In ons recente artikel over Schaftenaar Watches gaven wij het al aan: wij dachten de ontwikkelingen rond Nederlandse horlogemerken redelijk in beeld te hebben en toch worden we geregeld verrast door nieuwe fabrikanten die we net even gemist hadden.  Maar zeg eens eerlijk: had u als horlogeliefhebber al eens van het Nederlandse merk Revolo gehoord? Precies. Het blijkt een jonge fabrikant in Amsterdam te zijn, die zich onderscheidt door klanten de mogelijkheid te bieden een horloge helemaal naar eigen smaak te laten assembleren. Kijkt u op www.revolo-watches.com en verbaas u. Het bedrijf zet nu een volgende stap met een crowdfundingactie op Kickstarter voor een nieuw chronograaf horloge. Als dat u aanspreekt, kunt u nu voor speciale prijzen uw slag slaan en straks een fraaie chronograaf dragen die exact naar uw wensen is uitgevoerd, eventueel nog met een eigen tekst of afbeelding op de achterkant. Wij maken het u extra gemakkelijk: klik gewoon op de Revolo Watches banner onderaan de pagina en u wordt erheen gebracht.>>

 

In ons recente artikel over Schaftenaar Watches gaven wij het al aan: wij dachten de ontwikkelingen rond Nederlandse horlogemerken redelijk in beeld te hebben en toch worden we geregeld verrast door nieuwe fabrikanten die we net even gemist hadden.  Maar zeg eens eerlijk: had u als horlogeliefhebber al eens van het Nederlandse merk Revolo gehoord? Precies. Het blijkt een jonge fabrikant in Amsterdam te zijn, die zich onderscheidt door klanten de mogelijkheid te bieden een horloge helemaal naar eigen smaak te laten assembleren. Kijkt u op www.revolo-watches.com en verbaas u. Het bedrijf zet nu een volgende stap met een crowdfundingactie op Kickstarter voor een nieuw chronograaf horloge. Als dat u aanspreekt, kunt u nu voor speciale prijzen uw slag slaan en straks een fraaie chronograaf dragen die exact naar uw wensen is uitgevoerd, eventueel nog met een eigen tekst of afbeelding op de achterkant. Wij maken het u extra gemakkelijk: klik gewoon op de Revolo Watches banner onderaan de pagina en u wordt erheen gebracht.

Maatwerk
De initiatiefnemers van Revolo Watches, oprichter Ron Weststrate en een team van professionals die hun sporen hebben verdiend in de marketing en als horlogemaker, verbaasden zich erover dat mensen graag een eigen touch geven aan hun eigendommen, kleding en accessoires en dat daardoor maatwerk steeds populairder wordt, maar dat bij het kopen van een horloge vrijwel nooit de mogelijkheid wordt geboden om het exemplaar van jouw keuze verder aan te passen aan je eigen smaak. Daarom bouwt Revolo nu custom horloges met een totaal van 8 miljard verschillende mogelijke combinaties. Het horloge daadwerkelijk zelf ontwerpen kan nog net niet, maar wie in de configurator duikt, ontdekt al snel hoeveel mogelijkheden er zijn. Je kunt er werkelijk alles kiezen: de kast, het uurwerk (quartz van Ronda, mechanisch van Miyota of een automaat van het Zwisterse STP), het formaat, de kleur, de ringen om de kast, de wijzerplaat, de wijzers, de band, et cetera.
De keuze van het uurwerk is uiteraard van invloed op de prijs. Je begint met het kiezen van een kast van 41 millimeter (klassieke stijl), 43 millimeter (Diver stijl) of 43 millimeter (cushion stijl). Ga je voor een zilveren kast, dan is de basisprijs van het horloge met quartz-uurwerk € 250, met Japanse automaat € 395,- en met Zwitserse automaat € 595,-. Op deze manier maakt Revolo haar horloges aantrekkelijk voor een breed publiek. Wil je gewoon een lekker ogend horloge, dan heb je dus vanaf € 250,- al een horloge naar eigen smaak. Dat is erg concurrerend. Er is ook een nadeel: net als wanneer je een auto in een uitgesproken kleur kiest, is er wel de mogelijkheid dat je er op uitgekeken raakt of dat niemand later nog jouw horloge wil hebben of kopen….

 

8 Miljard mogelijke combinaties
Na het kiezen van de kast en het uurwerk kun je helemaal los gaan met het samenstellen van je eigen watch. De bezel, de wijzerplaat, wijzers en secondewijzer, de kroon, de band, de gesp: per categorie heb je tientallen opties. De kans dat iemand exact dezelfde Revolo configureert als jij, is te verwaarlozen. Een fraai detail is dat je zelfs inscripties kunt laten graveren (met lasertechniek) op de kast van het horloge én de box waarin deze is verpakt. Dit maakt een Revolo ook tot een prachtig cadeau voor een speciale gebeurtenis.
‘Wij hebben veel tijd en energie geïnvesteerd in het vinden van de juiste partners en het perfectioneren van het concept’, zo vertelde Ron aan het magazine Manners. ‘De manier waarop wij werken, is anders dan leveranciers gewend zijn. Wij bestellen al onze onderdelen los en assembleren en testen de horloges in eigen huis. Leveranciers zijn gewend om hele producten of op zijn minst halffabrikaten te leveren.‘

Bij een bestelling wordt het horloge bij Revolo door eigen horlogemakers in elkaar gezet en getest, onder andere op waterdichtheid. Alle onderdelen zijn van uitstekende kwaliteit en daardoor biedt Revolo erg veel value for money. Er is ook een standaard collectie ontwikkeld, die via zo’n dertig juweliers in ons land wordt verkocht. Maar deze retailers kunnen ook zelf met hun klanten een horloge samenstellen. Interessant. Nu wordt het programma dus uitgebreid met een chronograaf horloge met ofwel een quartz ofwel een automatisch uurwerk. Dat maakt absoluut hebberig. Grote kans dat het merk Revolo binnenkort veel bekendheid geniet!

 

 

 

Leave a Comment