De lente is begonnen en daarmee is ook het fietsseizoen officieel gestart. Volgens journalist en auteur Wim de Jong is het daarom de hoogste tijd om de fiets uit de schuur of van de muur te halen. Zijn nieuwste boek Op díe fiets ligt vanaf deze week in de winkel. Onder u bevinden zich ongetwijfeld veel fietsers en fietsliefhebbers, en dus lijkt dit nieuwe boek ons helemaal iets voor u! Het boek weerspiegelt De Jongs liefde voor fietsen. Alle soorten fietsen, fietsers en fietsroutes komen erin aan bod. Van fixies tot e-bikes, van racers tot vakantiefietsers, van het dagelijkse forenzen tot een maandenlange tocht over de wereld. In het boek vertellen sportieve, stadse en zomerse fietsers hun verhaal. Als groot fietsliefhebber hoopt De Jong anderen te inspireren en praktische tips mee te geven.>>

De lente is begonnen en daarmee is ook het fietsseizoen officieel gestart. Volgens journalist en auteur Wim de Jong is het daarom de hoogste tijd om de fiets uit de schuur of van de muur te halen. Zijn nieuwste boek Op díe fiets ligt vanaf deze week in de winkel. Onder u bevinden zich ongetwijfeld veel fietsers en fietsliefhebbers, en dus lijkt dit nieuwe boek ons helemaal iets voor u! Het boek weerspiegelt De Jongs liefde voor fietsen. Alle soorten fietsen, fietsers en fietsroutes komen erin aan bod. Van fixies tot e-bikes, van racers tot vakantiefietsers, van het dagelijkse forenzen tot een maandenlange tocht over de wereld. In het boek vertellen sportieve, stadse en zomerse fietsers hun verhaal. Als groot fietsliefhebber hoopt De Jong anderen te inspireren en praktische tips mee te geven.

Fietscultuur
Fietsen doet iedereen en overal, zeker in Nederland en Vlaanderen. De laatste jaren is er een ware fietscultuur ontstaan, die steeds meer mensen inspireert de weg op te gaan. Het fietsboek, bestaande uit 224 pagina’s, portretteert de breed uitwaaierende mondiale fietscultuur. Naast zijn eigen thuisstad Rotterdam neemt De Jong de lezer al fietsend mee in zijn ontdekkingsreis naar de laatste trends en ontwikkelingen door Berlijn, Kopenhagen en New York. Behalve in de grote steden rijdt hij ook door het groen van Nederland en over het Vlaamse vlakke land en door de Belgische Ardennen. Tijdens zijn fietsavonturen heeft hij meer dan 30 binnen- en buitenlandse routes beschreven en gefotografeerd én interviewde hij gelijkgestemden over hun fietsen, hun dagtochten én fietsvakanties. Het boek zorgt ervoor dat de lezer de fiets-fever ook te pakken krijgt.

Prijs & verkrijgbaarheid
Op díe Fiets met ISBN 9789057678059, uitgegeven door Mo’Media, is vanaf nu verkrijgbaar via de boekhandel en online voor €19,95.

Over Wim de Jong
Journalist en auteur Wim de Jong maakt zelf graag lange ritten en smelt bij iedere met liefde gemaakte racefiets, stadsfiets, mountainbike, hybride en e-bike die hij onder ogen krijgt. De Jong is onder andere co-auteur van Stadskookboek Rotterdam en werkzaam voor NRC.

Fietser bij Hotel New York Rotterdam,  foto Wim de Jong

 

Leave a Comment