Converse begon in de vroege jaren 1900 in Massachusetts als een rubber schoenen bedrijf dat zich specialiseerde in schoenlaarzen en is uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest iconische sneaker merken met fabrieken over de hele wereld.

In een onderzoek uit 2017 van modesite Polyvore kwam het schoenen bedrijf, dat eigendom is van Nike, naar voren als de meest gezochte sneakers online.

Converse is het meest bekend om zijn Chuck Taylor All-Stars silhouet, dat in 1917 werd ontworpen als basketbal schoen.

De klassieke canvas sneaker, die ook wel “Chucks”, “Chuck Taylors”, “Cons” en All Stars wordt genoemd, is nog steeds een van de populairste, meest iconische en best verkochte sneakers aller tijden.

De veelzijdigheid van Chuck Taylors spreekt consumenten van alle rangen en standen aan, van gewone mensen tot Hollywood sterren en mode-iconen.

De All Star schoenen passen bij vrijwel alles in je kast, zowel bij casual als stijlvolle outfits.

Helaas gaat populariteit gepaard met imitatie en namaak. En met de grote vraag naar en populariteit van Converse All Star, is het een veelvoorkomend doelwit van namaak geworden.

Waar kun je Converse schoenen kopen?

Hoewel sommige schoenen gemakkelijk als namaak te herkennen zijn, maken sommige bedreven namakers overtuigende imitaties.

De beste manier om te voorkomen dat je ten prooi valt aan neppe Converse schoenen, is door te winkelen bij erkende en gerenommeerde retailers. Naast de officiële website van Converse kun je ook terecht bij Zalando, Asos, Jdsports enz.

Voordat je je zuurverdiende geld over de balk gooit voor een nieuw paar Converse All Star sneakers, moet je eerst onderzoeken hoe je fake Converse All Star schoenen kunt herkennen.

Hieronder staan eenvoudige manieren om te zien of je Converse schoenen echt zijn:

1. Controleer de verkoper

Het eerste wat je moet doen om te voorkomen dat je wordt opgelicht, is de winkel controleren waar je koopt. Converse heeft een winkelzoeker aan zijn officiële website toegevoegd zodat klanten geautoriseerde Converse-winkels bij hen in de buurt kunnen vinden.

Als je liever online winkelt, lees dan eerst de feedback en beoordelingen van de online verkoper.

Bekijk ook de foto’s die ze gebruiken, want oplichters stelen of bewerken vaak foto’s om hun product authentiek te laten lijken. Koop liever bij vertrouwde en gevestigde online verkopers. Koop vooral geen Converse schoenen via Marktplaats!

2. Vergelijk altijd de prijzen

De originele Converse All Stars worden meestal verkocht voor €50 voor lage schoenen en €90 voor hoge schoenen. Bij alles wat goedkoper is dan dat moet de alarmbel gaan rinkelen, tenzij er staat dat er een promo loopt of dat de schoenen zijn afgeprijsd.

Converse winkels en erkende verkopers bieden meestal de beste afgeprijsde prijzen en uitverkopen, die meestal tot 75% van het originele prijskaartje kunnen gaan.

3. Controleer de verpakking

rode-doos-converse-all-star-schoenen-zwart

Alle verse, originele Converse All Star schoenen zitten in een Converse doos met het juiste label. Het is een zwarte doos met bruine strepen rond de onderkant. Op de bovenkant, voorkant en rechterkant van het deksel moeten afdrukken van het woordmerklogo van het bedrijf te zien zijn.

Op de zijkant van de doos moet ook informatie over de schoenen staan, zoals maat, stijl en kleur, evenals een streepjescode en een QR-code. Er moet ook een afdruk van de All Star schoenzool op de onderkant van de doos staan.

De verpakking heeft ook een tissue verpakking en soms opvul papier aan de binnenkant van de schoenen.

4. Bestudeer de logopatch

converse-all-star-high-top-logo-patch-zwart

High-top All Stars hebben een ronde logo patch op de binnenenkel van de schoen. Als je een schoen vindt met het logo aan de buitenkant, is het duidelijk een neppe All Star schoen. Het is aan de binnenkant geplaatst omdat het oorspronkelijk ontworpen was om de enkel van de sporter te beschermen.

De logo patch is een witte, ronde, gezeefdrukte rubberen patch met het label “CONVERSE ALL STAR” in rode hoofdletters en de handtekening “Chuck Taylor” in marineblauw schrift met daartussen een vijfpuntige ster.

CONVERSE ALL STAR logo

“CONVERSE ALL STAR” in rode hoofdletters en “Chuck Taylor” handtekening in marineblauw schrift met een vijfpuntige ster

Merk op dat deze rood-wit-blauwe badge niet wordt gebruikt op monochrome versies. In plaats daarvan hebben monochrome paren het logo in 3D en dezelfde kleur als het canvas bovenwerk.

Converse-All-Star-Monochrome-Black

Zwarte Chucks met 3D logopatch

Op All Star sneakers met lage top zit de Converse All Star logopatch op de tong.

Het is een dunne, rechthoekige canvas stof die netjes op de tong is genaaid met de tekst “CONVERSE” in wit tegen een rode achtergrond en “ALL STAR” in marineblauw met het sterlogo tussen de twee woorden.

Deze specifieke kleurencombinatie van de badge wordt alleen gebruikt op de witte en naturel ivoorkleurige versies van de low-top All Star.

Low top Converse All Star logopatch wit

Low top Converse All Star logopatch

De tweekleurige versies van de All Star sneakers hebben de rechthoekige logopatch in zwart en wit, terwijl de monochrome paren het logo in dezelfde kleur hebben als de schoenen.

Rode lage schoenen van Converse met All Star-logopatch

Rode lage schoenen van Converse met All Star-logopatch

5. Controleer de hiel

Elke Converse sneaker heeft een rubberen patch op de hiel. Deze rechthoekige patch heeft hetzelfde merk als de stoffen logopatch op de All Stars.

Bovenop staat een klein “CONVERSE” opschrift en onderaan “ALL STAR” met daartussen het kenmerkende sterlogo.

Converse Chuck Taylor sneaker met rubberen patch op de hiel

Converse Chuck Taylor sneaker met rubberen patch op de hiel

De kleur van het lettertype hangt ook af van de kleur van de schoenen. De afdruk moet recht zijn en de patch moet nauwkeurig gevormd zijn om de ronding van de tussenzool te volgen.

Er mag ook geen overtollige lijm zichtbaar zijn langs de randen van de rubberen patch. Anders zijn ze waarschijnlijk nep.

Authentieke rubberen patch op de hiel all star converse

Authentieke rubberen patch op de hiel

Bij monochrome versies hebben de achterkant logo’s een 3D-ontwerp.

3D-ontwerp Converse hiel patch

3D-ontwerp Converse hiel patch

6. Controleer de tong

converse-all-star-label-binnenkant

Controleer of de tong deze label aan de binnenkant heeft.

Of het nu een lage of hoge schoen is, de tong moet een kleine patch aan de binnenkant hebben.

Deze patch bevat informatie over waar de schoen is gemaakt, het modelnummer, de schoenmaat, het materiaal van de schoen, de QR-code en unieke serienummers voor elke schoen.

Let ook op het zigzag stiksel rond de rand van de tong. Als het losjes of scheef zit, is de kans groot dat het fake Converse All Star schoenen zijn.

7. Controleer de teenkappen en veiligheidsneuzen

De kenmerkende witte veiligheidsneusjes van Converse schoenen moeten van stevig rubber zijn. Ze moeten ook recht en parallel aan de onderste veters zitten.

Neppe Converse All Star hebben meestal grotere teenkappen dan echte All Star schoenen. Monochrome All Stars hebben daarentegen teenkappen in dezelfde kleur als het canvas.

all-star-schoenen-neuzen

De witte veiligheidsneusjes zijn gemaakt van stevig rubber.

De rubberen veiligheidsneus moet een stevige vorm hebben. Het moet diagonale lijnen hebben aan de bovenkant, een kriskras ruitpatroon in het midden en een kleiner ruitpatroon aan de onderkant.

Dit moet netjes worden bijgesneden en op de schoen worden geplakt, zonder overtollige lijm.

8. Controleer de zolen

De binnenzolen van Converse All Star schoenen moeten dezelfde kleur hebben als de canvas voering.

zolen all star hielen

De binnenzolen van witte Converse All Star schoenen

Ze moeten ook het woordmerk “CONVERSE” in hoofdletters in marineblauwe kleur hebben, behalve het zwarte monochrome model met het opschrift op de binnenzool in wit.

De binnenzolen van zwarte Converse All Star schoenen

De binnenzolen van zwarte Converse All Star schoenen

Converse All Star sneakers hebben een unieke zool met wafelpatroon. Het lijkt op een combinatie van verschillende patronen, waaronder ruitvormen, diagonale lijnen, gekruiste lijnen en horizontale lijnen.

De unieke zool met wafelpatroon all star schoenen

De unieke zool met wafelpatroon

Originele Converse All Star sneakers hebben ook een klein stukje op de buitenzool waarop het Converse logo staat. Je zou het opschrift “CONVERSE ALL STAR” en het vijfpuntige sterembleem moeten zien.

Er zou ook een kleine zeshoekige ster in de hoek moeten staan, die meestal ontbreekt bij vervalsingen.

buitenzool Converse-logo

Inspecteer de buitenzool waarop het Converse-logo te zien is

9. Controleer het stiksel en de verf

Echte Converse sneakers hebben allemaal stevige stiksels op het bovenwerk. De stiksels zijn meestal wit, behalve bij de monochrome en ivoorkleurige versies die ton-sur-ton stiksels hebben.

witte-converse-schoenen

Converse schoenen met stevige stiksels op het bovenwerk

De verf op de rubberen zool moet ook recht en stevig zijn. Neppe Converse schoenen zijn meestal vervaagd en ongelijk.

10. Controleer de oogjes

converse-veter-oogjes

De veter oogjes moeten mat zijn en niet gepolijst

Als de oogjes gepolijst zijn, dan gaat het zeker om neppe All Stars. Echte Converse All Stars hebben namelijk matte oogjes. Ze zijn ook netjes uitgelijnd op het bovenwerk en ze komen niet gemakkelijk los.

Leave a Comment