De Utrechtse startup Toogethr is op een missie om Nederland filevrij te krijgen per 2025. Nu nog zijn bijna alle auto’s in de spits leeg, op de bestuurder na. Dat wil de CEO en mede-oprichter Joost Bijlsma veranderen door een simpele oplossing te bieden: medewerkers van bedrijven en bedrijfsterreinen via de ridesharing-app van Toogethr te stimuleren een keer per week gezamenlijk naar het werk te rijden. Met het nieuwe ridesharen is het mogelijk om het fileprobleem op te lossen als er per 2025 structureel 25.000 auto’s minder op de weg zijn. Daardoor ontstaat 20% minder file waardoor er nog nauwelijks vertraging zou moeten zijn. Dat levert een economische besparing op voor het bedrijfsleven van 30 miljoen euro en een CO2-reductie van 17.000 ton op jaarbasis. Aan het einde van het jaar moet de app meer dan 10.000 gebruikers tellen.>>

De Utrechtse startup Toogethr is op een missie om Nederland filevrij te krijgen per 2025. Nu nog zijn bijna alle auto’s in de spits leeg, op de bestuurder na. Dat wil de CEO en mede-oprichter Joost Bijlsma veranderen door een simpele oplossing te bieden: medewerkers van bedrijven en bedrijfsterreinen via de ridesharing-app van Toogethr te stimuleren een keer per week gezamenlijk naar het werk te rijden. Met het nieuwe ridesharen is het mogelijk om het fileprobleem op te lossen als er per 2025 structureel 25.000 auto’s minder op de weg zijn. Daardoor ontstaat 20% minder file waardoor er nog nauwelijks vertraging zou moeten zijn. Dat levert een economische besparing op voor het bedrijfsleven van 30 miljoen euro en een CO2-reductie van 17.000 ton op jaarbasis. De startup heeft net succesvol een testfase afgerond met enkele launching customers als Accenture, PwC, Arcadis en Engie en gaat nu live in Nederland en België. Toogethr wil het nieuwe ridesharing grootschalig introduceren bij het Nederlandse bedrijfsleven. De filedruk zal daardoor zo afnemen dat de kans op vertraging in de spits nihil wordt, incidenten zoals ongelukken daargelaten. Aan het einde van het jaar moet de app meer dan 10.000 gebruikers tellen. Toogethr ontwikkelt het initiatief samen met het C42-platform . Medewerkers samen laten reizen wordt met de app super eenvoudig, leuk en nuttig. Om een win-winsituatie te creëren voor zowel werknemer als werkgever, voorziet Toogethr in de mogelijkheid om de winst tussen werkgevers en werknemers te delen.

Facultatief carpoolen niet van de grond
Toogethr heeft bewust gekozen om ridesharing bij de werkgever te laten plaatsvinden. Het traditionele, facultatieve carpoolen is in Nederland nooit grootschalig van de grond gekomen. Met als resultaat dat in de spits automobilisten in 88% van de gevallen alleen rijden. Per saldo betekent dat slechts 0,1 passagier per auto, terwijl gemiddeld er ruimte is voor drie passagiers.

Het nieuwe ridesharing
De startup introduceert het nieuwe ridesharing nu via gesloten community’s bij medewerkers van grote bedrijven en bedrijfsterreinen. “Medewerkers pakken ’s ochtends hun eigen auto zonder stil te staan bij de alternatieven”, zegt Joost Bijlsma, CEO- en co-founder van Toogethr. “Met de Toogethr-app maken wij het nieuwe ridesharen niet alleen leuker maar ook socialer en productiever omdat je een rit deelt met collega’s van je eigen bedrijf of van andere bedrijven uit de buurt. Door ook een beloning toe te voegen, krijgen we forensen wel aan het samen rijden.” Zie ook www.toogethr.com.

Leave a Comment