Als je een citytrip naar een grote stad als Londen aan het plannen bent, zul je waarschijnlijk een hotel opzoeken om te overnachten. Maar wat als wij je zouden zeggen dat je in Londen ook leuk kunt kamperen? Er zijn namelijk verschillende campings in en rondom de hoofdstad van Engeland. Of je nou dicht bij het centrum van Londen wil slapen, of je tent liever opzet in de natuur een stuk verderop, Engeland heeft veel te bieden.

Dichtbij de stad

Londen is een stad die, als je deze nog niet hebt bezocht, waarschijnlijk wel op je bucketlist staat. Met de tent naar Londen is vermoedelijk niet het eerste waar je aan denkt als je je stedentrip naar de hoofdstad van Engeland aan het plannen bent. Toch is het zeker mogelijk om te kamperen in de buurt van Londen en andere steden. Als je je tent meeneemt en met de trein naar Londen gaat, kun je vanaf daar alle kanten op. Het voordeel van kamperen is dat je nergens aan vast zit. En door met de trein te reizen, ben je overal binnen een ogenblik én reis je milieuvriendelijk. Als je vlakbij de stad kampeert, kun je de drukte opzoeken als je dat wilt. Hier heb je allerlei verschillende toeristische attracties en winkels binnen handbereik, en hoef je daar niet ver voor te reizen.

Voor de natuurliefhebbers

kamperen-tent-uitzicht

Als je je vakantie liever besteedt in de natuur, is Engeland ook een goede reisbestemming. Met name Zuid-Engeland heeft een prachtig glooiend landschap waar je mooie wandelingen kunt maken. Dit gebied staat bekend om zijn wilde landschappen en schattige cottages met kleurrijke tuinen. Daarnaast zijn er verschillende gebieden waar de natuur zijn gang mag gaan en wilde paarden grazen van het groene gras. De Cotswolds is een erg populaire streek waar veel toeristen op af komen. In deze idyllische streek ga je terug in de tijd in door de prachtige, stenen cottages en oude kastelen.

Een beetje van beide

Wil je verblijven in een rustig gebied, maar ook de mogelijkheid hebben om een stad te bezoeken? Dan is Kent een geschikte streek om heen te gaan. Vooral in de zomer kun je hier heerlijk vakantie vieren. Zoek bijvoorbeeld een camping in de buurt van de kleurrijke plaats Margate. Hier is alles op loopafstand. Zo kun je een museum bezoeken, een ritje maken in de achtbaan in Dreamland, of op zoek gaan naar pareltjes bij de tweedehands winkels. Heb je liever een echte stad? Na een half uur met de trein ben je al in de middeleeuwse stad Canterbury.

Leave a Comment