Bij ClassyLife zijn wij gek op Zuid Bretagne, dat veel lieflijker en warmer is dan velen denken. Dat komt door de warme golfstroom die deze zuidwestelijke punt van Frankrijk passeert. Die golfstroom komt echter eerst langs een paar eilanden voor de Franse kust die er ook volop van profiteren. Deze Kanaaleilanden liggen voor de Normandische kust op slechts een uur vliegen van Nederland. Ze zijn in het bezit van de Britse Kroon. Op deze prachtige archipel vind je schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. En prachtige natuur: van bossen tot zandstranden en van rivieren tot ruige kliffen. De eilanden staan al lang op onze Bucketlist; daar móeten wij echt snel heen. Totaal verliefd! En u misschien ook wel. Daarom deze tip voor een heerlijke korte of wat langere vakantie!>>

 

Bij ClassyLife zijn wij gek op Zuid Bretagne, dat veel lieflijker en warmer is dan velen denken. Dat komt door de warme golfstroom die deze zuidwestelijke punt van Frankrijk passeert. Die golfstroom komt echter eerst langs een paar eilanden voor de Franse kust die er ook volop van profiteren. Deze Kanaaleilanden liggen voor de Normandische kust op slechts een uur vliegen van Nederland. Ze zijn in het bezit van de Britse Kroon. Op deze prachtige archipel vind je schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. En prachtige natuur: van bossen tot zandstranden en van rivieren tot ruige kliffen. De eilanden staan al lang op onze Bucketlist; daar móeten wij echt snel heen. Totaal verliefd! En u misschien ook wel. Daarom deze tip voor een heerlijke korte of wat langere vakantie!

De lente begint hier al vroeg. Je vindt er zelfs palmbomen vanwege de warme golfstroom waarin de eilanden liggen. De grotere eilanden Jersey en Guernsey staan bekend om hun typisch Engelse cottages, smalle straatjes en gezellige pubs. Ze bestaan uit valleien en steile rotswanden en aan de kust vind je prachtige stranden, krijtrotsen en grotten.

Guernsey, Sark, Herm, Alderny en Lihou
Vanuit Jersey vaar je met de supersnelle Condor in zestig minuten naar Guernsey. Na je bezoek aan dit bloemeneiland brengt de Sark Shipping Company je naar het autovrije eiland Sark dat je het beste per fiets verkent. Het uitzicht is er indrukwekkend, vooral als je met de fiets aan de hand over La Coupe loopt, een 91-meter lang, smal weggetje met aan weerszijden duizelingwekkende afgronden dat little Sark verbindt met great Sark. Daarna verken je de eilanden Herm (in 20 minuten per boot vanuit Guernsey), Alderny (per vliegtuig vanuit Guernsey) en Lihou (lopend bij laag water) . Hier spot je kleurrijke papegaaiduikers en raap je zoveel kreeften, krabben en schelpen als je wilt. De eilanden kennen het grootste getijdenverschil ter wereld, tot zo’n twaalf meter. De steile, groene kliffen eindigen in witgouden stranden omringd door een blauwe zee. Hier waan je je soms op de Caraïbische eilanden.

Informatie
Op www.sunair.nl vind je alle informatie over eilandhoppen vanuit de Kanaaleilanden. Vanaf 21 april tot en met 8 september kun je wekelijks vliegen vanaf Rotterdam Airport naar Guernsey en Jersey. Vakanties naar de Kanaaleilanden boek je bij Sunair Vakanties. Vraag de 48 pagina’s tellende brochure Kanaaleilanden aan, kijk op www.sunair.nl/kanaaleilanden, e-mail naar [email protected] of bel naar: 0172 – 78 20 40. Kijk voor meer info ook op www.jersey.com en www.visitguernsey.com. Je bent ook van harte welkom bij Sunair op de Vakantiebeurs in Utrecht in Hall 10 / C068. Openingstijden van deze beurs zijn: 10 t/m 14 januari, van 10:00 tot 17:30 en op zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur. Informatie: www.vakantiebeurs.nl.

 

 

Leave a Comment