Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen, gecombineerd met een rondleiding door de boswachter. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het “NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.”

Op 5, 6 en 7 april 2019 vinden op 23 locaties door heel Nederland ruim 70 concerten plaats.Lees verder>>

Natuurmonumenten/NMF Photo: Marco Borggreve

Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen, gecombineerd met een rondleiding door de boswachter. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het “NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.” 

Op 5, 6 en 7 april 2019 vinden op 23 locaties door heel Nederland ruim 70 concerten plaats. Zittend op een hooibaal in een schaapskooi, op een bankje in een munitiekelder of op antieke stoelen in een luxueuze kasteelzaal luisteren bezoekers naar oeroude én ultranieuwe instrumenten. Concerten worden uitgevoerd door piepjonge en zeer ervaren musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en gecombineerd met een rondleiding door het gebied of het gebouw. 

NMF-NM Photo: Marco Borggreve

Opening Kasteel Eerde
Na een uitgebreide restauratie heropent Kasteel Eerde haar deuren weer voor publiek. Houtwerk en wandtapijten werden hersteld, muren geschilderd, vloeren geschuurd. Musici van het NMF strijken neer in de grote zaal en openen hiermee zowel het kasteel als het festival. Experts leiden tijdens het festival bezoekers voor het eerst rond en vertellen over de restauratie en de geschiedenis van het kasteel.

Bijzondere muziekinstrumenten
Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF:  “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren.”

NMF-NM Photo: Marco Borggreve

Natuurmonumenten: erfgoedbeheerder pur sang
Natuurmonumenten beschermt ruim honderdduizend hectare natuur. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt in die natuurgebieden ook 2600 cultuurhistorische bouwwerken, die nu de omlijsting vormen van deze eenmalige concerten. De concerten vinden plaats in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen, maar ook een voormalige kluizenaarswoning zijn dit weekend mini-concertzalen. De samenwerking met NMF is een fantastische manier om muziekliefhebbers kennis te laten maken met al die mooie plekken.”

Leave a Comment