Afgelopen week werd het nieuwe boek gepresenteerd van Bart van Olphen. U kent hem ongetwijfeld van Youtube en ook op ClassyLife komt hij geregeld voorbij; lichtelijk ADHD en altijd laaiend enthousiast over vis en over koken met vis. Daar gaat uiteraard dit boek ook over. Bart zegt er zelf over: “In dit boek laat ik je niet alleen zien hoe leuk en eenvoudig het is om een heerlijk visgerecht op tafel te zetten, maar ook hoe wij er zorg voor kunnen dragen dat ook volgende generaties van vis kunnen blijven genieten. Samen met de wereldberoemde fotograaf David Loftus leefde, viste en kookte ik met de mannen, vrouwen en kinderen van ‘s werelds meest duurzame visserij gemeenschappen. Vissers die op een verantwoorde manier hun vis vangen en daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. De meer dan honderd visrecepten zijn afkomstig uit alle windstreken, van IJsland tot India en van Gambia tot Canada, geschikt voor elk moment van de dag, van een snelle lunch tot een feestelijk maal, en dankzij de heldere beschrijvingen te maken door en voor elke visliefhebber. Naast de talloze gerechten licht ik diverse technieken stap-voor-stap toe. De prachtige fotografie vertelt, verleidt en verduidelijkt waar woorden tekort schieten. Met dit boek wil ik de verhalen achter vis vertellen en iedereen inspireren om met goede, verantwoorde vis de lekkerste gerechten te maken. Voor nu en de toekomst.”
Chef-kok Bart van Olphen mag zeker dé Nederlandse vis-specialist genoemd worden. Dit nieuwste boek ‘Bart’s Fish Tales’ is opnieuw om je vingers bij af te likken, met heerlijke recepten. Daarnaast is het ook een visuele traktatie. Het boek is meer dan 400 pagina’s dik en bevat meer dan 100 duurzame visrecepten. Wij zijn diep onder de indruk van de uitvoering en inhoud. Het voorwoord is mede mogelijk gemaakt door Jamie Oliver. ISBN: 9789048825882 | € 29.99 | Uitgeverij Carrera | http://www.uitgeverijcarrera.nl/boek/?T_ID=9001
Leave a Comment