Ben je een levensgenieter en nog op zoek naar een romantische invulling van je vakantie, iets later dan in deze drukke periode of alvast voor volgend jaar. Een van onze vrienden woont in het Noord-Italiaanse Merano en toen wij daar een paar jaar geleden waren, raakten we diep onder de indruk van het vele fraaie (natuur, architectuur, gastronomie) van dit eigenlijk te onbekende stukje Italiaans Tirol. Nu kregen wij informatie over een arrangement met klassieke auto’s bij het vijfsterrenhotel Plantitscherhof in Merano. Dat spreekt ons aan en dus delen wij het graag met u. Want weinig is mooier dan in een open Alfa Romeo 2600 Spider Touring Superleggera uit 1963 te toeren door de Italiaanse berglandschappen van Zuid-Tirol.>>

Ben je een levensgenieter en nog op zoek naar een romantische invulling van je vakantie, iets later dan in deze drukke periode of alvast voor volgend jaar. Een van onze vrienden woont in het Noord-Italiaanse Merano en toen wij daar een paar jaar geleden waren, raakten we diep onder de indruk van het vele fraaie (natuur, architectuur, gastronomie) van dit eigenlijk te onbekende stukje Italiaans Tirol. Nu kregen wij informatie over een arrangement met klassieke auto’s bij het vijfsterrenhotel Plantitscherhof in Merano. Dat spreekt ons aan en dus delen wij het graag met u. Want weinig is mooier dan in een open Alfa Romeo 2600 Spider Touring Superleggera uit 1963 te toeren door de Italiaanse berglandschappen van Zuid-Tirol.

Onze reden destijds voor een  bezoek aan Merano: internationale Fisker Karma bijeenkomst

Je kunt je eigen classic car meenemen, maar je kunt ook een van de vele oldtimers van het hotel huren, zoals een Ferrari Dino 208 GT4 uit 1979 of een Mercedes-Benz Pagode 230 SL uit 1967. Tijdens de wekelijkse borrel in de oldtimergarage van het hotel kun je andere gasten en klassiekerfans leren kennen. Wil je overigens ook alles weten over elektrisch rijden, vraag dan naar de in heel Merano bekende Gianfranco Pizzuto. Gastheer Johannes Gulfer vertelt je alles over met een klassieke auto door het schilderachtige landschap rond Merano rijden. Je kunt ook meerijden met de Meran Classic die meerdere keren per jaar wordt georganiseerd.

Hotel Ansitz Plantitscherhof
Hotel Ansitz Plantitscherhof bij Merano staat al decennialang bekend als een van de beste hotels in Zuid-Tirol. Het vijfsterren hotel is onlangs ingrijpend gerenoveerd en omgetoverd tot een weldadige vakantiebestemming. Het ademt vele sferen met een mix van mediterrane, Italiaanse charme en gastvrije traditie uit Zuid-Tirol. Je vindt er traditionele suites van Zirbenhout, maar ook penthousesuites met heerlijke bedden, privésauna’s en eigen infinity-pools.

Vierdaags Oldtimer Arrangement Hotel Plantitscherhof
Geniet van een stijlvolle vijfsterrenvakantie en verken de mooiste routes van Zuid-Tirol en de Dolomieten in een oldtimer inclusief goed gevulde picknickmand. Pure romantiek. Het vierdaagse Oldtimer Arrangement van Hotel Plantitscherhof bestaat uit drie overnachtingen in een elegante tweepersoonskamer, gastronomisch halfpension, huur van een oldtimer, autotocht door de Dolomieten, picknickmand voor een romantische picknick met z’n tweetjes, dagelijks body & mind programma voor lichaamsbeweging en ontspanning, gebruik van de exclusieve Golden SPA en parkeerplaats in de ondergrondse garage. Vanaf € 682 per persoon. Aantrekkelijk? Dacht het wel! Www.plantitscherhof.com.

Informatie
Hotel Ansitz Plantitscherhof
Dantestrasse 56 | IT – 39012 Merano
Tel.: +39 0473 50 52 18
[email protected]
www.plantitscherhof.com

Fotocredits: Günter Standl

Leave a Comment