Ray-Ban, Gucci en Burberry zijn zeer bekende merken, alleen doordat ze zo bekend zijn worden er veel namaak zonnebrillen gemaakt. Er worden veel zonnebrillen online verkocht, maar je weet niet of het echt is of niet als je ze tweedehands wilt kopen. Hieronder worden enkele merken onder de loep genomen in hoe jij kunt verkennen of je een echte Gucci hebt in handen hebt of een imitatie versie.

Ray-Ban

ray-ban-zonnebril

Als je een Ray-Ban voor 6 euro op een chinese site ziet dan zouden de alarmbellen al af moeten gaan dat het hoogstwaarschijnlijk niet een echte Ray-Ban is. Door de brillenkoker als eerste al te onderzoeken kun je al weten of het een echte of een neppe is. De echte brillenkoker heeft het merk Ray-Ban op de button zitten waarmee je de brillenkoker opent. Tevens staat het merk ook op de etui zelf. Als dit beiden toch klopt dan kun je spieken of er een bijsluiter bij de bril zit. Op de echte bijsluiter staat het volledige adres van de leverancier op de voorkant, als het een namaak is dan meestal helemaal of een deel staat er niet op. Bij een Ray-Ban staat ook het logo op het glas, hieraan kun je meestal eigenlijk al 100% uitsluiten of het een echte of een neppe Ray-Ban is. Als het logo op het glas ligt dan is het een stempel en dus een imitatie zonnebril. Als het logo in het glas is gegraveerd dan heb je te maken met een échte variant van Ray-Ban.

Gucci

gucci-winkel

Gucci is een erg bekend merk en verkoopt ook zonnebrillen. Helaas zijn er ook veel namaak producten te koop op internet, daarom kun je hier lezen hoe je het kunt herkennen als je er één bestelt en twijfelt of die wel daadwerkelijk echt is. Waar je als eerst naar kunt kijken is waar de zonnebril gemaakt is, want alle zonnebrillen worden gemaakt in Italië. Als er al staat ‘made in China’, dan kun je er al vanuit gaan dat het een neppe variant Gucci is. Ook kun je direct kijken naar het logo wat op de zonnebrillen staat. Het logo van Gucci is altijd identiek, bij een replica is het een variant op het echt logo. Ook als het logo scheef staat of niet goed leesbaar dan is het een imitatie zonnebril. Verder kun je nog op andere details letten zoals de brillendoos en het doekje wat je erbij krijgt. Het hoort beiden van goede kwaliteit te zijn. De brillenkoker moet goed en stevig zijn, zodat je jouw zonnebril niet kunt beschadigen als het in je tas zit bijvoorbeeld. Op het doekje en brillendoos hoort een logo op zijn gedrukt, als dit niet het geval is dan heb je te maken met een imitatie zonnebril.

Burberry

low angle view of building

Burberry is een ontzettend mooi merk en heeft ook ontzettend prachtige zonnebrillen. Alleen zijn er veel imitatie burberry zonnebrillen in omloop. Er zijn enkele kenmerken waaraan je kunt zien of het een neppe of echte zonnebril is. Burberry zonnebrillen worden gemaakt in Italië, dus als er al staat ‘made in Taiwan’, dan kun je er al vanuit gaan dat het om een imitatie zonnebril gaat. Een echte Burberry zonnebril wordt met zorg en kwaliteit gemaakt, dus het kan tegen een stootje. Dus als het niet stevig aanvoelt wanneer je hem oppakt of hij kraakt dan is het waarschijnlijk een namaak zonnebril. Als je een echte Burberry zonnebril koop dan is het belangrijk om de details goed te lezen en te bekijken. Door te kijken naar het poetsdoekje, de brillenkoker en en het eventuele papierwerk als het er bij zit. Deze zijn namelijk allemaal voorzien van het logo, als dit niet het geval is dan is het een imitatie versie van de echte Burberry zonnebril.

Leave a Comment