Afgelopen zaterdag werd in Almere de proloog van de Internationale Tulpenrallye georganiseerd, de technische keuring en het uitreiken van alle papieren. Daar maakten de deelnemers ook kennis met de prachtige nieuwe Fromanteel Tulip 63 Chrono. Ter gelegenheid van deze 63e editie van de historische internationale Tulpenrallye brengt Fromanteel Watches in Amsterdam namelijk opnieuw een exclusief horloge uit. De Tulip 63 Chrono wordt gemaakt in een beperkte oplage van slechts 500 stuks. Fromanteel is voor het vierde jaar op rij ‘Official Time Partner’ van de Tulpenrallye en dit is dan ook het vierde speciale horloge, dat zonder twijfel opnieuw een collectors item wordt.>>

Cover_Small

Afgelopen zaterdag werd in Almere de proloog van de Internationale Tulpenrallye georganiseerd, de technische keuring en het uitreiken van alle papieren. Daar maakten de deelnemers ook kennis met de prachtige nieuwe Fromanteel Tulip 63 Chrono. Ter gelegenheid van deze 63e editie van de historische internationale Tulpenrallye brengt Fromanteel Watches in Amsterdam namelijk opnieuw een exclusief horloge uit. De Tulip 63 Chrono wordt gemaakt in een beperkte oplage van slechts 500 stuks. Fromanteel is voor het vierde jaar op rij ‘Official Time Partner’ van de Tulpenrallye en dit is dan ook het vierde speciale horloge, dat zonder twijfel opnieuw een collectors item wordt.

Fromanteel’s ambitie van 400 jaar geleden om de tijd beter te kunnen beheersen, leidde uiteindelijk tot deze Tulip 63 Chrono. Het horloge heeft een brede, gemakkelijk af te lezen antraciet wijzerplaat met daarop het logo van de Tulpenrallye, afgedekt met krasvrij saffierglas. In de roestvrijstalen 42 mm diameter kast huist een krachtig Swiss Made quartz 5030-kaliber uurwerk. De chronograaf  is in staat om de uren, minuten en seconden nauwkeurig bij te houden. Bovendien heeft The Tulip 63 Chrono ook een tachymeter functie, waarmee in minder dan een minuut kan worden gemeten wat de snelheid in kilometers per uur is. De robuuste gezandstraald roestvrij stalen kast maakt dit horloge nog meer tot een bijzonder sieraad. En net als bij de reguliere collectie van Fromanteel is er aan ieder detail gedacht. Zo refereren de coördinaten op de wijzerplaat aan het startpunt van de rally.

Tulip63_2tulip16_front_def-LR

Dat startpunt op maandag 2 mei is Saint-Vincent, een sfeervolle kleine stad in het noorden van Italië. Gedurende zes dagen zullen de verschillende teams samen met hun klassieker de strijd aan gaan in een 2.000 kilometer lange route dwars door Europa. De Tulpenrallye, vaak aangeduid als ‘de Tulp’ en georganiseerd sinds 1949, eindigt op 7 mei in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De équipes zijn in vier klassen verdeeld: Vintage, Expert, Sport en Tour. In de Vintageklasse rijden de auto’s van voor 31 december 1950. In de Expertklasse rijden de equipes met de meeste ervaring. De Sport- en Tourklasse zitten daar tussenin. Alle deelnemende auto’s moeten van voor 31 december 1971 zijn. Het is onderweg niet toegestaan om gebruik te maken van modern apparatuur zoals mobiele telefoons; tenzij men pech heeft natuurlijk. Stopwatches en horloges zijn uiteraard wel toegestaan. In de kofferbak mag eventueel een jerrycan met maximaal 10 liter extra brandstof meegenomen worden. Een laatste regel: overtreding van de maximale snelheid wordt met strafsecondes gestraft, die aan het eind van de tour zullen meetellen.

Alle deelnemers ontvangen zo’n prachtig horloge; hun teamlid kan er met het eigen startnummer een bestellen.  De horloges die ‘overblijven’ kunnen daarna worden aangeschaft door niet-deelnemers. De uitgave van vorig jaar was in no-time uitverkocht!Het horloge is leverbaar na de keuringsdag van de Tulpenrallye, vanaf 16 april. Prijs beschikbaar op de Fromanteel Tulip website, www.fromanteeltulip.nl. Spreekt het merk Fromanteel u aan, maar houdt u eigenlijk alleen van mechanische horloges? Dan is het goed om te weten dat vorig jaar de eerste ‘Automatic’ is uitgebracht. Ook mooi!

GP1101_sfeer-Bewerkt-1024x576

Fromanteel automaat

slider-2000x564tulip

 

 

 

 

Leave a Comment