Het is weer die tijd van het jaar: we gaan massaal werken aan onze goede voornemens. Wanneer je dit leest doet er niet toe, als je dit artikel hebt aangeklikt, wil je waarschijnlijk een gezonder leven gaan leiden. Super goed, je hebt al de eerste stap in de juiste richting gezet! Dat je moet gaan sporten en gezond moet eten weet je inmiddels zelf ook wel. Daarom lees je in dit artikel drie onverwachte dingen die jouw gezondheid een boost geven.

Eet donkere chocolade en drink rode wijn

wijnglazen

Eerlijk is eerlijk, je had niet verwacht dat chocolade en wijn in dit lijstje zouden staan. Toch is dit een hele leuke manier om jouw gezondheid een boost te geven. Er zit een stofje in chocolade en rode wijn en dat stofje zorgt ervoor dat jouw oude cellen een verjongingskuur krijgen. Dat is tenminste wat onderzoekers van de universiteiten van Brighton en Exeter zeggen. Nu is het niet slim om jezelf te verwennen met té veel van deze lekkernijen. Toch kan het dus geen kwaad om soms eens een lekker wijntje met een blokje pure chocolade te pakken.

Maak wat meer plezier met jezelf

Ook masturberen heeft een positieve invloed op jouw gezondheid. Sterker nog; het heeft meerdere voordelen. Masturberen kan bijvoorbeeld een goede oplossing zijn voor iedereen die veel last heeft van stress. Als je een beetje lol met jezelf maakt, verlaag je je bloeddruk én krijg je meer endorfine in je lichaam. Dat zorgt voor een relaxed en vrolijk gevoel. Veel mensen vinden het toch een beetje saai om het met zichzelf te doen. Gelukkig hebben we tegenwoordig allerlei toys die het een heel stuk leuker maken. De Satisfyer Pro 2 schijnt goed in haar werk te zijn. Een leuke manier om: je stress te verlagen, beter door te kunnen slapen, een gezonde vagina te houden én je immuunsysteem te verbeteren.

Een dutje doen

man-slapen-handen-onder-hoofd

Nog zo’n remedie tegen stress: de powernap. Het is natuurlijk ook wel relaxed om gedurende de dag de tijd te nemen om even te pauzeren van alle prikkels die je constant ervaart. Het voelt misschien een beetje alsof je tijd verdoet door een dutje te doen, maar niks is minder waar. Mensen die regelmatig een powernap doen zijn niet alleen gezonder, maar ook productiever. Met gezonder bedoelen we niet alleen dat je stresslevels zakken, ook je immuunsysteem verbetert én dat je een lagere kans op hart- en vaatziekten hebt.

Leave a Comment