U bent ongetwijfeld dol op de landschappen, kastelen en cultuur van de mooie gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Dan is er goed nieuws. De nieuwe internationale Gardens & Gourmet bezoekerspas brengt het beste van het Engelse platteland namelijk nog dichterbij. De Gardens & Gourmet-pas biedt gratis toegang tot vele beeldschone tuinen en heerlijke eet- en drinkgelegenheden in het hele land. De pas is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse en Duitse reizigers en is verkrijgbaar voor vijf Engelse regio’s: Kent, Essex, Hertfordshire, Cheshire en het Peak District & Derbyshire. U kunt de pas kopen op www.gardensandgourmet.co.uk. De pas biedt zowel gratis toegang tot een waaier van tuinen in elke streek als interessante deals in kwaliteitsrestaurants, tearooms en traditionele pubs. De passen zijn geldig voor drie dagen in een periode van één week, dus ideaal voor bezoekers die het beste uit hun reis naar Engeland willen halen. Het Gardens & Gourmet project staat onder leiding van Visit Kent met bestemmingspartners Visit Herts, Visit Essex, Marketing Cheshire en Marketing Peak District & Derbyshire.>>

U bent ongetwijfeld dol op de landschappen, kastelen en cultuur van de mooie gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Dan is er goed nieuws. De nieuwe internationale Gardens & Gourmet bezoekerspas brengt het beste van het Engelse platteland namelijk nog dichterbij. De Gardens & Gourmet-pas biedt gratis toegang tot vele beeldschone tuinen en heerlijke eet- en drinkgelegenheden in het hele land. De pas is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse en Duitse reizigers en is verkrijgbaar voor vijf Engelse regio’s: Kent, Essex, Hertfordshire, Cheshire en het Peak District & Derbyshire. U kunt de pas kopen op www.gardensandgourmet.co.uk.

De pas biedt zowel gratis toegang tot een waaier van tuinen in elke streek als interessante deals in kwaliteitsrestaurants, tearooms en traditionele pubs. De passen zijn geldig voor drie dagen in een periode van één week, dus ideaal voor bezoekers die het beste uit hun reis naar Engeland willen halen. Het Gardens & Gourmet project staat onder leiding van Visit Kent met bestemmingspartners Visit Herts, Visit Essex, Marketing Cheshire en Marketing Peak District & Derbyshire.

Sandra Matthews-Marsh MBE, chief executive van Visit Kent: “De woorden ‘een Engelse landelijke tuin’ roepen een beeld op van iets heel speciaals: wandelingen in een heerlijke rozengeur, ommuurde kruidentuinen in de schaduw van een kasteel en wijngaarden in de avondzon. De oogverblindende tuinen en overheerlijke streekgerechten van Engeland brengen alle zintuigen in extase. Maar wij weten dat sommige internationale bezoekers moeilijk toegang ertoe vinden zonder inside informatie. Daarom hebben wij de Gardens & Gourmet-pas gelanceerd. Wij willen bezoekers het Engelse platteland buiten Londen helpen te verkennen. Onze nieuwe passen zijn precies daartoe ontworpen, met filmpjes over de lokale bezienswaardigheden en lekkernijen, en vlotte toegang tot een waaier van sites in één handige pas.”

Gardens & Gourmet-passen kosten tussen £29,95 en £44,95 (ook voor kinderen zijn passen verkrijgbaar). Bezoekers kunnen kiezen tussen een pas voor één enkele streek of een combinatie van streken, zodat ze nog meer kunnen zien en geld besparen. De interactieve routeplanner op de website van Gardens & Gourmet maakt het heel makkelijk een trip met alle info te plannen, zoals voorbeeldroutes, kaarten, openingsuren en toeristische informatie over elke regio. De nieuwe bezoekerspas is tot stand gekomen in het kader van het Discover England Fund van het Verenigd Koninkrijk, dat meer internationale bezoekers ertoe wil aanzetten naar Engeland te reizen om de fantastische bezienswaardigheden en streken buiten Londen te ontdekken.

Met de pas is toegang verzekerd tot zo’n 100 mooie locaties, zoals Leeds Castle en Hever Castle in Kent, Chatsworth House in het Peak District, Audley End House and Gardens in Essex en Knebworth House in Hertfordshire. Deelnemende adressen voor fijnproevers zijn onder meer de oudste Britse brouwer Shepherd Neame, de bekroonde wijngaarden New Hall Vineyards in Essex en de ambachtelijke brouwerij Thornbridge in het Peak District. De volledige lijst van de deelnemers is te vinden op de website van Gardens & Gourmet: www.gardensandgourmet.co.uk

Leave a Comment