Stoor jij je al een tijdje aan die ene lampenkap in de woonkamer? Is de lampenkap versleten en nodig aan vervanging toe? Of heb je simpelweg behoefte aan een keer wat anders? Dan is het tijd om een nieuwe lampenkap aan te schaffen. De aanschaf van een nieuwe lampenkap hoeft niet kostbaar te zijn. Het leuke aan een lampenkap is dat het op een goedkope en eenvoudige manier het interieur verfraait.

Lampenkap: een stijlvolle sfeermaker

industriele-lampen-keuken

Het upgraden van een interieur hoeft niet duur te zijn. Met een lampenkap kun je jouw interieur een hele andere uitstraling geven. Kies je voor een lampenkap met een luxueuze uitstraling? Bijvoorbeeld voor een velours lampenkap? Dan zal je zien dat het geheel een luxere sfeer krijgt. En uiteraard zijn de verkrijgbare lampenkappen niet alleen maar stijlvol. Je kunt ook met recht stellen dat ze sfeermakers zijn. Een lamp is slechts een lichtbron. Een lamp zorgt pas voor sfeer als deze is voorzien van een mooie lampenkap. Dus wil je in jouw woning meer sfeer creëren? En zou je dit het liefste op een stijlvolle manier doen? Kies dan voor een mooie lampenkap in een uniek design.

Voor welke kleur kap kies je?

Niet iedere woonkamer is hetzelfde. Zo zal jouw inrichting er bijvoorbeeld weer anders uitzien dan die van jouw buren. De ene persoon voelt zich thuis in een hotel chique inrichting. Terwijl weer iemand anders de voorkeur geeft aan een industriële uitstraling van het interieur. Gelukkig is er voor elk interieur een passende lampenkap verkrijgbaar. De kappen zijn namelijk in allerlei vormen, kleuren en designs te koop. Hierdoor kan eenieder een mooie kap voor zijn of haar interieur uitzoeken. Is jouw huidige interieur redelijk neutraal? En kan het wel wat kleur gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een roze lampenkap. Hiermee geef je kleur aan je interieur én zorg je voor extra sfeerlicht.

Van licht naar sfeerlicht

led-lampen

Vaak wordt er gezegd dat de lampen in huis de sfeer bepalen. Deze veronderstelling is deels terecht. Het licht in een ruimte is inderdaad heel bepalend voor de sfeer. Maar een lamp is eigenlijk slechts een lichtbron. Pas wanneer je een mooie lampenkap over een lamp heen plaatst, ontstaat er sfeerlicht. Je kunt daarmee ook wel stellen dat een lampenkap een belangrijke sfeermaker is in huis. Het kopen van een nieuwe lampenkap is dan ook een waardevolle investering. Met de aanschaf van een nieuwe lampenkap investeer je in de sfeer in huis. En met de sfeer die een lampenkap creëert maak je van een huis een echt thuis.

Leave a Comment