Begin juli gaat www.getchefs.nl live, een online platform waar horecaondernemers gerechten aan kunnen bieden die anders in de vuilnisbak zouden belanden. Dit is echt een mooi initiatief waarbij het mes aan meer kanten snijdt: voedselverspilling wordt verminderd, horeca-ondernemers hebben de kans om nog iets te verkopen van wat anders weggegooid zou moeten worden en als consument kun je voor lagere kosten dan gebruikelijk van nieuwe soorten afhaalmaaltijden genieten. www.getchefs.nl verdient wat ons betreft heel veel succes!>>

Px187Mzk5MzcxMS0y

Begin juli gaat www.getchefs.nl live. Dit is een nieuw online platform waar horecaondernemers gerechten aan kunnen bieden die anders in de vuilnisbak zouden belanden. Dat is minder raar dan het klinkt.  Get Chef’s is ontstaan met als doel foodwaste in de horeca te verminderen. Verschillende factoren leiden ertoe dat in de horeca grote hoeveelheden levensmiddelen en gerechten niet gebruikt worden. Dit nieuwe online platform biedt horecaondernemers straks de mogelijkheid om dat te voorkomen en om gerechten alsnog bij de consument te krijgen, tegen een gereduceerd tarief. Bovendien geeft Get Chef’s per transactie 10 cent aan de lokale Voedselbanken, waardoor ook Nederlanders met een voedseltekort bereikt worden. ‘Samen tegen voedselverspilling en voedseltekort, don’t waste the plate!’ aldus Diederick Zwijnen, co-founder van Get Chef’s.

Px187Mzk5MzcxMS0x

‘De toename van voedselverspilling heeft ons op het idee gebracht om Get Chef’s te starten. We zien dat voor veel horecabedrijven het perfecte inkoopbeleid niet bestaat. Variatie in de vraag vanuit de consument naar gerechten, mensen die een tafel reserveren maar niet komen opdagen en tegenvallende bezoekersaantallen zijn factoren die een chef niet altijd kan incalculeren bij zijn inkoopbeleid. Als je dan staat voor verse kwaliteit, gaat er feitelijk onacceptabel veel ingekocht voedsel de container in. Dit zien we bij restaurants en cafés, maar ook bij traiteurs die aan het einde van de dag met gerechten blijven zitten. Wij willen hen met Get Chef’s de mogelijkheid geven om dit tegen te gaan’, zo vertelt Bruce Westeneng, eveneens co-founder van Get Chef’s.

Via het platform biedt Get Chef’s de consument de mogelijkheid om iets te doen tegen voedselverspilling in de horeca. Naast de bijdrage aan een beter milieu, is een bijkomend voordeel dat je tegen een gereduceerd tarief een ‘plate’ van een restaurant kunt eten. Het spannende van het platform  is dat je nooit weet welk restaurant welk gerecht of gerechten online gaat zetten. Voordeel voor horecaondernemers is de vermindering van omzetverlies doordat minder eten hoeft te worden weggegooid. Get Chef’s biedt horecaondernemers zo de mogelijkheid om de gerechten alsnog bij de consument te krijgen. Zowel afhalen als aan tafel zitten behoren tot de opties.

Aan de ene kant wordt er voedsel weggegooid, aan de andere kant is er een voedseltekort. In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Een dagelijkse gezonde maaltijd is voor hen niet vanzelfsprekend. Get Chef’s wil ook deze mensen helpen en doneert 10 cent per transactie aan de lokale Voedselbank, startende met de Voedselbank Amsterdam. De website is dus nog niet online maar dat gaat de komende weken gebeuren. Dit is echt een mooi initiatief waarbij het mes aan meer kanten snijdt: voedselverspilling wordt verminderd, horeca-ondernemers hebben de kans om nog iets te verkopen van wat anders weggegooid zou moeten worden en als consument kun je voor lagere kosten dan gebruikelijk van nieuwe soorten afhaalmaaltijden genieten. www.getchefs.nl verdient wat ons betreft heel veel succes!

 

Leave a Comment