Het regent, vriest, waait, het is donker en het gaat ongetwijfeld ook nog wel sneeuwen. In de Nederlandse winter verlangen we allemaal naar de zon. Je kent het gevoel wel: na een vakantie op het strand voel je je op alle vlakken weer helemaal opgeladen. En zeg nu zelf: het mooie weer opzoeken is altijd nog nét iets leuker met de gedachte in je achterhoofd dat iedereen in Nederland onder een dekentje op de bank ligt, terwijl jij onder de brandende zon vertoeft. Curaçao roept, waar wacht je nog op?

Het hele jaar zomer

Op Curaçao is het nooit winter. Van januari tot en met december kun je er genieten van temperaturen boven de 25 graden. Dat betekent dus maximaal genieten van de zonuren! Het tropische savanneklimaat is uitermate geschikt om even te vluchten van de barre omstandigheden in ons eigen kikkerlandje.

Wat te doen op Curaçao?

grote-knip-curacao-strand

Ben je van plan het zonovergoten eiland Curaçao te gaan bezoeken? Dan voorzien wij je graag van enkele tips, zodat je je niet hoeft te vervelen. Wanneer je Curaçao bezoekt, moet je eigenlijk ook op snorkelavontuur. De onderwaterwereld is er minstens zo mooi als het eiland boven het wateroppervlak. Die tropische vissen bewonder je in de grootste grot van het eiland: de Blue Room. Genoeg gezien onder water, en klaar voor de rest? Dan is een bezoekje aan de hoofdstad Willemstad ook absoluut de moeite waard. Alleen van de typerende gekleurde huisjes word je toch al helemaal vrolijk?

De Caribische keuken

Als wij aan vakantie denken, dan denken we ook aan lekker eten. Op Curaçao valt er genoeg te ontdekken op het gebied van lokale lekkernijen. Een aantal gerechten uit de traditionele keuken van Curaçao: kabritu stobá (geitenstoof), arepa di pampuna (pompoenpannekoek) en pasteitjes genaamd pastechi. Daarnaast zijn er genoeg restaurants op het eiland te vinden, waardoor je elke avond weer een ander gerecht en restaurant kunt uitproberen. Eet smakelijk!

Hoog tijd om te boeken

laptop-werken-koffie

Beginnen de vakantiekriebels al te komen en wil jij het liefst zo snel mogelijk vertrekken richting de Nederlandse Antillen? Boek nu je Curacao vakantie met FTI. Op de website van FTI lees je nog veel meer tips om je goed voor te bereiden op jouw bezoek aan het tropische eiland. Op Curaçao is in ieder geval genoeg te beleven. Dan rest ons nog één ding: we wensen je een hele fijne vakantie!

Leave a Comment