Hoe kun je zien of je Nike Air Max echt of nep zijn? We gaan twee paar van de klassieke Nike Air Max bestuderen. Hoe kun je de namaak Air Max herkennen? Wat zijn de verschillen tussen de echte schoen en de namaakschoen?

#1. Onderkant

neppe-nike-air-max-onderkant-zool

Nep Nike Air Max onderkant

echte-nike-air-max-onderkant

Originele Nike Air Max onderkant

Hierboven is de blauwe zool de neppe Nike Air Max schoen. De buitenzool van het rode paar Air Max ’90 is van rubber, terwijl de buitenzool van het blauwe paar gemaakt is van PU-schuim dat geverfd is! De neppe Nike Air Max mist zelfs het “Nike” logo.

Vervalsingen worden gemaakt door veel frauduleuze bedrijven, sommige zijn beter dan andere. Laten we eens kijken naar een paar andere constructiedetails die je helpen het verschil te zien tussen de originele en fake Nike Air Max.

#2. Logo op de tong.

nike air max nep tong

Nep Nike Air Max tong/logo

nike-air-max-echte-tong-logo

Originele Nike Air Max tong/logo

De originele schoen. heeft het “Nike+Swoosh” label aan alle vier de kanten vastgenaaid. De namaakschoen is omgedraaid en in de naad van de tong gestikt. Hoewel dit een mooiere manier is om het tong logo te bevestigen, wijkt het af van de originele Nike constructie. Kijk nog eens naar het artwork. Op de echte patch overlapt de staart van de swoosh de “E” van Nike en de kop van de swoosh raakt bijna de “N”. Op het nep label staat het “Air” logo twee keer.

Nep Nike Air Max schoenen hebben het cirkelvormige “R” merk erop, dus dat is geen bewijs dat de schoen echt of nep is. Niets weerhoudt de fabriek ervan om ook het “™” logo toe te voegen.

#3. Het logo op de hiel.

 

nike air max nep logo hiel

Nep Nike Air Max hiel logo

originele-nike-air-max-hiel-logo

Originele Nike Air max hiel logo

Op de namaak Air Max 90 grijpt de stikgroef in op de “A” en de “R” van het Nike Air logo. Het Air logo van de namaakschoen mist ook de gegoten ribbels onder de letters. Bovendien heeft de bovenste vorm van de OG Nike patch een aanzienlijke dip in het midden.

#4. “AIR MAX” logo aan de zijkant.

originele-nike-air-max-hiel-logo

Nep Nike Air Max zijkant logo

Originele Nike Air Max zijkant logo

Originele Nike Air Max zijkant logo

De neppe Nike Air Max heeft een tweekleurig logo, terwijl de echte Nike één kleur heeft. Als je het logo voelt, is het originele Nike Air Max logo gemaakt van stijf plastic, omdat het net boven de buitenzool op de schoen zit. Het neppe logo is zachter materiaal dat vervormd is tijdens het assemblageproces van de schoen. Het originele logo is gemaakt door plastic injectie in vergelijking met het zachte PVC logo op de namaakschoen.

#5. Bekijk de verf rond de airbag in de hiel.

Nep Nike Air Max hiel verf

Nep Nike Air Max hiel verf

Originele Nike Air Max hiel verf

Originele Nike Air Max hiel verf

Terwijl het originele Air Max lakwerk niet perfect is, is het fake Nike Air Max lakwerk een rommeltje met verf buiten de lijntjes.

#6. Kijk naar de binnenkant van het voetbed.

nike air max voetbed

De originele Nike schoen heeft een 3D voorgevormd EVA voetbed met het designpatroon van de buitenzool en een gedrukt logo. De namaak Air Max 90 heeft een super goedkope gestanste schuimplaat.


Laten we eens binnenin een Nike Air Max 90 namaakschoen kijken


nep nike air max binnenkant

Nep nike air max binnenkant

Originele nike air max binnenkant

Originele nike air max binnenkant

Dit is het moment waarop de messen tevoorschijn worden gehaald en een kijkje wordt genomen in de binnenkant van de Air Max. Dit is een goed moment om naar de streepjescode en SKU-nummers te kijken. Elk paar echte Nike Air Max schoenen heeft een SKU (uitgesproken als “scheef”, kort voor Stock Keeping Number) dat identiek is aan het SKU-nummer op hun doos. Als de nummers ontbreken of niet overeenkomen, heb je misschien neppe Nike Air Max. Controleer het etiket op de tong. Vaak zet de namaakschoenenfabriek verouderde maatlabels aan de binnenkant van de schoen.

#7. Voel eens aan de tong van de schoen.

Aan de binnenkant van de originele Nike Air Max vind je een extra laagje schuim dat ontbreekt bij de namaakschoen.

#8. Laten we eens kijken naar de verstevigingen aan de bovenkant.

Neppe Nike Air Max

Nep

Originele Nike Air Max

Origineel

De authentieke Nike heeft grijze niet-geweven stof ter ondersteuning van de bovenste oogjes. De neppe Nike Nike Air Max schoenen hebben geen versteviging.

#9. Laten we de constructie van de tussenzool van de twee schoenen vergelijken.

Nep Nike Air Max tussenzool

Nep Nike Air Max tussenzool

Echte Nike Air Max tussenzool

Orignele Nike Air Max tussenzool

De tussenzool van de echte Nike is gemaakt van soepel, stevig maar flexibel PU-schuim. De neppe Nike is uitgehold om materiaal te besparen en het goedkope, stijve PU te laten buigen. Kijk naar de Strobel-broekjes. De officiële Nike Strobel sok is goed vastgelijmd aan de tussenzool, terwijl de namaak nauwelijks is vastgelijmd!

#10. Nu we toch naar de tussenzool kijken, laten we ook de airbag onderzoeken.

neppe nike air max binnenkant materiaal

Nep

originele nike air max binnenkant materiaal

Origineel

De echte Nike schoen heeft een dunne film blaas gevormde airbag met 3 cellen. De fake Air Max heeft een dikkerwandige, stijvere airbag. Let op de verschillende kleuren van de airbag materialen. Nike gebruikt een speciale formule om de lucht binnen te houden, wat zorgt voor een gele tint. De namaak is gemaakt van helder PVC plastic.

#11. Trek nu de voering terug om nog een paar verschillen tussen de echte en namaakschoen te onthullen.

Hoewel beide schoenen een soortgelijk met plastic versterkt karton gebruiken voor de hiel, kun je zien dat de namaak niet goed past en dat de randen niet zijn afgesneden. Kijk naar de middenzool hak van de namaakschoen – wat een rommel!

#12. Kijk naar het teen uiteinde gebied in de schoen.

punt in de schoen nike air max

De namaakschoen is niet zorgvuldig gemaakt en de teen versteviging heeft binnenin een troep achtergelaten. Kijk naar de afstand tussen de Strobel-steken die het bovenwerk aan de onderkant houden. De originele Nike schoen heeft gelijkmatige, dicht op elkaar geplaatste steken, terwijl de kopie losse, ongelijkmatige en wijd uit elkaar geplaatste steken heeft.

Doe je onderzoek

Magnify Rick Moranis GIF

In dit geval is deze neppe Nike Air Max echt een slechte schoen, je kunt zien dat niet alleen de ontwerpdetails van de namaak niet kloppen, maar dat de interne constructie echt verschrikkelijk is. Hoewel de namaakschoen er aan de buitenkant dus best goed uitziet, is de binnenkant een horrorshow van lage kwaliteit schoenmakerij.

Als je schoenen koopt, vooral klassieke Nike sneakers, doe dan goed je onderzoek. Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, of als de winkel er verdacht uitziet, dan heb je misschien te maken met namaakschoenen.

Leave a Comment