De Luchtmacht feest de komende jaren in kleding van Oger. Oger Corporate Fashion Statements (OCFS) tekende onlangs een contract met het Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting bedrijf (KPU-bedrijf) van de Defensie Materieel Organisatie voor het produceren en verstrekken van circa 2500 avondtenues aan de Koninklijke Luchtmacht. Het gaat om heren- en dames galatenues voor een tiental verschillende rangen.>>

Patrick Lusink, kolonel Harold Jacobs en Martijn Lusink


De Koninklijke Luchtmacht feest de komende jaren in kleding van Oger. Oger Corporate Fashion Statements (OCFS) tekende onlangs een contract met het Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting bedrijf (KPU-bedrijf) van de Defensie Materieel Organisatie voor het produceren en verstrekken van circa 2500 avondtenues aan de Koninklijke Luchtmacht. Het gaat om heren- en dames galatenues voor een tiental verschillende rangen.

Eerder voorzag OCFS bedrijven als Feyenoord, Gassan en NH-Hotels van representatieve bedrijfskleding op maat. Nu is het bedrijf een driejarig contract met het KPU-bedrijf gegund met een mogelijke verlenging van een jaar. Met OCFS richt de luxe herenmodezaak OGER zich al ruim 25 jaar op de B2B-markt. Patrick Lusink, managing director OCFS: “De eerste 600 medewerkers van de Staf Commando Luchtstrijdkrachten ontvangen eind dit jaar hun nieuwe avondtenue. De overige medewerkers moeten uiterlijk op 21 juli 2021 zijn gekleed. Een geweldig project. We zijn vereerd dit te mogen doen.”

Martijn Lusink en kolonel Harold Jacobs, commandant KPU-bedrijf

Waarom Oger? 
CEO Martijn Lusink: “Na een Europese aanbesteding is aan Oger het nieuwe contract gegund. Kolonel Harold Jacobs, commandant van het KPU-bedrijf, koos voor ons omdat we als beste uit de competitie zijn gekomen en om onze waarden als familiebedrijf: vakmanschap, duurzaamheid en kwaliteit. Net zoals de Koninklijke Luchtmacht staan ook wij voor continuïteit. We trachten deze te borgen door onze manier van werken en onze dienstverlening. Daarbij kunnen we het KPU-bedrijf ontzorgen door het hele logistieke plan voor onze rekening te nemen.” Patrick Lusink: “Mijn oom Oger Lusink heeft altijd al affiniteit gehad met militaire kleding. Hij is opgegroeid tussen de militaire kostuums en heeft jarenlang oude officiersuniformen op veilingen gekocht en verzameld. Dit is een project naar ons hart.”

Avondtenues 
Martijn Lusink: “Het herentenue bestaat uit een donkerblauw jasje voorzien van epauletten op de schouders, het logo van de Koninklijke Luchtmacht op de goudkleurige knopen en mouwen voorzien van rangen in goudgalon. De donkerblauwe pantalon is voorzien van een zwarte zijnaadbies. De dames dragen vergelijkbare jasjes en gilets als de heren, gepaard met een lange, slanke en aan de onderkant wijd uitlopende, gerende donkerblauwe rok. Ook deze is voorzien van een zwarte zijnaadbies.”

Grote uitdaging   
Patrick Lusink: “Het zal een militaire operatie worden om de 2535 dames en heren door heel Nederland op te meten met passets, per persoon af te passen én de verschillende rangen zichtbaar te maken op de tenues. Maar we zijn gelukkig wel wat gewend.” Het gaat om de officiersrangen tweede- en eerste-luitenant, kapitein, majoor, luitenant-kolonel, kolonel, commodore, generaal-majoor, luitenant-generaal en generaal. Eveneens krijgen enkele stafadjudanten het nieuwe avondtenue.

Koningsbal 
De kleding zal gedragen worden tijdens officiële feestelijke gelegenheden van de Koninklijke Luchtmacht, zoals het Koningsbal, het Kerstbal en de Corpsdiners.

Over Oger en OCFS  
Oger is een luxe herenmodemerk met vier stores in Nederland en één filiaal in België. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door de broers Rob, Martin en Oger Lusink. Sinds kort staat de nieuwe generatie aan het roer: Sander en Martijn Lusink, de zonen van Oger Lusink. Yvette Karel-Lusink is CFO en Patrick Lusink runt Oger Corporate Fashion Statements (OCFS). OCFS levert representatieve bedrijfskleding voor zowel dames als heren aan diverse branches. Denk hierbij aan de facilitaire dienstverlening, horeca/hospitality en de retail. www.ogercorporatefashionstatements.com

Leave a Comment