In Nederland is artrose de meest voorkomende reumatische aandoening. Artrose kan in verschillende gewrichten ontstaan. Bij artrose is één deel van het kraakbeen in het gewricht zo ver versleten dat het erg dun is geworden. Door deze slijtage is het oppervlakte ook niet meer glad, wat ervoor zorgt dat het kraakbeen niet meer soepel kan bewegen. Doordat de je gewricht niet meer zo soepel beweegt als het hoort te zijn kan dit zorgen voor stijfheid, pijn en een ontsteking in het gewricht.

Wanneer je last hebt van artrose is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Hiermee voorkom je dat de gewrichten nog erger beschadigen dan dat ze al zijn. Het is een nare aandoening waar je heel je leven lang last van blijft houden. Het is belangrijk om dus zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan, wanneer je last krijgt van bepaalde gewrichten.

Blijven bewegen

fitness-instructeur

Veel mensen stoppen met bewegen wanneer ze last krijgen van artrose. Echter is dit niet de juiste oplossing. Het is belangrijk dat je blijft bewegen. Door alleen maar stil te zitten kunnen de gewrichten ergen verstijven, wat ervoor zal zorgen dat de klachten alsmaar erger worden. Door te bewegen blijven de gewrichten soepel.

Ook is het in veel gevallen handig om af te vallen. Een van de meest voorkomende redenen van artrose is namelijk overgewicht. Wanneer je werkt aan het afvallen, dan kan je langzamerhand de druk op de gewrichten en het kraakbeen verminderen.

Ontstekingsremmers gebruiken

medicijnen

Naast dat bewegen erg belangrijk is, kan je ook ontstekingsremmers gebruiken om de pijn en ontsteking in het gewricht tegen te gaan. Veel mensen denken al snel aan de ontstekingsremmers die je bij de plaatselijke apotheek kan halen, echter hebben deze vaak nare bijwerkingen. Zo krijgen veel mensen die deze ontstekingsremmers innemen al snel last van heftige maag- en darmklachten.

Gelukkig is hier een oplossing voor: natuurlijke ontstekingsremmers. Natuurlijke ontstekingsremmers hebben namelijk niet de nare bijwerkingen die de standaard ontstekingsremmers wel kunnen hebben. Vloeibare Groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad zijn drie van deze natuurlijke ingrediënten die een prima alternatief zijn voor de standaard ontstekingsremmers.

Deze natuurlijke ontstekingsremmers werken voor veel mensen dus veel fijner als de standaard ontstekingsremmers die de meeste mensen kennen. Wil je nou de ontsteking bij artrose gaan? Dan kan je aan om vloeibare groenlipmossel, zwarte bes-blad of/en curcumine kopen bij specialisten online.

Leave a Comment