Elke keer dat jij een oldtimer voorbij ziet rijden, denk je misschien: ‘had ik er ook maar zo een’. Toch zijn er misschien wat dingen die je afschrikken, zoals de tijd en de kosten die je erin zult moeten steken en het nadenken over hoe je de auto verzekeren moet. Daarnaast wil je bij het uitkiezen van een oldtimer niet de verkeerde kiezen. Een goede oldtimer kopen kost wat moeite, maar is zeker niet onmogelijk. Wij helpen je graag op weg met deze tips.

Laat de roestbakken links liggen

Het klinkt misschien logisch, maar ga niet voor een auto die verroest is. Ook niet wanneer je het niet erg vindt om nog wat aan je oldtimer te moeten sleutelen. Wanneer je een onderdeel gemaakt hebt, valt het volgende uit elkaar. Een paar kleine roestplekjes zijn geen probleem, maar als de hele auto verroest is en zelfs gaten heeft, dan kun je die oldtimer beter laten staan.

Ga na of onderdelen nog verkrijgbaar zijn

grijze-oldtimer

Je kunt nog zo goed zijn in het sleutelen aan je auto, maar als de juiste onderdelen niet verkrijgbaar zijn dan kom je niet verder. Kijk of onderdelen makkelijk (en voor redelijke prijzen) te vinden zijn. Zeker met zeldzame oldtimermodellen kan dit een probleem zijn.

Hoe meer kilometers, des te lager de prijs

Over het algemeen geldt dat een oldtimer met meer kilometers op de teller voor een lagere prijs wordt verkocht. Dit betekent echter niet dat deze auto’s per se een wrak zijn. Let dus op de kwaliteit en niet per se op het aantal gereden kilometers.

Doe je huiswerk

mercedes-benz-oldtimer

Koop niet de eerste de beste oldtimer die je ziet. Doe eerst flink wat huiswerk. Ga in gesprek met dealers en experts en ga verschillende veilingen af. Ook Google kan je van veel informatie voorzien. Bezoek blogs, fora en dealersites, waarop je meer te weten komt over de oldtimer die jij wilt hebben. Zo kun je inschatten hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan een goed exemplaar.

Breng een expert mee

Heb je het gevoel dat je na al je onderzoek op Google en na het aflopen van veilingen nog steeds kennis tekort komt om een goede oldtimer te kopen? Neem dan een expert mee op pad. Op internet kun je makkelijk enthousiastelingen vinden die met jou mee willen om een oldtimer aan te schaffen. Ze zien de sterke en zwakke punten van de auto en kunnen waarschijnlijk ook nog eens een mooie deal voor je scoren. Zo blijft meer van jouw zuurverdiende geld op je rekening staan. Dat kun je dan weer gebruiken voor reserveonderdelen!

Leave a Comment