De meeste bedrijven die slagen, doen het zo goed omdat hun marketingstrategie een combinatie van ideeën voor online en offline marketing gebruikt. Dit wordt meestal multichannel marketing genoemd. Maar ideeën voor offline marketing lijken door steeds meer mensen vergeten te worden.

Het feit dat je een online marketingstrategie hebt, hoeft nog niet te betekenen dat je die geweldige ideeën voor offline marketing maar moet negeren! Het is vooral belangrijk omdat offline marketing onder één van de letters in The CLICK Technique valt – namelijk de ‘K’ van ‘Keep Going’. Als je je op het gebied van online marketing bevindt, is consistentie de sleutel en kan offline marketing dit verbeteren. Mocht je producten willen ronddelen met jouw merk erop, dan kan je het beste bij IgoPromo kijken.

1. Laat merkartikelen op belangrijke locaties achter

white book and black pen on table

Heb je ooit weleens een bedrijfsnaam op de zijkant van een pen zien staan? Of op een frisbee? Wat dacht je van op een mok? Natuurlijk heb je dat weleens gezien! Eén van de meest traditionele ideeën voor offline marketing, is het uitdelen van merkartikelen. Pennen bedrukken bijvoorbeeld is vrij eenvoudig maar zeer effectief, aangezien iedereen ze thuis gebruikt.

Als dit idee slim wordt benut, kunnen deze items fantastische advertenties zijn. Zorg ervoor dat jouw fantastisch logo door potentiële klanten wordt gezien. Tegenwoordig moet er naast je logo ook een link naar je website op het item staan.

Vergeet ook niet om een regel op te nemen, die beschrijft wat jouw bedrijf aanbiedt. Mensen kunnen niet geïnteresseerd raken in jouw bedrijf als ze niet weten wat je verkoopt!

2. Visitekaartjes

visitekaartje

Dit is niet alleen één van de geweldige ideeën voor offline marketing, maar het is voor elk bedrijf min of meer essentieel. Met visitekaartjes kun je iemand snel en efficiënt niet alleen met jou, maar ook met jouw bedrijf als geheel in contact brengen.

In deze moderne tijd vertrouwen steeds minder mensen op visitekaartjes. Ze gaan ervan uit dat een visitekaartje overbodig is omdat de gegevens online ook aanwezig zijn. Dit is echt niet waar. Mensen onthouden je juist vanwege wat er op je visitekaartje staat. Dit omvat details zoals bijvoorbeeld je website-URL.

Laat visitekaartjes drukken en deel ze, waar je ook bent, uit!

3. Ga naar een vakbeurs

Zelfs als je bang bent dat je bedrijf niet voor een stand in aanmerking komt, moet je toch naar die vakbeurs gaan. Ook al krijg je maar een hele kleine of gedeelde stand, je moet die kans toch niet laten liggen. Zelfs als je bang bent dat jouw product naast al die andere producten niet zal schitteren, moet je toch naar die beurs gaan. Het maakt niet uit wat voor excuses er ontstaan: wees er bij en zet jouw naam op de kaart.

Dit is één van die ideeën voor offline marketing, die duur en tijdrovend kan zijn, maar het is de investering echt meer dan waard. Je weet nooit hoe het met je gaat totdat je naar de beurs gaat. Je zult hoogstens niet enorm populair zijn.

En, hé, als de prijs echt een zorg is, zoek dan een ander klein bedrijf dat de stand niet alleen zou kunnen betalen en overweeg om een stand te delen. Dan moet het product natuurlijk wel hetzelfde publiek aanspreken. Het is dan een win-winsituatie!

4. Stuur kaarten

MacBook Pro

Dit is een van mijn beste ideeën voor offline marketing. Ik vind het ook leuk om iedere feestdag een kaartje te krijgen. Kaarten kunnen een goede verstandhouding tussen de gever en de ontvanger opbouwen. Mensen geven ze graag en ze krijgen ze ook graag. Bedenk hoe verrast ze zullen zijn wanneer ze hun brievenbus openen en een kerstkaart van jouw bedrijf vinden!

Vroeger stuurden meer bedrijven kaarten, maar het wordt met de jaren steeds minder. Laat jouw bedrijf nu één van degenen zijn, die zich wel aan de traditie houdt! Heel veel mensen ontvangen graag kaarten en ze zullen er graag een van je accepteren.

5. Betrokkenheid bij de gemeenschap

marketing-strategie

Hoe sterk ben jij als individu bij jouw gemeenschap betrokken? Afhankelijk van het soort persoon dat je bent, ben je mogelijk veel, een beetje of helemaal niet betrokken. Op individueel niveau is de betrokkenheid bij een gemeenschap één van die dingen waarvoor je bewust kiest. Als bedrijf wordt die keuze echter een cruciaal onderdeel van je marketingcampagne.

Van al mijn ideeën voor offline marketing, is deze behoorlijk belangrijk. Mensen ondersteunen graag de bedrijven bij hun in de buurt. Het is tegenwoordig heel hip geworden om mensen en bedrijven in je omgeving te steunen. Mensen zijn erg trots als ze weten dat een succesvol bedrijf bij hun in de buurt het maakt. Als je goed contact kunt maken met je gemeenschap, zal die trots omhoog schieten. Benut die trots en zet die mensen om in klanten.

Leave a Comment