Dit is bestemd voor ouders van heel kleine kinderen, voor grootouders en voor anderen die af en toe een baby of peuter zo veilig mogelijk in hun auto willen meenemen. Dat doe je normaliter in stoeltjes met de inmiddels algemene naam Maxi Cosi, bijvoorkeur bevestigd aan de Isofix punten in de achterbank. Doorgaans kijken de kinderen dan vooruit. Er is echter ook een visie dat heel kleine kinderen tegen de rijrichting in moeten meerijden. Volvo Car Corporation presenteert nu drie nieuwe kinderzitjes. Die bieden volgens de fabrikant optimale veiligheid, terwijl bij de ontwikkeling ervan de focus ook lag op design, comfort en gebruiksgemak.>>

Childseat

Dit is bestemd voor ouders van heel kleine kinderen, voor grootouders en voor anderen die af en toe een baby of peuter zo veilig mogelijk in hun auto willen meenemen. Dat doe je normaliter in stoeltjes met de inmiddels algemene naam Maxi Cosi, bijvoorkeur bevestigd aan de Isofix punten in de achterbank. Doorgaans kijken de kinderen dan vooruit. Er is echter ook een visie dat heel kleine kinderen tegen de rijrichting in moeten meerijden.

Volvo Car Corporation presenteert nu drie nieuwe kinderzitjes. Die bieden volgens de fabrikant optimale veiligheid, terwijl bij de ontwikkeling ervan de focus ook lag op design, comfort en gebruiksgemak. Volvo doet al sinds de jaren zestig crashtests met kinderzitjes. Dankzij dit pionierswerk heeft het merk erg veel kennis opgebouwd over het ontwikkelen van veilige zitjes, de bevestiging in de auto en een juist gebruik. ‘Wij beseffen dat veel mensen optimale veiligheid voor hun kinderen in de auto een complex en soms wat verwarrend thema vinden. We hanteren al jaren heldere richtlijnen over het gebruik van kinderzitjes en een correcte plaatsing’, zegt Lotta Jakobsson Adjunct Professor, PhD en Senior Technical Leader, Injury Prevention bij Volvo Car Safety Centre.

Ouders leren om een zitje op de juiste manier te plaatsen en te gebruiken is één ding, ervoor zorgen dat het kind in het zitje blijft zitten is een andere kwestie, zeker als ze wat ouder worden. ‘Wij willen er zeker van zijn dat kinderen op de veiligst mogelijke manier reizen, ongeacht hun lengte en leeftijd. Dat betekent dat ze tot een leeftijd van 3 of 4 jaar in een achterstevoren geplaatst zitje meerijden en daarna in een zitje of op een verhoogd veiligheidskussen op de achterbank zitten totdat ze een lengte hebben van 140 centimeter. De voordelen voor de veiligheid staan buiten kijf, maar toch laten veel ouders hun kinderen op te jonge leeftijd in de rijrichting in de auto zitten. Een van de meest genoemde redenen is comfort, omdat het kind klaagt over te weinig beenruimte of omdat het last heeft van de warmte’, aldus Jakobsson.

Volvo Cars' new generation child seats

De nieuwe generatie kinderzitjes van Volvo is voorzien van een ademende, comfortabelere stoffen bekleding die voor tachtig procent uit wol bestaat. De stof voelt zacht aan, terwijl die ook duurzamer is en aangenamer bij kou en hitte. De zitjes hebben bovendien een slankere vorm voor meer beenruimte en comfort. ‘Wij denken dat kinderen het nieuwe achterstevoren te plaatsen zitje comfortabeler vinden en dat ouders het langer blijven gebruiken. Dit verhoogt de veiligheid van jeugdige inzittenden en ondersteunt ook onze veiligheidstrategie Vision 2020. Op basis daarvan willen we bereiken dat vanaf 2020 geen inzittenden van een Volvo om het leven komen of zwaargewond raken bij een aanrijding’, besluit Jakobsson.

Er zijn nieuwe kinderzitjes voor verschillende leeftijden en lengte:

  • Babyzitje – achterstevoren geplaatst (tot 13 kg of 9 maanden)-  Euro 245,-
  • Kinderzitje – achterstevoren geplaatst bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 6 jaar (Volvo beveelt gebruik aan tot een leeftijd van ten minste 3 tot 4 jaar)-  Euro 375,-
  • Zitkussen – in de rijrichting geplaatst voor kinderen die het zitje zijn ontgroeid (leeftijd van 3-10 jaar)- Euro 245,-
  • Volvo heeft bij het ontwikkelen samengewerkt met een van de meest toonaangevende producenten van kinderzitjes, Britax-Römer, en tests uitgevoerd in het Volvo Car Safety Centre in Gothenburg, Zweden. De levering start in juni in een aantal geselecteerde markten.

Volvo Cars' new generation child seats

Volvo Cars' new generation child seats

 

 

Leave a Comment