander te laten zien. Wanneer je je focust op de waarde, die je aan anderen geeft, begin je ook de behoeften van anderen duidelijker te zien.

5. Begrijp wat je waard bent

man sitting on stool

Niets zal je sneller in een negatief daglicht stellen, dan een ‘ik-ben-zielig’ mentaliteit. Mensen zien jou hoe jij jezelf projecteert. De energie, het vertrouwen en de houding, die dat met zich meebrengt, is de sleutel om jezelf te projecteren als iemand die zelfverzekerd en vrolijk is. Onderschat als zodanig nooit jouw waarde en jouw innerlijke waarde. Dit gaat niet alleen over jouw inloggegevens, een opleiding en ervaring (hoewel die dingen natuurlijk wel geweldig zijn). Het gaat eerder om jouw vermogen om de wereld te laten zien hoe geweldig jij in jouw dagelijkse omgang met anderen bent.

Elke interactie is een kans om precies te laten zien wat jij kunt bijdragen en waarom jij je onderscheidt van de rest. Je moet alle vormen van jouw talent en gedrevenheid aanboren en ook volledig benutten. Vind je innerlijke kracht, scherp je kennis aan en omarm jouw waarde. Houd controle over jezelf.

6. Denk en handel groot

Een groot succes komt pas wanneer je geïnspireerd bent en gaat voor wat je echt wilt. Maar zoals bij de meeste dingen in het leven, zijn er ook niveaus aan verbonden. Je voelt je misschien geïnspireerd, maar ben je te bang om ook jouw passie volledig te omarmen. Misschien ga je de goede kant op, maar ben je te gereserveerd. Als dat het geval is, zul je zelfs als het je lukt om je doel te bereiken nooit het gevoel van triomf ervaren, dat je wel zou kunnen hebben met wat meer dapperheid.

Stop met de dingen te doen zoals je gewend bent om ze te doen. Stap één: zet die zin “We hebben het nog nooit zo gedaan” uit je hoofd. Vraag jezelf in plaats daarvan af hoe je beter kunt handelen. Hoe kun je verder gaan? Wat is het volgende niveau dat je hoopt te bereiken? Dat is waar je op mikt. Stop met het toestaan dat oude patronen van gedachten, angsten en archaïsche overtuigingen je tegenhouden. Omarm het grotere denken.

7. Zie falen als een noodzakelijke stap naar succes

springen-berg-succes

Falen is een absolute noodzaak voor succes, maar de truc is om dat falen ook te kunnen kaderen. In plaats van het als een fout te beschouwen waarmee je niet kunt leven, kun je ook erkennen dat falen niet persoonlijk is. Jouw aanpak is mislukt en er zijn fouten gemaakt. Jij, als persoon, hebt niet gefaald. Laat je ego je niet verblinden voor de lessen, die je moet leren. Analyseer het probleem dat tot de fout heeft geleid. Waar ging het mis? Sta jezelf toe om een probleem te ontrafelen en bekijk hoe het kan worden opgelost. Welk pad had je kunnen nemen om een ander resultaat te krijgen? Leer hoe je diezelfde fouten niet opnieuw maakt. Het belangrijkste is om te leren om verder te gaan.

8. Focus je op jouw ‘waarom’

Neem even de tijd en vraag jezelf af: “Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?” Het begrijpen van jouw ‘waarom’ zal jouw doel duidelijk maken en je helpen om jouw diepere motivaties aan te boren. Dit is essentieel om te begrijpen hoe je de dingen kunt bereiken, die je ook echt in het leven wilt bereiken. Waarom concentreer je je op de dingen, die je doet? Ben je uiteindelijk tevreden over wat je doet? Leidt jouw focus tot het succes waar jij je goed bij voelt? Zo niet, dan heb je niet het juiste ‘waarom’.

Als je verstrikt raakt in de details, onzeker wordt over de volgende stappen, die je zakelijk of in het leven moet nemen, kun je altijd terugkeren naar het ‘waarom’. Het werkt als een interne kompas en wijst altijd naar jouw eigen noorden.

Leave a Comment