Het is een ware trend: het online verkopen van vintage spullen! Denk aan kleding of meubels, om maar wat te noemen. Er zijn immers veel oude spullen te vinden, die er nog mooi uitzien en die nog prima een ronde meegaan. Daarnaast zijn vintage producten vaak in trek. Genoeg reden dus om hiermee aan de slag te gaan! Hoe pak je de online verkoop van vintage producten goed aan? Lees onze tips en tricks.

Vintage verkopen via een website

website-laptop

Je begint als het ware een online winkel als je vintage (of tweedehands) spullen gaat verkopen. Het is handig om daarbij een eigen webshop te hebben! Je kunt een domeinnaam kopen waar je de webshop op inricht. Probeer een pakkende naam voor je online winkel te bedenken, die eenvoudig kan worden onthouden. Hier kun je je domeinnaam op baseren! Een webshop maken is tegenwoordig gelukkig vrij eenvoudig, door een gebruiksvriendelijk CMS uit te kiezen en met een voorbedacht thema de site te bouwen. Vervolgens kun je hier de foto’s van de producten die je wilt verkopen in kwijt. Je kunt zelfs betaalsystemen aan je webshop koppelen, zodat alles meteen compleet is. Zo maak je het ook gemakkelijk voor je klanten om iets bij je te bestellen.

Vintage verkopen via social media

Naast het verkopen van vintage spullen via een eigen website, kun je er ook voor kiezen om dit via social media te doen. Denk aan verkoop via Instagram, of op Facebook in speciale groepen. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig een grote groep mensen kunt bereiken. Ze kunnen je volgen en zien automatisch in hun feed voorbijkomen dat jij iets nieuws in de verkoop hebt. Het nadeel is dan weer dat er geen betaalsysteem zit ingebouwd in social media: je zult losse betaalverzoeken moeten sturen. Op die manier komt hier wel meer werk bij kijken. Je kunt social media ook inzetten om de spullen te laten zien, waarna je je publiek doorverwijst naar je website voor de verkoop.

Verkoop iets unieks

product-designen

Aangezien er steeds meer mensen zijn die online vintage producten verkopen, is het belangrijk om iets unieks aan te bieden. Denk aan kleding uit een bepaalde tijdsperiode, of meubels in een specifiek design. Op die manier spring je er echt uit: je valt op en mensen weten voor welke producten ze bij jou moeten zijn.

Verkoop kwaliteit

kleding-webshop

Als laatst is het belangrijk om spullen van een goede kwaliteit te verkopen. Dat blijft toch een risico bij vintage spullen: het is immers al behoorlijk oud, wat de kwaliteit op negatieve wijze kan beïnvloeden. Controleer dit dan ook altijd grondig. Ook dit draagt er namelijk aan bij dat klanten bij je terugkomen: kwaliteit wordt absoluut gewaardeerd!

Leave a Comment