“Voorkomen is beter dan genezen.” Dit oude gezegde is al van generatie op generatie doorgegeven. Men geeft er de voorkeur aan om een gezondheidsprobleem voordat het zich in het lichaam manifesteert de kop in te drukken.

De financiële kosten voor de behandeling van gezondheidsproblemen

Het leiden van een gezond leven is gewoon niet beperkt tot alleen het lichaam want de psychologische gezondheid van mensen is minstens zo belangrijk. Het lichaam moet om toekomstige gezondheidsproblemen te kunnen voorkomen als één geheel worden behandeld. Er zijn voor mensen die hun gezondheid belangrijk vinden en die toekomstige bezoekjes aan een arts wil verminderen door veel goedkope opties om hun gezondheid te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele beschikbare en zeer betaalbare opties die iedereen in zijn dagelijkse leven kan implementeren om een betere gezondheid en een beter welzijn te kunnen garanderen. Preventieve geneeskunde is de toekomst van de gezondheidszorg.

1. Vermijd geraffineerde suiker

Tegenwoordig zijn er in bijna alle bewerkte voedingsmiddelen en dranken geraffineerde suikers te vinden. De volgende voedingsmiddelen bevatten allemaal geraffineerde suikers.

 1. Koolzuurhoudende dranken
 2. Fruitsap
 3. Donuts
 4. Barbecuesaus
 5. Cake en ander gebak
 6. Salade-dressing
 7. Pizza
 8. Ketchup
 9. Ontbijtgranen

Wat je beter kunt doen is Fitshe checken. Fitshe heeft producten die passen bij een healthy lifestyle. Fitshe gelooft niet in standaard oplossingen en streven alleen naar het beste. Daarom ontwikkelen we zelf onze innovatieve recepturen. Het resultaat: 100% natuurlijke biologische producten die jouw lichaam ondersteunen. Zonder zoetstof met een heerlijke pure smaak. Ze bieden nu ook een Fit at Home Box aan, wat een perfect cadeau zou kunnen zijn.

Westers eten wordt sterk bewerkt met geraffineerde suiker. Een belangrijke reden voor het hoge percentage mensen met diabetes en obesitas is een veel te hoge suikerinname. Geraffineerde suiker is afkomstig van rietsuiker, die vooral in het Caribisch gebied groeit. Suiker wordt met behulp van zwaveldioxide bewerkt. Het bleekproces van ruwe suiker staat ook wel bekend als “raffineren”. De buitenste laag van de ruwe suiker wordt weggewassen en er blijft dan ruwe stroop achter. Er wordt dan een mix gemaakt van fosforzuur en calciumhydroxide om het calciumfosfaat op te lossen. De onzuiverheden worden, voordat het raffineren begint, traditioneel met behulp van beenderkool verwijderd.

Het filterproces zorgt ervoor dat geraffineerde suiker geen voedingsstoffen meer bevat. Onderzoeken hebben aangetoond dat overmatige suikerinname een schadelijk effect heeft op de hersenen, wat leidt tot een verminderde cognitieve functie. Suiker is een leeg geraffineerd zetmeel dat vitamines en voedingsstoffen uit het lichaam opneemt. Het proces dat wordt gebruikt om suiker te raffineren, is giftig voor het menselijk lichaam en moet indien mogelijk worden vermeden. Verfijnde zetmelen en lege calorieën hebben voor het menselijk lichaam geen enkel nut.

2. Drink alkalisch water

bubbles going upwards on a body of water

Het verminderen van je alcoholinname spreekt voor zich. Alcohol is niet alleen slecht voor je lever, maar het verandert ook de pH-waarde van het lichaam in zure waarden. De lever is het op één na grootste orgaan in het lichaam dat verantwoordelijk is voor het reinigen van het bloed. Een gezonde lever kan alcohol als het wordt opgenomen afbreken, maar overmatige consumptie zal dit vitale orgaan overbelasten. Leververvetting resulteert in een opeenhoping van vet in de levercellen. Een andere dodelijke ziekte is cirrose wat leverfalen kan veroorzaken.

De eerste stap bij het herstellen van leverschade is om onmiddellijk te stoppen met het drinken van alcohol. De tweede stap is een volledige verandering van het dieet en dit betekent alkalisch water drinken en biologisch voedsel dat niet met pesticiden is bespoten gaan eten. Bepaalde soorten leverziekten kunnen met behulp van een arts of een natuurgeneeskundige worden beperkt of worden genezen. Ervoor kiezen om over te schakelen naar een alkalisch dieet, dat de lever niet zal belasten en het innemen van bepaalde farmaceutische medicijnen die giftig zijn, is noodzakelijk om de gezondheid van de lever te verbeteren.

Vermijd of verminder de inname van zuivelproducten

Zuivel valt ook in de categorie meest bewerkte voedingsmiddelen. Bij een lactose-intolerantie moeten zuivelproducten al helemaal worden vermeden.

Van zuivel gemaakte producten zijn:

 1. Boter
 2. Kaas (is een bijproduct van melk)
 3. Caseïne (is een melkfosfor proteïne dat wordt gebruikt als bindmiddel in veel bewerkte voedingsmiddelen)
 4. Wei (wordt gevonden in veel eiwitsupplementen)
 5. Monoglyceriden (zit vooral in chocoladerepen)
 6. Recaldent (is een caseïnederivaat dat voorkomt in tandheelkundige producten)
 7. Lactose (wordt gebruikt in veel bewerkte voedingsmiddelen)

“De focus van de natuurlijke geneeskunde ligt op het vinden van de oorzaak van de ziekte en niet alleen op de behandeling. Het lichaam, de geest en de ziel moeten als één worden behandeld.’’ – natuurgeneeskundig citaat

Eet biologische groenten en fruit

“An apple a day keeps the doctor away” hoor je overgrootmoeders vaak zeggen. De antioxidanten in veel fruit herstellen de schade aan onze cellen. De antioxidantwaarde van voedingsmiddelen wordt uitgedrukt met behulp van het waardensysteem van ORAC (oxygen radical absorbance capacity). Antioxidanten zijn de sleutel tot het beschermen van ons lichaam tegen vrije radicalen die door het oxidatieproces worden geproduceerd.

Fruit heeft een reinigende en stimulerende werking op onze gezondheid. Het regelmatig eten van organische groenten en fruit doet het lichaam goed. Het eten van fruit als ontbijt reinigt het lichaam en de groenten die je overdag eet, houden je energieniveau in stand.

3. Buig die rug

silhouette photography of woman doing yoga

De flexibiliteit van je wervelkolom is de sleutel tot het vertragen van het verouderingsproces. Het is niet nodig om ‘s ochtends wakker te worden en met een hele serie yoga te beginnen. Een paar eenvoudige oefeningen zoals de naar beneden gerichte hond, de plank en de Uttanasana (staande voorwaartse buigende houding) zal wonderen doen voor je houding. Hoe flexibeler je wervelkolom is, hoe beter je eruit zult zien en hoe beter je je zult voelen. Yoga en Pilates zijn de sleutel tot de eeuwige jeugd.

4. Eet meer kruiden

De definitie van een medicijn is elke substantie die oraal wordt ingenomen of in de spier, onder de huid of in een holte van het lichaam wordt geïnjecteerd om zo het ontstaan van een ziekte of aandoening te voorkomen. Geneesmiddel-geïnduceerde levertoxiciteit is volgens de FDA de belangrijkste oorzaak van acuut leverfalen (ALF).

Het maken van een afspraak voor een consult bij een natuurgeneeskundige kan je enkele opties geven als het gaat om het verminderen of het elimineren van bepaalde farmaceutische medicijnen. Er moet wel worden opgemerkt dat mensen die momenteel al medicijnen gebruiken, alleen naar een natuurgeneeskundige mogen gaan als ze eerst hun eigen arts hebben geraadpleegd.

5. Ontgift je lichaam

Net zoals je elke drie maanden de olie in je auto ververst, moet je lichaam ook worden ontgift van de afvalproducten en de vervuiling waarmee we elke dag worden geconfronteerd. Je lichaam ontgiften door tijdelijk of permanent rauw voedsel te eten en tijdelijk bepaalde kruiden zoals paardenbloemwortel te eten om de lever te reinigen, is slechts een van de vele manieren waarop mensen hun lichaam kunnen reinigen.

6. Houd je tanden gezond

long black haired woman smiling close-up photography

Je kunt jouw tanden op verschillende manieren gezond houden. De meest voor de hand liggende manier is door gewoon je tanden te poetsen. Maar het is ook belangrijk om je kind goed te leren flossen. De tijd om te beginnen met het flossen van de tanden van je kind is wanneer ze voor het eerst vast voedsel gaan eten. Alleen poetsen kan niet alle voedseldeeltjes in de mond, die na het eten van een maaltijd overblijven, verwijderen. Hoe meer tanden je kind heeft, hoe meer spleetjes er te vinden zijn waar de tandplaque zich kan ophopen. Als je je kind laat wennen aan het idee van flossen, voorkom je die pijnlijke afspraken bij de tandartspraktijk om de gaatjes te laten vullen. Om deze arbeidsintensieve klus leuk te maken, kun je de aanschaf van een milieuvriendelijke tandenflosser die speciaal voor kinderen is gemaakt overwegen.

Nadat het flossen is voltooid, kun je de smaakpapillen van je kind met Listerine mondwater versterken. Listerine mondwater voor kinderen is verkrijgbaar in bessensmaak en biedt tot 12 uur bescherming aan de tanden. Vergeet niet dat het leuk houden van het verzorgen van de tanden je kind zijn hele leven zal stimuleren om goed voor zijn gebit te zorgen.

Conclusie

Dit waren een paar goedkope manieren die wereldwijd door mensen worden toegepast om hun gezondheid te verbeteren.

Leave a Comment