Dit voorjaar presenteert tuinspecialist Gardena nieuwe Sileno robotmaaiers voor stadstuinen. Deze compacte robotmaaiers zijn speciaal ontwikkeld voor kleine gazons (tot 250 of 500 m2) en nemen het maaiwerk volledig uit handen. Je hebt er geen omkijken naar, want alles gebeurt automatisch en ultra stil. Wanneer je kiest voor een Smart-model kun je ‘m bovendien via smartphone of tablet aansturen en live tracken. De robotmaaiers maken gebruik van meer dan 20 jaar technische ervaring van zusterbedrijf Husqvarna, de uitvinder van de robotmaaier.>>

Dit voorjaar presenteert tuinspecialist Gardena nieuwe Sileno robotmaaiers voor stadstuinen. Deze compacte robotmaaiers zijn speciaal ontwikkeld voor kleine gazons (tot 250 of 500 m2) en nemen het maaiwerk volledig uit handen. Je hebt er geen omkijken naar, want alles gebeurt automatisch en ultra stil. Wanneer je kiest voor een Smart-model kun je ‘m bovendien via smartphone of tablet aansturen en live tracken. De robotmaaiers maken gebruik van meer dan 20 jaar technische ervaring van zusterbedrijf Husqvarna, de uitvinder van de robotmaaier.

Werkwijze
Tijdens het maaien snijden de Sileno City-robotmaaiers van Gardena continu enkele millimeters van het gras af; elk grassprietje wordt ‘geschoren’. Doordat de maaier zich kriskras over het gazon beweegt, krijg je een egaal gazon zonder maaistrepen. De versnipperde maairesten vallen direct terug op de grond en vormen een natuurlijke voeding voor het gras. Een grensdraad rondom het gazon bepaalt het maaigebied en dankzij een sensor omzeilt de maaier tuinbankjes, bomen, parasols of andere obstakels. Dezelfde sensor garandeert ook optimale veiligheid voor mens en dier. Via een eenvoudig displaymenu stel je de gewenste maaitijden in. Kies je voor een Smart-model dan kan dat ook via een gratis app op je smartphone of tablet. De Gardena robotmaaiers doen altijd hun werk; zelfs als het regent of wanneer je niet thuis bent.

Automatisch
De robotmaaiers werken continu dankzij een bijzonder krachtige accu. Na gedane arbeid rijdt de maaier automatisch terug naar het basisstation om zich daar op te laden. Je zal dus nooit een maaier met lege accu op het gazon aantreffen of hoeven hannesen met oplaadkabels. Een individuele pincode beschermt de robotmaaier tegen diefstal. De complete Gardena-collectie bestaat behalve uit de nieuwe Sileno City-maaiers ook robotmaaiers voor grotere gazons (tot wel 1.600 m2). De advies verkoopprijzen lopen uiteen van € 699,99 tot € 999,99, na een cashback-actie. Ze zijn leverbaar vanaf dit voorjaar.

Leave a Comment