Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Neem de tijd om de perfecte auto te kiezen. Daar is natuurlijk geen eenduidig antwoord op te vinden: voor iedereen ziet de ideale auto er weer anders uit. Maar je kunt op meerdere onderdelen letten om tot die keuze te komen. Lees je mee voor tips?

Korte termijn

Het kan zo zijn dat je de auto al op korte termijn nodig hebt. Zeker als je huidige auto kapot is. Of als je binnenkort vaak gebruik moet maken van een auto, wat niet kan wachten. Dan wil je de nieuwe auto het liefst vandaag nog uitkiezen! En dat is gelukkig natuurlijk gewoon mogelijk. Of je de auto nu privé gebruikt of juist een auto wilt rijden voor je zaak, jij kent je situatie het best. Lease een auto die voldoet aan je wensen. Met zakelijk shortlease rijd je vaak op dezelfde dag nog weg. Dat komt je goed uit als er geen tijd te verliezen is! Heb je de auto maar voor een korte periode nodig? Geen enkel punt, want je hebt veel flexibiliteit over je gewenste leasetermijn.

Type auto

In welke auto zie jij jezelf rijden? Denk ook dit uit. Bij de aanschaf van een auto heb je te maken met een hoge instapprijs. Maar met leasen zijn er juist meer type auto’s om uit te kiezen, omdat de instapprijs achterwege blijft. Wil je een auto voor een bepaalde periode uitproberen? Kies voor shortlease privé van EasyRent, waarbij er veel wagens beschikbaar zijn. Wat vind jij belangrijk in een auto? Wil je een kleine auto rijden, omdat je midden in de stad woont? Of omdat je maar relatief weinig ruimte nodig hebt in de auto? Dan is dat een prima keuze. Maar het kan juist ook zo zijn dat je meer ruimte nodig hebt en op zoek bent naar een grote auto. Kijk daarbij ook naar de beschikbare bagageruimte, naast het beschikbare aantal plaatsen in de auto. Ook het merk speelt een rol in je keuze. Mogelijk ben je merkentrouw en rijd je het liefst altijd in hetzelfde type auto. Of ben je juist op zoek naar een ander merk of model dan dat je kent.

Slimme auto

Auto’s worden steeds slimmer. Dit kun je dus meenemen in je keuze voor de juiste wagen. Het rijden wordt je zo namelijk makkelijker en comfortabeler gemaakt. De zelfrijdende auto is nog niet op de consumentenmarkt te vinden, maar dergelijke technologieën worden al wel ingezet. Zo helpt de slimme auto je bij parkeren, met camera’s, sensoren en andere innovaties. Ook kan de auto je helpen met het behouden van de juiste rijstrook. Of juist met het aanhouden van een bepaalde maximumsnelheid. Hiervoor wordt data gebruikt, afkomstig uit verkeers- of snelheidsborden. En dat stukje technologie wordt steeds geavanceerder. Ideaal voor jou als bestuurder dus! Hoe moderner en luxer de auto is, hoe meer je hiervan gebruik kunt maken. Dat is iets om in gedachten te houden, mocht je dit belangrijk vinden.

Nu en in de toekomst

Bij het uitzoeken van een nieuwe auto kijk je natuurlijk vooral naar het nu. Wat vind je op dit moment belangrijk in de keuze voor een auto? Vergeet echter niet dat de kans bestaat dat je lang in de auto gaat rijden. Zeker als je een auto koopt! Ben je over een paar maanden of jaren nog steeds blij met de auto die je nu op het oog hebt? Het is slim om op die manier alvast een beetje in de toekomst te kijken. Met leasen heb je hier meer vrijheid in, mocht je de keuze niet hoeven willen maken. Je ruilt de auto na een periode van gebruik namelijk zo weer in voor een ander model. Op die manier kies je steeds weer voor een auto die op dat moment bij jou past!

Het is een hele persoonlijke keuze, een nieuwe auto. Wat de een immers een prachtige auto vindt, doet de ander juist niets. Zet je wensen en eisen goed op een rijtje. En kijk dan welke mogelijkheden je hebt!

Leave a Comment