Een handdouche is ontzettend praktisch. En daar kom je achter als je er één hebt. Wat een ‘strijd’ is voor veel vrouwen, is het afspoelen van je lichaam zónder dat het haar nat wordt. Dat is geen probleem meer met een handdouche. Aan de andere kant kun je ook juist je haren gemakkelijker uitspoelen, als je dat wil. Maar het oog wil ook wat, en praktisch mag niet afdoen aan de uitstraling van je douche. Ik wist van tevoren dat ik graag een ronde zwarte handdouche in een houder wilde, dus op basis daarvan ben ik gaan zoeken.

In mijn zoektocht naar een handdouche kwam ik drie toppers tegen, die ik in dit artikel vergelijk op functionaliteit én design.

Handdouche 1: Hotbath

CB026

De eerste handdouche die ik heb overwogen, is van het bekende sanitair merk Hotbath. Dit kranenmerk kenmerkt zich door een zeer stijlvolle afwerking met oog voor detail. De douchekop die direct mijn aandacht kreeg, was de Cobber handdoucheset in een mat zwarte kleur. De handdouche heeft een hele strakke vorm, wat ‘m naar mijn mening een luxe uitstraling geeft.

Van het prijskaartje schrok ik dan wel weer wat. Want hoe mooi ik de handdouche ook vind, de prijs is toch wel wat aan de hoge kant. Vooral omdat deze handdouche een poedercoating laag heeft, waarvan ik online las dat het krasgevoelig en kwetsbaar is.

Uiteindelijk is de prijs voor mij de doorslaggevende factor geweest om toch voor een andere te kiezen. Is dit wel de handdouche van jouw dromen? Dan kun je de deze bestellen bij onder andere Tegeldepot en Sanitairwinkel.

Garantie 5 jaar fabrieksgarantie + afwerking
Afwerking Poedercoating
Prijs € 395,-
Aansluiting Universele 1/2 duims aansluiting
Kantelbaar Nee
Waterbesparend Nee
Levertijd 5 werkdagen

Handdouche 2: Wiesbaden

Wiesbaden Cadans verstelbare handdouche geborsteld staal

Van het merk Wiesbaden wist ik dat zij ook een mooie zwarte kranencollectie hebben: de Rain collectie. De Rain handdouche wordt echter niet als set aangeboden met handdouche, houder en slang. Deze producten zou je dan allemaal los kunnen bestellen en er een set van kunnen maken. Wél is hij verkrijgbaar als handdouche met glijstang. Deze is verkrijgbaar vanaf € 150,- bij onder andere Tegeldepot en Sanitairwinkel.

Net als de Hotbath handdouche is de Wiesbaden Rain handdouche gemaakt van messing en heeft hij door middel van poedercoating een mat zwarte kleur gekregen. Tijdens mijn zoektocht las ik dat er bij het installeren van de handdouche voorzichtig moet worden omgegaan met het oppervlak van de onderdelen. Er werd geadviseerd om het oppervlak te beschermen als je het aandraait. Dat klinkt wel heel kwetsbaar en krasgevoelig…

Omdat ik op zoek was naar een zwarte handdouche in een houder, en geen glijstang, ben ik toch verder gaan kijken.

Garantie 2 jaar fabrieksgarantie
Afwerking Poedercoating
Prijs € 150,-
Aansluiting Universele 1/2 duims aansluiting
Kantelbaar Ja
Waterbesparend Nee
Levertijd 1-3 werkdagen

Handdouche 3: Meir

Mat zwart Meir handdouche met houder

De ronde handdouche van Meir bracht voor mij alles bij elkaar: design, functionaliteit en kwaliteit. Dat is precies waar het Australische merk voor staat. Wat de Meir mat zwarte handdouche vooral onderscheidend maakt ten opzichte van de twee andere handdouches, is de afwerking. De handdouche is namelijk gegalvaniseerd. Dit proces zorgt voor een harde laag metaal op het product en maakt het slijtvaster dan poedercoating. Van hun kwaliteit lijken ze ook heel zeker te zijn, want ze geven maar liefst 10 jaar garantie.

De douchekop is voorzien van drie verschillende straalstanden, waardoor je de gewenste sterkte van de straal kunt bepalen. Tegelijkertijd is de handdouche waterbesparend, wat ‘m ook nog een duurzame keuze maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je dan een lichte straal krijgt, want er komt een heerlijke straal uit.

De handdouche van Meir is niet overal verkrijgbaar, en dat maakt ‘m redelijk exclusief in Nederland. De producten van Meir vind je in Nederland onder andere bij Mastello in Hilversum.

Garantie 10 jaar
Afwerking Galvanisatie
Prijs € 169,-
Aansluiting Universele 1/2 duims aansluiting
Kantelbaar Ja
Waterbesparend Ja
Levertijd 1-3 werkdagen

Welke kraan is jouw favoriet? Alle drie zijn ze schitterend!

Leave a Comment