Het jaar is snel voorbijgegaan. We zitten alweer bijna aan het einde van het jaar. De bladeren vallen weer van de bomen en het wordt buiten een stuk kouder. Bij een nieuwe periode in het jaar horen ook nieuwe trends. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van interieur en wonen. Van bepaalde kleuren tot houtsoorten en ook niet onbelangrijk: Smart home. Als je alles wil weten over de laatste trends lees dan snel verder!

Smart home

moderne-industriele-inrichting

De hedendaagse apparatuur maakt plaats voor slimme producten. Denk aan lampen, speakers of zelfs koelkasten. Maar iets wat nu heel populair is: “slimme raamdecoratie.” Met deze statement-piece kan jij indruk maken op al je vrienden en familie. Slimme raambekleding is ook juist voor in het najaar ideaal. Mede door de mogelijkheid de elektrische raambekleding te bedienen met je stem, via een timer of via je mobiele telefoon. Slimme raamdecoratie zorgt er namelijk ook voor dat het in het najaar een aangename temperatuur blijft in huis. De warmte blijft binnen en de kou blijft buiten als je de automatische rolgordijnen koppelt met bijvoorbeeld een smart zonnesensor. Zo kan de thermostaat een stukje lager en hou jij meer geld over voor de kerstdagen. Wil je slimme raamdecoratie kopen voor in de slaapkamer? Ga dan voor elektrische verduisterende rolgordijnen.

Lichte houtsoorten

We kennen licht hout in ons interieur misschien al vanuit de Scandinavische interieurs. In 2021 zien we licht hout echter steeds vaker terug in meer luxere woonomgevingen ook de industriële woonstijlen maken plaats voor licht hout. Bij deze trend kan je denken aan: Licht eikenhout, bamboe of licht acaciahout. Je ziet dit soort hout vaak terug in meubels of vloeren. Maar ook houten lamellen zijn helemaal on-trend. Licht hout kan je combineren met natuurlijke tinten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauw, groen of bruin. Ook grijs en wit doen het goed in combinatie met licht hout. Als je opzoek bent naar meer pit in je huis kies dan voor zwart in combinatie met licht hout. Als je opzoek bent naar een meer Scandinavisch interieur kan je ook denken aan de combinatie met marmer, aluminium of staal.

Een duurzaam en modern design

witte-woonkamer-luxe

Ook duurzame producten worden steeds belangrijker. Veel meubels zijn gemaakt met respect voor de natuur, mens en dier. Producten worden nu vaak gemaakt van bamboe, bio plastic, linnen, riet of alpacawol. Maar ook zijn er veel gerecyclede materialen. Deze producten zijn meestal ook een stuk betaalbaarder!

Haal de natuur in huis

Verbind binnen en buiten en haal de natuur in huis met de botanisch wonen trend. Hoe meer planten en bloemen in huis hoe beter. Ook de natuurlijke materialen worden geadoreerd bij deze trend. Droogbloemen zijn ook een perfecte oplossing als je meer planten in je huis wil maar niet de tijd hebt om alles te onderhouden.

Leave a Comment