Niets is zo ontspannend als het scrollen door Pinterest en prachtige afbeeldingen van minimalistische interieurs pinnen? Een gedeelte wegdoen van je spullen is, hoewel enorm populair en leuk om naar te kijken, echter niet zo eenvoudig als het lijkt. En als je een verzamelaar bent, zoals sommigen van ons, weet je dat die strijd maar al te reëel is. Daarom werden we geïnspireerd om met een paar eenvoudige manieren te komen om die gestroomlijnde look in onze eigen huizen te integreren. Lees snel onze 15 ideeën, die je zullen helpen om jouw bescheiden huis een chique minimalistische woonkamer te geven.

1. Versterk het drama met donkere functionele meubelstukken

light candle on round white coffee table and sectional sofa

Een donkere kleur kan ronduit theatraal aanvoelen. Rijke, donkergrijze banken en houten jaloezieën op maat zorgen voor drama en bepalen de sfeer in deze minimalistische kamer.

2. Breng jouw unieke stijl onder de aandacht

Ben je dol op het idee van minimalisme, maar wil je jouw stijl niet opofferen? Kies dan voor een aspect dat je leuk vindt, zoals een houten afwerkingen of koperen leidingen en integreer die in het woonkamerontwerp om de essentie van jouw favoriete esthetiek te creëren. Ook de raamdecoratie hoef je niet heel ingewikkeld in te richten.

3. Verf je muren wit om de ontspanning te versterken

Lekker onderuit met een goed boek is misschien wel jouw favoriete manier om een middag door te brengen, maar drukke muren leiden af en bieden geen ontspanning. Omring een comfortabel zitgedeelte met frisse witte muren om een rustige ontsnapping uit het dagelijks leven te creëren.

4. Fleur het gesprek op door minder dingen

Als je droomt van de perfecte plek voor een levendig gesprek, overweeg dan om je inrichting eenvoudig en neutraal te houden. Deze woonkamer creëert een ideale plek voor een discussie of een debat zonder die afleidende achtergronden.

5. Blijf modern

Hoewel zachte tinten fluweel en strakke metalen afwerkingen momenteel populaire trends zijn, betekent dit niet dat je aan alles mee hoeft te doen om jouw huis ook modern te maken. Deze gezellige woonkamer van The Faux Martha combineert effen muren, gestructureerd leer en gestapeld brandhout om een comfortabele, gestroomlijnde woning te creëren, die zeer modern aanvoelt.

6. Kies voor veel textuur

Geen fan van gewoon oud wit? Behandel je muren dan als een canvas en bedek ze met een textuur om een eenvoudige ruimte gedurfd te laten aanvoelen.

7. Geef een dramatisch meubelstuk een prominente plek

minimalistische-woonkamer

De beste manier om een fantastisch meubel te markeren, is door het het middelpunt van een verder eenvoudige kamer te maken. Deze elegante, gebogen bank weigert gewoon om in de achtergrond op te gaan en is in plaats daarvan statement, die je eenvoudigweg niet kunt negeren.

8. Accentueer minimalistische muren met groen

groene-muur

Geef je planten de ruimte om te groeien met een open, minimalistische lay-out. En er is geen betere manier om je groene baby’s er fantastisch uit te laten zien, dan ze te combineren met witte muren.

9. Vind je minimalistische middenweg

Klamp jij je nog steeds vast aan jouw goudkleurige plantenbakken en jouw mand voor plaids? Je hoeft niet alles op te ruimen om het minimalisme te omarmen. Kies voor slechts één kunstwerk, gooi een deel van de rommel op de salontafel weg en je zult snel de geestverruimende effecten van de minimalistische stijl voelen.

10. Maak een groot verschil met subtiele kleurexplosies

Koele grijstinten en zachte roze tinten voegen drama toe aan een anders witte kamer, waardoor deze heldere ruimte dromerig maar toch minimalistisch aanvoelt.

11. Markeer je favoriete kunstwerken

Kunstwerken kunnen op een grote galerijwand verloren gaan. Met een beperkte selectie, gecombineerd met een neutrale muur en minimalistisch meubilair kun jij jouw favorieten laten zien zonder je zorgen te hoeven maken dat ze in de rommel verdwijnen.

12. Moderniseer gedateerde materialen

Niet iedereen is gezegend met het geld om elk verouderd aspect van ons huis te kunnen vernieuwen, maar wanhoop niet: in combinatie met schone neutrale kleuren en een spaarzaam ingericht interieur, kan jouw oude parketvloer (of een andere verouderd onderdeel) oh-zo geavanceerd aanvoelen.

13. Benadruk dat fantastische uitzicht

woonkamer-ramen

Verspil geen verbluffend uitzicht met te veel rommel. Als je het geluk hebt om in de buurt van een weelderig bos te wonen – of in een penthouse met uitzicht op wolkenkrabbers – combineer je die prachtige buitenkant met een minimalistisch interieur om de grootste troef van je huis te benadrukken.

14. Gebruik prachtige patronen

Unieke patronen verdienen in minimalistische kamers respect. Met niets anders om het oog af te leiden, kun je met interessante lijnen of geometrische details spelen om een eenvoudige ruimte te verankeren.

15. Verlicht het goed

Vergeet niet om verlichtingsarmaturen op in jouw nieuwe ontwerpschema te nemen. Zonder het warme daglicht kan elke kamer koud en onuitnodigend aanvoelen als de zon ondergaat. Houd jouw huis vrolijk en helder met voldoende omgevingslicht, zoals een goed geplaatste vloerlamp of een moderne hanglamp.

Leave a Comment