Er schijnen nu toch echt lente-temperaturen aan te komen, en dat is voor tuinbezitters over het algemeen goed nieuws: onderhouden, planten, genieten! Wilt u wat extra kleur in uw tuin, nieuwe accenten en iets waarmee u zonder twijfel de jaloezie van andere mensen-met-groene-vingers opwekt? Er is een nieuwe spectaculaire tuinhortensia uitgekomen, de Magical Ruby Tuesday. Deze unieke wijnrode tuinplant verandert tijdens de extra lange bloei meerdere keren van kleurschakering en vraagt weinig onderhoud. Bij de introductie op de internationale sierteeltvakbeurs Plantarium 2015 won deze hortensia de titel ‘Beste nieuwe tuinplant’. Komende maand is deze fraaie nieuwe hortensia verkrijgbaar bij tuincentra.>>

 

visi141678

Er schijnen nu toch echt lente-temperaturen aan te komen, en dat is voor tuinbezitters over het algemeen goed nieuws: onderhouden, planten, genieten! Wilt u wat extra kleur in uw tuin, nieuwe accenten en iets waarmee u zonder twijfel de jaloezie van andere mensen-met-groene-vingers opwekt? Er is een nieuwe spectaculaire tuinhortensia uitgekomen, de Magical Ruby Tuesday. Deze unieke wijnrode tuinplant verandert tijdens de extra lange bloei meerdere keren van kleurschakering en vraagt weinig onderhoud. Bij de introductie op de internationale sierteeltvakbeurs Plantarium 2015 won deze hortensia de titel ‘Beste nieuwe tuinplant’. Komende maand is deze fraaie nieuwe hortensia verkrijgbaar bij tuincentra.

Betoverend
Tuinplanten met een lange bloeitijd zijn een zeldzaamheid. De Magical-hortensia’s vormen daarop een uitzondering, ze showen hun eerste bloemen al vanaf het voorjaar. Gedurende de bloei verandert de Magical-hortensia meestal vier keer van kleur. De nieuwe Ruby Tuesday begint met groene bloemen en eindigt in het najaar met wijnrode bloemen. Laat in de winter de uitgebloeide bloemen gewoon zitten en knip ze pas in het vroege voorjaar af. De hortensia vormt dan weer snel nieuwe knoppen en vervolgens begint een nieuw bloeiseizoen. De collectie van Magical-hortensia omvat overigens tien verschillende soorten in verschillende kleuren. Deze Magical-hortensia’s hebben volgens het PR-bureau dat ons de informatie stuurde stevige stelen zodat de bloemen minder snel gaan hangen bij een flinke regenbui. Wij geven het u maar door. Fijn is ook dat deze hortensia flink wat schaduw of een extra zonnige plek voor lief neemt. In elke tuin is dus wel een geschikt plekje te vinden. Deze plant is in pot natuurlijk ook een opvallende verschijning op balkon of terras.

Magical_hortensia_mix_Magical Four Seasons WEB

Verzorging
Het voorjaar is de beste tijd om te planten en dat gaat zeer eenvoudig. Graaf een ruim plantgat en vul dit met speciale potgrond voor hortensia’s of met universele potgrond. Zet de hortensia in het gat, druk de grond aan en geef water. Hortensia’s houden van voldoende vocht, dus geef zeker in droge tijden regelmatig water. Tijdens de bloeiperiode af en toe verwennen met plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei. Magical-hortensia’s zijn vorstbestendig. De ‘Magical Ruby Tuesday’ gaat bij tuincentra vanaf € 19,95 kosten. Kijk voor meer informatie op www.magicalfourseasons.com.

Magical_hortensia_Amethyst_Ruby Tuesday_Magical Four Seasons WEB

visi101403

Magical_hortensia_Ruby Tuesday 2_Magical Four Seasons WEB

 

Leave a Comment