Wij hebben al vaker aandacht besteed aan fraaie Nederlandse horloges. Er zijn verrassend veel bedrijfjes die hier horloges ontwikkelen en maken waar je behoorlijk hebberig van kunt worden. Soms door hun artisanale karakter en exclusiviteit, soms door een overtuigende mix van uitstraling en prijs. Zo komt er binnenkort weer een nieuw Tulpenrallye horloge van Fromanteel in Amsterdam, dat u hier zeker gaat terugzien. Maar nu aandacht voor een ander horlogemerk uit die stad. Wij dachten toch het aanbod al redelijk te kennen, en u misschien ook wel, maar kent u het merk Renard al? Zij maken erg leuke en zeer betaalbare horloges, en zeker de nieuwe Grande weet ons voor zich in te nemen. Kijk maar.>>

Renard3

Wij hebben al vaker aandacht besteed aan fraaie Nederlandse horloges. Er zijn verrassend veel bedrijfjes die hier horloges ontwikkelen en maken waar je behoorlijk hebberig van kunt worden. Soms door hun artisanale karakter en exclusiviteit, soms door een overtuigende mix van uitstraling en prijs. Zo komt er binnenkort weer een nieuw Tulpenrallye horloge van Fromanteel in Amsterdam, dat u hier zeker gaat terugzien. Maar nu aandacht voor een ander horlogemerk uit die stad. Wij dachten toch het aanbod al redelijk te kennen, en u misschien ook wel, maar kent u het merk Renard al? Of u er nu wel of niet over hebt gehoord, de collectie die wij hier tonen is afgelopen week gepresenteerd, dus die zal zeker ook voor u nieuw zijn.

Renard1Renard werd krap een jaar geleden in Amsterdam opgericht door twee vrienden die al jarenlang samenwerken in de lifestyle-branche. Een eigen horlogemerk was een langgekoesterde droom, die met de oprichting van Renard in vervulling ging. Renard – het Franse woord voor vos – wil een tegenwicht bieden tegen de snelle trend van digitale smartwatches. Dat doet het merk door het ontwerpen en maken van analoge, stijlvolle horloges die een aangename mix vormen van klassieke en eigentijdse invloeden. De vos, een verleidelijk, intelligent en sierlijk dier, vormt een perfect symbool voor het merk. Dat ze stoer zijn wordt deels onderstreept met een stevig getatoeëerd mannelijk fotomodel. Dat past iets minder bij ClassyLife, maar de producten zelf doen dat zeker wel.

renard7

Nieuw is de Renard Grande, een stijlvolle en tijdloze chronograaf met een fraaie kalfsleren band. Hij kost slechts € 269,- en dat zie je er absoluut niet aan af. Echte liefhebbers zullen het jammer vinden dat het een kwartshorloge is en geen handopwinder of automaat, maar alleen zo kan een dergelijke value for money worden geboden. Daarbij,  echte liefhebbers combineren natuurlijk topstukken met meer praktische horloges die ook tegen een stootje kunnen, zoals deze. Met deze chronograaf bereikt de collectie van Renard een hoger niveau van verfijning. Net als de Renard Elite (daar hebben wij het zo over) heeft de Grande een verticaal geborstelde wijzerplaat, gebold glas en matte indices en wijzers: design details die kenmerkend zijn voor de horloges van Renard. De Grande heeft een bescheiden diameter van 40 mm, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Er is veel aandacht besteed aan details. Zo is die wijzerplaat uit verschillende lagen opgebouwd, waardoor deze interessante diepte-effecten krijgt. De counters en buitenste ring met tachymeter hebben een circulaire gravure, daarmee staan ze in subtiel contrast met de verticaal geborstelde plaat. De zeven Grande-varianten worden gecombineerd met banden van vegetable tanned Italiaans kalfsleer.

Renard2

Ook zijn er enkele nieuwe versies van de genoemde Renard Elite gepresenteerd, in twee formaten (25.5 en 35.5) en met een lederen in plaats van een stalen band. Ook hier keus uit modellen met zilver-, goud- en rosékleurige afwerking en uit verschillende kleuren wijzerplaten en kalfslederen banden in zwart, burgundy, dark brown en tan. De nieuwe Renard Elite Veau is er in 35,5 mm uniseks-variant en in een feminine 25,5 mm-uitvoering. De prijzen variëren tussen € 139,- en € 189,- en de Grande chrono kost in alle versies € 269,-. De gehele collectie is te bekijken en te bestellen via de website (www.renardwatches.com) en is o.a. verkrijgbaar bij de Bijenkorf en bij een aantal andere dealers die u op de website vindt. U gaat vast en zeker meer over dit merk horen!

 

Renard9

Renard5

Leave a Comment