Bakfietsmoeders, moeders die hun kroost in al dan niet van een motor voorziene ‘design’ bakfiets naar en van school vervoeren, zijn vooral een Amsterdam-Zuid fenomeen. Ze zijn er overigens door een niet altijd even sociaal gedrag (opzij, opzij) niet heelpopulair. Dit fenomeen rukt nu op naar andere steden en plaatsen waar parkeren lastig is en zo’n bakfiets misschien wel meer status heeft dan een Cayenne of Range Rover. Denk, inderdaad, aan het Gooi, Den Haag, Heemstede et cetera. Die bakfietsen nemen in elk geval minder ruimte in, vervuilen niet en mits een beetje netjes en vlot bestuurd zijn ze ook voor de verkeersdruk een zegen. Maar er kon nog wel een en ander aan worden verbeterd, vond Babboe, een van de meest bekende fabrikanten. Zij wilden de stabiliteit van een driewielbakfiets combineren met de wendbaarheid van een tweewielbakfiets en dat is gelukt. De nieuwe Babboe Carve biedt naar zeggen van de fabrikant het beste van twee werelden. Je hoeft nu niet meer te kiezen tussen een driewieler, waarmee je op lage snelheid stabiel kunt fietsen, of de tweewieler die ideaal voor langere afstanden is. En een pluspunt voor alle vaders: deze Babboe bakfiets heeft ook nog eens een hele sportieve look.>>

Bakfietsmoeders, moeders die hun kroost in al dan niet van een motor voorziene ‘design’ bakfiets naar en van school vervoeren, zijn vooral een Amsterdam-Zuid fenomeen. Ze zijn er overigens door een niet altijd even sociaal gedrag (opzij, opzij) niet heelpopulair. Dit fenomeen rukt nu op naar andere steden en plaatsen waar parkeren lastig is en zo’n bakfiets misschien wel meer status heeft dan een Cayenne of Range Rover. Denk, inderdaad, aan het Gooi, Den Haag, Heemstede et cetera. Die bakfietsen nemen in elk geval minder ruimte in, vervuilen niet en mits een beetje netjes en vlot bestuurd zijn ze ook voor de verkeersdruk een zegen. Maar er kon nog wel een en ander aan worden verbeterd, vond Babboe, een van de meest bekende fabrikanten. Zij wilden de stabiliteit van een driewielbakfiets combineren met de wendbaarheid van een tweewielbakfiets en dat is gelukt. De nieuwe Babboe Carve biedt naar zeggen van de fabrikant het beste van twee werelden. Je hoeft nu niet meer te kiezen tussen een driewieler, waarmee je op lage snelheid stabiel kunt fietsen, of de tweewieler die ideaal voor langere afstanden is.  En een pluspunt voor alle vaders: deze Babboe bakfiets heeft ook nog eens een hele sportieve look.

Stabiele wegligging
Dankzij het zogeheten carve-mechanisme beweegt de bak in de bochten mee, waardoor je een unieke fietservaring krijgt. De drie wielen zorgen voor een uitstekende wegligging, zelfs met hoge snelheden. Je vervoert je kinderen dus niet alleen op een sportieve manier, maar ze zitten ook veilig in de bak. In de Babboe Carve is standaard plaats voor twee kleine kinderen én een baby in de speciale Maxi-Cosi-houder. Maar je kunt er natuurlijk ook de boodschappen, je sporttas of andere spullen in meenemen.

Carve-lock
Even geen behoefte aan de meebewegende bak? Met de ‘carve-lock’ zet je de bak eenvoudig vast. Je kunt deze optie gebruiken wanneer je met lage snelheid fietst, om te lopen met de bakfiets aan de hand of om balans te houden bij het opstappen en wegfietsen. Tijdens het fietsen schakel je het carve-mechanisme eenvoudig weer in.

Trapondersteuning
De Babboe Carve is de eerste Babboe bakfiets die alleen met elektrische ondersteuning verkrijgbaar is. Ideaal voor het afleggen van langere afstanden of het fietsen in heuvelachtige gebieden. Hij is leverbaar in twee uitvoeringen, de Carve-E (€ 2.995,-) en de Carve Mountain (€ 3.995,-). Het grootste verschil zit ‘m in de plaatsing van de motor: in het achterwiel of, duurder, in het midden. Die laatste heeft ook een traploze versnelling. Beide hebben een bak van Europees beukenhout met een maximum laadgewicht van 80 kg (ook handig voor kratjes bier en doosjes wijn) en ze zijn vanaf nu te bestellen op www.babboe.nl.

Over Babboe
Babboe ontstond vanuit de zoektocht naar de ideale bakfiets door een groep ouders in 2005. Omdat deze niet bleek te bestaan, maakten zij ‘m zelf – samen met een ingenieursbureau. In 2007 kwam de eerste bakfiets op de Nederlandse markt; in 2008 werd deze ook in België geïntroduceerd. Vanuit de Benelux-vestiging in Amersfoort werken ouders aan de bakfiets van de toekomst. Twee- of driewielbakfietsen, stevig, flexibel, wendbaar, elektrisch – inmiddels zijn er al 16 modellen op de markt. Allemaal even hoogwaardig en betaalbaar. En er komen er zeker nog veel meer.

 

 

 

Leave a Comment