Vliegshows zijn voor jong en oud doorgaans prachtig om te zien en te beleven. Van belang is dan wel dat er alle aandacht wordt besteed aan de veiligheid van zowel bezoekers als deelnemers. Naar ons idee is dat bij het nieuwe evenement Elsefly in Blokzijl wel voor elkaar. De lucht boven dit Overijsselse plaatsje is op 30 september en 1 oktober het decor van Elsefly 2016, een Airshow waar bezoekers getrakteerd worden op heel veel moois in de lucht en op de grond. De organisatie trekt alles uit de kast om er een uniek evenement van te maken en is er in geslaagd om internationale wereldtoppers naar Blokzijl te halen. Denk daarbij niet aan angstig laag overvliegende straaljagers, maar aan andere soorten vliegtuigen. Para-motors, MLA’s, luchtballonnen, modelbouwvliegers, parachutisten, delta- en schermvliegers komen deze dagen samen om te genieten van dat wat hen verbind: de liefde voor het vliegen. Tijdens dit evenement is er daarnaast van alles te zien en te beleven voor iedereen die wil kijken naar en proeven van deze bijzondere activiteiten in de lucht! Nu alleen maar hopen dat de organisatie, bezoekers en deelnemers ook een beetje goed weer erbij hebben!>>

Px187NDM4ODU0Ni0xLTE0NTI0OTQ4MDY=

Vliegshows zijn voor jong en oud doorgaans prachtig om te zien en te beleven. Van belang is dan wel dat er alle aandacht wordt besteed aan de veiligheid van zowel bezoekers als deelnemers. Naar ons idee is dat bij het nieuwe evenement Elsefly in Blokzijl wel voor elkaar. De lucht boven dit Overijsselse plaatsje is op 30 september en 1 oktober het decor van Elsefly 2016, een Airshow waar bezoekers getrakteerd worden op heel veel moois in de lucht en op de grond. De organisatie trekt alles uit de kast om er een uniek evenement van te maken en is er in geslaagd om internationale wereldtoppers naar Blokzijl te halen. Denk daarbij niet aan angstig laag overvliegende straaljagers, maar aan andere soorten vliegtuigen. Para-motors, MLA’s, luchtballonnen, modelbouwvliegers, parachutisten, delta- en schermvliegers komen deze dagen samen om te genieten van dat wat hen verbind: de liefde voor het vliegen. Tijdens dit evenement is er daarnaast van alles te zien en te beleven voor iedereen die wil kijken naar en proeven van deze bijzondere activiteiten in de lucht! Nu alleen maar hopen dat de organisatie, bezoekers en deelnemers ook een beetje goed weer erbij hebben!

DC3W0694-900x444

Wereldtop van eigen bodem
Jarno Cordia uit Schiedam heeft de bijnaam ‘Vleermuisman’. Jarno en zijn team behoren tot de absolute wereldtop van het wingsuitvliegen. Hij reist de hele wereld af om demonstraties te geven. In een soort vleermuispak vliegt hij met zo’n 250 kilometer per uur door de lucht om op het laatste moment te landen met een parachute. Deze spectaculaire act zal te zien zijn tijdens de Airshow in Blokzijl.

Luchtacrobatiek uit Spanje en Zwitserland
De Spanjaard Ramón Morillasis wordt beschreven als een van de meest complete atleten van de internationale luchtvaart scene. Hij is wereldkampioen slalom in het paramotorvliegen. Tijdens Elsefly Blokzijl zal hij laten zien waarom. Daarnaast komt het Cat Acro Team over uit Zwitserland. Dit zijn de meesters op het gebied van het acrobatiekschermvliegen. Vorig jaar werden zij nog wereldkampioen.

Volop beweging in de lucht
Een helikopter zal af en aanvliegen om parachutisten te laten springen en er zijn luchtballonnen, deltavliegers en paramotorvliegers en modelbouwvliegtuigen. Meer dan 150 piloten zullen het luchtruim van Blokzijl gaan inkleuren.

2015-09-24_27_CR-Elsefly_2015_157

Livestream
Bezoekers hoeven geen moment te missen van wat er hoog in de lucht gebeurt, want op het terrein is dat ook live via een groot scherm te volgen. De beelden die piloten in de lucht maken zijn rechtstreeks te zien op het festivalterrein. Meer informatie op www.elsefly.nl en op https://www.facebook.com/elsefly.nl .

Leave a Comment