Ga je verhuizen naar een ander huis? Of ben je gewoon toe aan verandering in je huis? Dan is de kans groot dat je de muren wil veranderen. Om de muren een nieuwe look te geven, kan je kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Zo kan je stucen of behangen. Ben je er nog niet helemaal over uit hoe je de muren een nieuwe look kan geven? Lees dan vooral snel verder voor meer informatie over de verschillende opties. Wellicht kan je daarna makkelijker een keuze maken.

Schilderen

verven-koppel

Een andere optie is een optie die waarschijnlijk het populairst is bij mensen. Je kan ervoor kiezen om de muren te schilderen. Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk dat de muren goed egaal zijn. Is dat niet het geval? Dan zie je die oneffenheden duidelijk wanneer je gaat schilderen. Houd hier dus rekening mee. Vergeet natuurlijk niet om bijvoorbeeld stopcontacten af te plakken om het te beschermen tegen de verf.

Het voordeel van schilderen is dat er allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. In tegenstelling tot stucen, kan je schilderen vaak zelf doen. Stucen kan je altijd beter uitbesteden. Met schilderen creëer je in ieder geval snel een nieuwe look voor je muren. Tegenwoordig kan je ook testers kopen in verschillende kleuren. Dit kan je vervolgens op je muren schilderen om de beste kleur te kiezen.

Stucen

De eerste optie om de muren aan te pakken, is stucen. Stucen draait om het egaliseren van muren, maar ook plafonds. Je kan bij stucen tussen twee varianten kiezen. Stucen kan je namelijk doen als eindafwerking. Wat houdt dat in? Dat de muren egaal worden afgewerkt in een keuze naar kleur. Er hoeft dan niets meer gedaan te worden. Na het stucen zijn de muren helemaal klaar.

De tweede variant van stucen wordt gedaan als stucwerk als onderlaag. Dit wordt vaak gedaan wanneer de muren bijvoorbeeld vol met gaten zitten. Zo kan de muur egaal worden gemaakt voor een andere afwerking, zoals schilderen. Deze variant is dus een soort tussenstap. Wat kost stucen? Dat hangt af van het type stucwerk dat gebruikt wordt. Pleisterwerk zal over het algemeen wel goedkoper zijn dan raapwerk. Dit kan je altijd overleggen met de behanger.

Behangen

zwart-patronen-behang-woonkamer

De derde mogelijkheid om de muren te veranderen, kan door middel van behang. Misschien komt muren behangen een beetje ouderwets over, maar dat is helemaal niet het geval. Het kan er juist erg mooi uitzien. Net als bij schilderen, zou je behangen in principe zelf kunnen doen. Zit er nu nog behang op de muren? Dan moet het oude behang eraf worden gehaald.

Het voordeel van een behanger inschakelen, is dat de muren professional worden behangen. Kosten behanger hangen vaak af van de ruimte die behangen moet worden en daarnaast de behanger zelf. De offerte van een ervaren behanger zal namelijk hoger zijn dan de offerte van een wat minder ervaren behanger. Het is goed om op zoek te gaan naar een behanger die goede reviews ontvangt van klanten.

Leave a Comment