Ongeacht de keukenleverancier kan het veel geld en stress schelen als je wat tijd neemt om je voor te bereiden voordat je een nieuwe keuken koopt. Bekijk de onderstaande punten en maak een lijstje zodat niets wordt vergeten of aan het toeval wordt overgelaten zodra je naar een keuken outlet gaat!

1 – Keukenplanning

Je keukenontwerper of -leverancier moet je natuurlijk enorm helpen bij het plannen van je nieuwe keuken. Maar er zijn een aantal aspecten die heel persoonlijk zijn voor jou en je eigen omstandigheden die deel moeten uitmaken van het keukenplanningsproces.

Zorg ervoor dat het keukenbedrijf waarmee je samenwerkt al in een heel vroeg stadium van de ontwerpfase op de hoogte is van je eigen specifieke eisen, zodat die in je nieuwe keuken kunnen worden verwerkt.
Een essentieel onderdeel van het ontwerpproces is dat de keukenplanner vragen stelt om te ontdekken wat voor jou belangrijk is.

2 – Omgaan met verstoring

keuken-installeren.jpg

Stof, lawaai, opschudding en ongemak. Dit zijn allemaal dingen die waarschijnlijk geen deel uitmaken van je droomkeuken. De droom komt van de showroom, de mooie foto’s, de verbeelding; je vrienden en familie in je prachtige nieuwe keuken zien. Maar op een gegeven moment, tenzij je nieuwbouw pleegt, wordt je oude keuken verwijderd voordat de nieuwe wordt geïnstalleerd. Zoals bij elk bouwproject zal er wat rommel en ongemak zijn.

3 – De vakmannen coördineren

Bij een nieuwe keuken kunnen verschillende vakmensen betrokken zijn: bouwvakkers, elektriciens, loodgieters, werkblad installateurs, timmerlieden, decorateurs; de lijst is eindeloos. Sommige zijn nodig voordat de keuken wordt geïnstalleerd, andere tijdens en weer andere erna. Om kopzorgen te voorkomen, moeten alle aanvullende werkzaamheden realistisch worden ingepland.

Effectieve communicatie is essentieel, net als inzicht in de onderdelen van een keukeninstallatie. Je keukenleverancier moet expertise hebben in het managen van het keukenproject en kan er dus voor zorgen dat alles in de juiste volgorde verloopt. Als je je eigen aannemers de opdracht geeft, zorg er dan voor dat ze weten wat ze doen en wanneer ze het doen. Eén ogenschijnlijk klein probleem kan het hele proces al stilleggen.

4 – Praktische ontwerpoverwegingen

moderne keuken

Bij het praktische keukenontwerp gaat het niet alleen om je eigen eisen, zoals zitgedeeltes, verlichting, plaatsing van apparatuur, enzovoort, maar ook om hoe de keuken wordt geïnstalleerd en hoe hij functioneert.

Je leverancier moet alles weten over de technische eisen en praktische aspecten van het ontwerp, en jij moet je eigen voorkeuren voor het ontwerp kennen (of er in ieder geval een goed idee van hebben).
Je ontwerper kan je enorm helpen door al in een vroeg stadium met je samen te werken om er zeker van te zijn dat er rekening wordt gehouden met je eigen voorkeuren en ook door enkele ontwerpaspecten te onthullen die misschien niet voor de hand liggen.

5 – Bepaal wat echt belangrijk is

zwart-marmer-keukeneiland-modern

Bron: https://www.instagram.com/p/Cdn502SDrBf/

Bij de meeste keukeninstallaties moet je een compromis sluiten: misschien zit een raam niet op de ideale plek of past de vorm van de kamer niet helemaal bij de meubels. Sommige dingen zijn gewoon niet praktisch om te veranderen. Er zijn echter enkele details (en die verschillen van persoon tot persoon) die de hoogste prioriteit hebben. Je ontwerper en leverancier moeten weten wat echt belangrijk voor je is.

6 – Weet wanneer je een compromis moet sluiten

Het plannen en ontwerpen van een nieuwe keuken is een complexe taak. Natuurlijk zijn er onderweg uitdagingen, waarvan sommige door je leverancier worden opgelost en sommige ook jouw inbreng nodig hebben. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moet je niet alleen beslissen hoe je ze het best aanpakt, maar ook of je ze überhaupt wilt aanpakken.

Geef prioriteit aan je wensen en behoeften, het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de belangrijke elementen aanwezig zijn. Er zullen altijd ideeën zijn die misschien niet verstandig zijn om uit te voeren. Misschien zijn ze te duur, te ingewikkeld of te tijdrovend om uit te voeren.

7 – Je keukenleverancier kiezen

Hoe kies je je leverancier? Een eerste zoektocht op internet en dan misschien een rondleiding langs de showrooms op je shortlist? Misschien ken je iemand die je een bepaald keukenbedrijf kan aanraden.

Je moet jezelf ervan verzekeren dat wie je ook kiest, hij of zij aan jouw specifieke eisen kan voldoen. Passen de betalings- en werkschema’s van je leverancier bij jou? Gebruiken ze beproefde en betrouwbare materialen en apparaten? Wat zeggen hun vorige klanten over hun werk?Je kunt veel leren door te kijken naar de reviews van klanten.

8 – Budget

100-dollar-geld

Geld: sommige mensen praten er niet graag over (en sommige zeker wel!). Het is echter een noodzakelijk en essentieel onderdeel van het ontwerpproces. Sommige schijnbaar onbelangrijke elementen slokken een groot deel van de kosten op: dure apparatuur, uitgebreide werkbladontwerpen, enz. Het is belangrijk om een realistisch idee te hebben van hoeveel je wilt uitgeven en waaraan je het wilt uitgeven.

Materialen en apparatuur maken natuurlijk een groot deel uit van elk bouwproject. Maar er zullen ook andere kosten zijn waarmee je rekening moet houden bij het vaststellen van je budget. Bijkomende werkzaamheden en vakmensen, installatie en natuurlijk het ontwerp; een goed ontwerp kost tijd en dus geld. Je keukenleverancier moet een vrij goed idee hebben van alle elementen die samen je keuken vormen, en hij zal je helpen om binnen het budget te werken dat je hebt vastgesteld.

9 – Nazorg

Ja, ovens en oppervlakken moeten worden schoongemaakt, vuilnisbakken moeten worden geleegd en apparaten moeten worden onderhouden. Sommige dingen zijn makkelijker te doen, afhankelijk van de beslissingen die je in het begin hebt genomen.

Praat met je leverancier of ontwerper over nazorg van je keuken; zij kunnen je vertellen hoe je keuken er nog jarenlang fantastisch uit kan zien. Het is ook de moeite waard om na te denken over hoe je keuken zal worden gebruikt en in wat voor omgeving. Een drukke gezinskeuken krijgt waarschijnlijk wat meer klappen en stoten te verduren, vooral met jonge kinderen in de buurt. Bepaalde designelementen zijn duurzamer dan andere. Zorg ervoor dat je ontwerper weet hoe je keuken zal worden gebruikt.

10 – Genieten

keukeneiland-zwarte-kasten-wit-blad

Bron: https://www.instagram.com/p/CivNMP3I_hD/

Natuurlijk hopen en verwachten we dat je enorm zult genieten van je nieuwe keuken, ongeacht wie hem levert. Dat genieten is iets om naar uit te kijken als de werklui hun koffers hebben gepakt en je hebt uitgezwaaid.

Maar stel het je nu voor. Denk vooruit over het plezier dat je nieuwe keuken je zal geven, dat zal je helpen tijdens het ontwerpen, bestellen en plannen. Vind je het leuk om fantastische kleuren te zien? Of misschien het gevoel van luxe materialen.

Wat maakt het zo’n aangename en lonende plek om te zijn? Zorg ervoor dat je deze elementen integreert in de planning en dat je keukenontwerper weet waar jouw droomkeuken om draait. Neem eens een kijkje bij Keukenhal.nl!

Leave a Comment