Als je in een spijkerbroek investeert, is dat het begin van een lange (en intieme) relatie. Net als bij elke andere lange, intieme relatie wil je dat het paar waarin je investeert de “one & only” is. Geconfronteerd met de honderden keuzemogelijkheden die online en in winkels te koop zijn, kan dit voelen als een bijna onmogelijke beslissing. Hoe kies je het juiste merk, de juiste maat, het juiste silhouet, de juiste wassing? Deze zes eenvoudige regels zullen helpen ervoor te zorgen dat de spijkerbroek die je kiest perfect bij jou passen.

1. De juiste maat

Omdat veel hedendaagse merken hun jeans op basis van taille maten opmeten, kun je voor de meest nauwkeurige pasvorm het beste jezelf opmeten. Neem met een flexibel meetlint een maat vanaf je natuurlijke taille (het kleinste deel van je taille), en rond naar beneden af op het hele getal. Als je je maat eenmaal kent, zijn de variaties tussen de merken gering. Dat betekent dat de rest van de voorkeuren over pasvorm neerkomen op andere factoren, zoals het beensilhouet. Onthoud: Het moeilijkste wat aan een jeans te veranderen is, is de taille. Dus sluit nooit compromissen over de pasvorm van de tailleband.

2. Pasvorm

hanged jeans lot

Als je tussen maten kiest, neig dan naar de getailleerde, strakke kant, want de stretchvezels in de meeste jeans zakken uit naarmate je ze draagt. Probeer geen maat groter te nemen als de verhoging te laag is; dat leidt alleen maar tot een slechte, oncomfortabele pasvorm. Zoek in plaats daarvan een andere stijl die bij je lichaam en comfortniveau past. Bij G-Star Raw hebben ze over het algemeen wel genoeg variaties aan jeans maten.

3. Over de lengte valt te onderhandelen

Aanpassingen maken aan de binnenbeenlengte is een kleine wijziging, maar jeans moeten aangepast worden aan de schoenen waarmee ze uiteindelijk gedragen zullen worden. Flares, die het best passen bij hakken of sleehakken, moeten ongeveer een centimeter van de vloer vallen, terwijl skinny jeans net op of boven het enkelbeen moeten uitkomen.

4. Laat het silhouet en de wassing voor je werken

Wil je heupen bagatelliseren of de illusie van langere benen wekken? Kies dan donkere jeans uit die bijna de grond raken. Als je benen je beste troef zijn, speel ze dan op met lichtere wassingen of toegevoegde details. Wil je liever niet met je kuiten pronken? Zoek dan een monochrome wassing en een pijp die vanaf het breedste deel van je kuit recht naar beneden valt. Neem een gevarieerde buit-van stijlen, wassingen, en zelfs maten als het om nieuwe merken gaat-mee naar de kleedkamer, hoe ontmoedigend het ook lijkt.

5. Benader de jeans met 360-graden

jeans-kledinghaken-buiten

Neem even een proefritje voordat je de nieuwe spijkerbroek daadwerkelijk koopt. Ga voor een driekwart spiegel staan om te zien hoe de jeans er van achteren uitziet. Ga dan op de kleedkamerbank zitten en doe een squat of twee om er zeker van te zijn dat er geen ongemak is of dat de spijkerbroek niet uitrekt.

6. Keep it simple!

Hou het eenvoudig. Weet welke pasvorm het beste werkt voor je lichaam en waardoor je je zelfverzekerd voelt en blijf dan ook bij die pasvorm. Het is net als weten welk kapsel het beste bij je gezichtsvorm werkt. Als je op een merk of stijl bent uitgekomen die voor jou werkt zoals bijvoorbeeld Levi’s, laat dat dan jouw basis zijn en meng het met wassingen en kleine variaties qua vorm.

Leave a Comment