Keukens vormen vaak het hart van het huis en zijn waarschijnlijk één van de meest gebruikte ruimtes in je woning. Met dit in gedachten is het dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen een behoorlijk bedrag zullen uitgeven aan het indelen van de keuken. Als je gaat investeren in een nieuwe keuken, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat deze er goed uitziet maar toch praktisch blijft.

1. Berging

moderne-keuken

Het spreekt voor zich, maar ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor het opbergen van bestek, servies, pannen, etenswaren en andere benodigdheden in je nieuwe keuken is van vitaal belang. Moderne keukens bieden een enorm scala aan innovatieve oplossingen om opslagruimte te creëren. Met de hulp van een keukenontwerper kun je beslissen hoe je je onderkastjes het beste kunt organiseren, hoeveel bestekbakken je nodig hebt en of een voorraadkast met interne uittrekelementen het meest praktisch voor je is.

2. Werkruimte

houten-keuken-vrouw

Net als de opslagruimte is het oppervlakte om op te kunnen werken ook essentieel. Je hebt voldoende ruimte nodig om je maaltijden te kunnen bereiden en om bijvoorbeeld de waterkoker, de broodrooster en de voorraadpotten voor thee, koffie en suiker neer te kunnen zetten. Je moet ook bedenken welk materiaal het beste voor het nieuwe werkblad is. Laminaat, graniet, hout, glas, marmer en roestvrij staal hebben allemaal hun eigen voordelen. Denk na over de praktische aspecten en het onderhoud van het keukenblad. Een keukenontwerper kan je adviseren welk blad het beste bij jouw gebruik past en ervoor zorgen dat je de beschikbare ruimte optimaal kunt gebruiken.

3. Huishoudelijke apparaten

keuken-sfeer

Laten we eerlijk zijn, zonder keukenapparatuur kun je niet veel doen in je nieuwe keuken! Een modern keukenontwerp kan met een groot aantal innovatieve apparaten van topkwaliteit worden geleverd. Afhankelijk van hoe je je keuken gaat gebruiken en met hoeveel mensen je in huis woont, kun je een enkele, dubbele of combinatie oven kopen. Of ze nu in de keukenkasten staan opgeborgen of op het keukenblad staan, je keukenapparatuur moet niet alleen praktisch zijn maar ook prachtig als decoratie in je nieuwe keuken staan.

4. Decoratie

In plaats van een keuken te kiezen, die qua stijl erg afwijkt van de rest van het huis waardoor je het risico loopt dat je de rest van de verdieping ook opnieuw moet opknappen, zijn er genoeg stijlen beschikbaar die bij de rest van je huis passen. Als je keuken qua stijl goed combineert met de rest van je huis wordt het één geheel en hoef je geen fortuin uit te geven om de hele boel op te knappen of opnieuw in te richten.

 5. Kleuren

Het kleurenschema van je keuken is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Je kunt voor rustig en neutraal kiezen of je kunt juist met gedurfde primaire kleuren indruk willen maken. Welke aanpak je ook kiest, het is belangrijk dat je kleuren bij elkaar passen en dat je materialen van een goede kwaliteit gebruikt. Gelukkig kan een keukenontwerper je al in een vroeg stadium laten zien hoe de ruimte eruit komt te zien.

6. Stijl

Nu je weet welke kleur je mooi vindt, is het tijd om voor een stijl te kiezen. Wat je smaak ook is, er is altijd een keukenassortiment dat bij je past. Misschien wil je wel een traditionele houten keuken of juist een landelijke stijl. Maar je kunt ook voor modern en glanzend, strak en minimaal of juist heel simpel kiezen. Een goed keukenontwerpbedrijf kan alle opties met je bespreken en je adviseren over de stijl die bij je huis en persoonlijke smaak past.

7. Verlichting

kleurrijke-lamp-keuken

De verlichting is cruciaal om de perfecte sfeer in je keuken te kunnen creëren. Het helpt je niet alleen om je keuken effectiever te kunnen gebruiken, maar het zorgt ook voor fijn licht om in te werken. Als er niet veel natuurlijk licht in je keuken binnenkomt, overweeg dan om een lichter kleurenpalet te gebruiken en zoveel mogelijk subtiele keukenverlichting, zoals bijvoorbeeld spotjes, op te hangen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkgebieden gelijkmatig worden verlicht om zo het aantal schaduwen te verminderen. Met LED-technologie en moderne bedieningsmogelijkheden kun je bijvoorbeeld boven de eethoek een ander soort licht creëren, waardoor het huiselijk, gezellig en comfortabel aanvoelt.

8. Vloeren

Net als elk ander accessoire in je keuken, kan je vloer de stijl van je nieuwe keuken aanvullen. Of je nu kiest voor houten vloeren, vinyl, laminaat of traditionele keukentegels, raadpleeg het keukenontwerpteam en zij zullen je suggesties kunnen geven en je kunnen laten zien hoe het eruit komt te zien als het eenmaal gelegd is.

9. Accessoires

Zelfs de kleine details in je nieuwe keuken kunnen een impact op het ontwerp hebben. Vuilnisbakken, theedoeken, servies, bestek en zelfs de keukenkranen bij megadumptiel.nl, ze dragen allemaal bij aan de look en feel van de ruimte. Als je eenmaal de stijl en kleur hebt gevonden, waar je blij mee bent, ga dan helemaal los!

10. Installatie

Als je investeert in een nieuwe keuken, is het geweldig om ervoor te zorgen dat het er fantastisch uitziet, maar het moet natuurlijk ook correct worden geïnstalleerd. Controleer of het keukenbedrijf dit voor je kan verzorgen. Zorg ervoor dat ze de hele taak op zich nemen zodat de installatie zo stressvrij mogelijk kan verlopen.

Leave a Comment