Kijk, dit is autonieuws dat hier een plaats verdient. Omdat het om een auto gaat die u zal aanspreken, omdat er ook een plug-in hybride uitvoering komt (het milieu is ClassyLife lief) en omdat hij in Nederland wordt gebouwd. MINI introduceert met de nieuwe generatie MINI Countryman zijn grootste en meest veelzijdige model ooit in de 57-jarige merkgeschiedenis. De auto is compleet nieuw ontwikkeld en zet grote stappen op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. De nieuwe MINI Countryman versterkt de positie van MINI in het compacte premiumsegment en wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). De nieuwe MINI Countryman beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles Auto Show op 18 november 2016. Hij staat vanaf 11 februari 2017 bij de Nederlandse MINI dealers en is leverbaar vanaf € 29.900.>>

p90240782_lowres_mini-cooper-s-e-coun

Kijk, dit is autonieuws dat hier een plaats verdient. Omdat het om een auto gaat die u zal aanspreken, omdat er ook een plug-in hybride uitvoering komt (het milieu is ClassyLife lief) en omdat hij in Nederland wordt gebouwd. MINI introduceert met de nieuwe generatie MINI Countryman zijn grootste en meest veelzijdige model ooit in de 57-jarige merkgeschiedenis. De auto is compleet nieuw ontwikkeld en zet grote stappen op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. De nieuwe MINI Countryman versterkt de positie van MINI in het compacte premiumsegment en wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). De nieuwe MINI Countryman beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles Auto Show op 18 november 2016. Hij staat vanaf 11 februari 2017 bij de Nederlandse MINI dealers en is leverbaar vanaf € 29.900.

Productie exclusief bij VDL Nedcar.
De nieuwe MINI Countryman wordt voor de hele wereld exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). De SUV vormt het derde model dat VDL Nedcar in productie neemt, want de MINI 3-deurs en MINI Cabrio rollen er al van de band. Dit geeft aan dat het concern veel vertrouwen heeft in de Nederlandse productiefaciliteit. De komst van de nieuwe MINI Countryman levert ongeveer 1.200 nieuwe banen op. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. De productie start op 2 november 2016.

p90240566_lowres_mini-cooper-s-countr

De nieuwe MINI Countryman – een overzicht van alle innovaties.

– Krachtige proporties, 20 centimeter langer dan voorganger.

– Vijf volledige zitplaatsen, duidelijk meer ruimte en gebruiksmogelijkheden.

– Elektrisch te openen en sluiten achterklep (handsfree) (optioneel).

– MINI Picnic Bench: uitvouwbaar zitgedeelte met comfortabele kussens verwerkt in bagageruimte ideaal voor pauzes.

– MINI Cooper S E Countryman ALL4: de eerste MINI met plug-in hybride aandrijving.

– Nieuwe generatie motoren en transmissies, geoptimaliseerde ALL4-vierwielaandrijving met nog meer efficiency.

– Centraal instrumentencluster met voor het eerst een touchscreenfunctie.

– MINI Connected App: dagelijkse, persoonlijke mobiliteitsassistent zowel in de auto als erbuiten.

– MINI Find Mate: alles wat je nodig hebt altijd aan boord – of in het zicht.

p90240589_lowres_mini-cooper-s-countr

20 centimeter langer dan voorganger
De nieuwe MINI Countryman is ongeveer 20 centimeter langer dan de vorige generatie en ongeveer 3 centimeter breder. De wielbasis is gegroeid met 7,5 centimeter. Deze toegenomen afmetingen leveren aanzienlijk meer interieurruimte op voor alle vijf volwaardige zitplaatsen. Ook de bagageruimte groeit waardoor spullen meenemen nog eenvoudiger is. De verhoogde zitpositie biedt uitstekend zicht en rijplezier. Optioneel kunnen de achterstoelen over een afstand van 13 centimeter verschoven worden. De rugleuning van de tweede zitrij klapt neer in een verhouding van 40:20:40 zodat het vervoeren van langere voorwerpen kinderspel is. De bagageruimte bedraagt 450 liter (met neergeklapte achterbank 1.309 liter). Dit is een toename van 220 liter ten opzichte van vorige model.

p90240592_lowres_mini-cooper-s-countr

Vijf zitplaatsen in het interieur, plus twee dankzij Picnic Bench.
Een elektrisch bedienbare achterklep is optioneel verkrijgbaar. Samen met Comfort Access maakt dit systeem het mogelijk om de achterklep handsfree te openen of te sluiten. Het optionele opbergpakket biedt niet alleen een variabele laadvloer, sjor-ogen en spanbanden, maar ook een roestvrijstalen bevestigingsstuk op het laadplateau. Een unieke optie is de Picnic Bench: een flexibele en uitklapbare zitting geïntegreerd in de bagageruimte met comfortabele zitkussens voor twee personen. In het interieur is er duidelijk meer ruimte. Een premium ambiance, een modern display en bedieningssysteem reflecteren de vooruitgang die bereikt is met deze generatiewissel. Zowel de bestuurder als passagier voorin profiteren van extra hoofd- en schouderruimte, terwijl de verstelling mogelijkheden van de stoelen ook zijn uitgebreid. Elektrische stoelverstelling (met geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel) is optioneel verkrijgbaar voor de stoelen voorin. De instap achterin is groter dan voorheen zodat in- en uitstappen nog makkelijker is. Het interieur is niet alleen breder, maar biedt ook aanzienlijk meer beenruimte.

p90240617_lowres_mini-cooper-s-countr

Marktlancering met vier motoren.
De nieuwe MINI Countryman is vanaf de marktlancering leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren met compleet nieuwe motortechnologie:

MINI Cooper Countryman: 3-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.499 cc, vermogen: 100 kW/136 pk, maximaal koppel: 220 Nm.

MINI Cooper S Countryman: 4-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.998 cc, vermogen: 141 kW/192 pk, maximaal koppel: 280 Nm.

MINI Cooper D Countryman: 4-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.995 cc, vermogen: 110 kW/150 pk, maximaal koppel: 330 Nm.

MINI Cooper SD Countryman: 4-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.995 cc, vermogen: 140 kW/190 pk, maximaal koppel: 400 Nm.

Bovendien is er voor het eerst ook uit een plug-in hybride, de MINI Cooper S E Countryman ALL4 met een 3-cilinder benzinemotor met 100 kW/136 pk en een synchroon elektromotor met 65 kW/88 pk.

De MINI Cooper Countryman heeft standaard een handgeschakelde 6-traps transmissie, maar is ook leverbaar met een 6-traps Steptronic-automaat. Voor de MINI Cooper D Countryman en de MINI Cooper S Countryman levert MINI een 8-traps Steptronic-transmissie. Deze automaat is standaard voor de MINI Cooper SD Countryman.

p90240800_lowres_mini-cooper-s-e-coun

p90240793_lowres_mini-cooper-s-e-coun

Elektrisch en opwindend: de MINI Cooper S E Countryman ALL4.
De nieuwe generatie MINI Countryman biedt ook rijplezier zonder enige vorm van uitstoot. De plug-in hybride-aandrijving van de MINI Cooper S E Countryman ALL4 maakt puur elektrisch rijden tot 125 km/u mogelijk. De spontane en aanhoudende kracht van de nagenoeg geruisloze elektromotor biedt een compleet nieuwe kijk op MINI’s beroemde go-kart gevoel. Niet minder fascinerend is de manier waarop de elektromotor en brandstofmotor in de MINI Cooper S E Countryman ALL4 samenwerken. De 65 kW/88 pk sterke elektromotor stuurt zijn kracht via een ééntraps automaat naar de achterwielen, terwijl een driecilinder benzinemotor met een vermogen van 100 kW/136 pk – verbonden aan een 6-traps Steptronic-automaat – de voorwielen aandrijft. Deze combinatie levert vierwielaandrijving op waarbij optimale balans tussen rijplezier en efficiency gegarandeerd is. Het brandstofverbruik van de MINI Cooper S E Countryman ALL4 bedraagt slechts 2,1 liter per 100 kilometer, gelijk aan een CO2-emissie van 49 gram per kilometer (gebaseerd op de EU-testcyclus).

Moderne rijhulpsystemen, hoogwaardige opties voor extra comfort.
Rijplezier in de nieuwe MINI Countryman wordt niet alleen bepaald door zijn veelzijdigheid, maar ook door veiligheid en comfort. De standaard en optionele rijhulpsystemen spelen hierin een sleutelrol. Het standaard aanwezige collision warning met city braking kan uitgebreid worden met het Driving Assistant met actieve cruise control met camera, voetgangersherkenning met noodstopfunctie, grootlichtassistent en verkeersbordenherkenning. Ook Park Distance Control, een achteruitrijcamera, Parking Assistent en Head-Up Display zijn optioneel leverbaar. De optielijst biedt verder automatische airconditioning met twee zones, een panoramadak én een alarmsysteem inclusief een rode LED-statusindicator in de dakantenne. Een verwijderbare trekhaak is eveneens leverbaar. Afhankelijk van de motor bedraagt het toegestane trekgewicht 1.500 of 1.800 kilogram. De nieuwe MINI Countryman is volledig te personaliseren dankzij een uitgebreid palet aan exterieurkleuren, bekledingssoorten en afwerkingselementen van het interieur. Met de drie MINI Yours Interior Styles opties worden oppervlakken in het interieur geaccentueerd met verlichte sierstrips. Een optioneel verlichtingspakket met LED-interieurverlichting en LED-sfeerverlichting zorgt voor een aangename ambiance aan boord. De LED-sfeerverlichting maakt onderdeel uit van het optionele MINI Excitement Package en biedt verschillende verlichtingskleuren waaruit de bestuurder kan kiezen. De prijzen beginnen dus bij  € 29.900,- maar zoals bij MINI helaas gebruikelijk staat er erg veel in de optielijst, dus het worden prijzige auto’s. Maar leuk en… goed voor de werkgelegenheid in Limburg!

p90240746_lowres_the-new-mini-country

p90240718_lowres_the-new-mini-country

p90240662_lowres_the-new-mini-country

p90240766_lowres_mini-cooper-s-e-coun

p90240619_lowres_mini-cooper-s-countr

 

 

Leave a Comment