Trouwe ClassyLife-lezers zal het niet ontgaan zijn dat wij tot de fanclub van Bart van Olphen van Fish Tales behoren. Super enthousiaste man, weet werkelijk alles van vis, runt een bedrijf dat alleen duurzame vis op de markt brengt, maakt prachtige kookboeken en heeft een eigen Youtube kanaal waar hij met overrompelend enthousiasme vertelt over zijn recepten. Omdat wij het weer hoog tijd vonden voor een lekker visrecept, maar dan wel super gemakkelijk, kozen wij op www.fish-tales.com voor dit mosselgerecht op Normandische manier. Het is geschikt als voorgerecht en als hoofdgerecht en wij vinden dat mosselen prima passen bij de ontluikende lente. Drink er een frisse Sauvignon bij of, als u helemaal in Normandische stijl wilt blijven, een droge cider!>>

Trouwe ClassyLife-lezers zal het niet ontgaan zijn dat wij tot de fanclub van Bart van Olphen van Fish Tales behoren. Super enthousiaste man, weet werkelijk alles van vis, runt een bedrijf dat alleen duurzame vis op de markt brengt, maakt prachtige kookboeken en heeft een eigen Youtube kanaal waar hij met overrompelend enthousiasme vertelt over zijn recepten. Omdat wij het weer hoog tijd vonden voor een lekker visrecept, maar dan wel super gemakkelijk, kozen wij op www.fish-tales.com voor dit mosselgerecht op Normandische manier. Het is geschikt als voorgerecht en als hoofdgerecht en wij vinden dat mosselen prima passen bij de ontluikende lente. Drink er een frisse Sauvignon bij of, als u helemaal in Normandische stijl wilt blijven, een droge cider!

Boodschappenlijst

bladpeterselie, vers
2 sjalotten
bleekselderij, fijngesneden, 2 el
witte wijn 100 ml
mosselen 2 kg
room 50 ml
roomboter 60 gr
zout
peper

Koken

Snijd de sjalot, knoflook, bleekselderij, en steeltjes van de peterselie fijn.

Smelt de boter in een pan op matig vuur, en voeg de sjalot, knoflook, bleekselderij en peterselie steeltjes toe en voeg nog een klein beetje peper toe.

Voeg de witte wijn toe en laat even warm worden, voeg daarna de mosselen toe.

Doe een deksel op de pan en laat stomen tot de mosselen open zijn. Zodra de mosselen geopend zijn schep je ze uit de pan zonder het vocht mee te nemen.

Voeg nu de room toe en laat kort koken. Voeg de mosselen en fijngesneden peterselie blaadjes toe aan de pan en laat de saus goed intrekken.

Leg de mosselen op een bord en doe er nog wat extra saus overheen.

Geniet!

Leave a Comment