Als je het geluk hebt bevriend te zijn met mensen die open minded zijn, dan weet je dat de wereld een fascinerende plek is. Niemand hoeft je dat te vertellen; je ziet het aan hoe je vrienden op de wereld reageren en met de wereld omgaan.

Hier zijn 15 van de meest bewonderenswaardige eigenschappen van mensen die open minded zijn:

1. Ze houden van grapjes

Je ruimdenkende vrienden zien vaak humor waar die anders misschien gemist zou worden, en diep van binnen weten ze dat de ultieme grap in het leven is dat er niets zo ernstig is dat er niet de draak mee gestoken kan worden.

Dit is niet hetzelfde als iemand die een smakeloze grap maakt. Dit is kennis, misschien bewust, misschien onbewust, van de aangeboren belachelijkheid van de meeste menselijke aangelegenheden.

Maar ze staan ook niet boven een smakeloze grap of twee.

2. Ze zijn nieuwsgierig naar het leven

Vrienden hebben die niet alleen gevarieerde interesses hebben, maar actief op zoek gaan naar nieuwe interesses is een zaterdagavonddroom. Dit zijn de mensen die iets te weten komen over een verborgen locatie en zeggen: “Laten we gaan”, wat misschien leidt tot het beste concert dat je ooit hebt gezien.

Of misschien is er een avant-garde toneelstuk dat absoluut niemand anders dan je open minded vrienden zouden voorstellen te zien, dat je nooit zou hebben overwogen, maar dat – nadat je het hebt gezien – je leven heeft veranderd op een manier waarvan je niet had durven dromen.

Ze zullen je waarschijnlijk zelfs openstellen voor vernieuwingen in wetenschap en technologie, aangezien ze het niet erg vinden om proefkonijn te zijn als dat betekent dat je een beetje nieuwsgierigheid naar een nieuw product of dienst bevredigt.

3. Ze oordelen niet snel

Je ruimdenkende vrienden zijn in staat om de ene kant van een verhaal aan te horen… en dan te wachten op de andere, wat niets minder dan verbazingwekkend is.

4. Ze zijn geen voorbodes van onheil

We kennen allemaal mensen die alles wat er in de wereld gebeurt gelijk kunnen stellen aan de eindtijd. Politieke onrust staat gelijk aan onheil. Orkanen, tornado’s en overstromingen staan gelijk aan onheil. Maatschappelijke veranderingen staan gelijk aan onheil.

Omgekeerd ziet de ruimdenkende mens politieke onrust als bewijs dat het beleid niet rechtvaardig is; orkanen, tornado’s en overstromingen worden gezien als de krachtige natuurkrachten die ze zijn, niet als oordelen over de mensheid; sociale verandering betekent misschien dat onrecht eindelijk wordt aangepakt.

Elke nieuwe rage is geen teken dat de mensheid afglijdt naar onherstelbare idiotie; een nieuw ontdekt virus betekent niet een terugkeer naar de toestand van de Zwarte Pest.

Open minded mensen zijn doorgaans nuchter en gematigd in hun beoordeling van de beproevingen en nuances van het leven.

5. Ze zijn sympathiek

Omdat ze zich niet hebben afgeschermd van tegenstrijdige gevoelens, kunnen ze heel sympathiek zijn voor andere mensen, misschien zelfs niveaus bereiken van die aparte, mysterieuze kwaliteit die we empathie noemen. Ze hebben niet per se directe ervaring nodig om verbindingen van pijn of vreugde te voelen.

De beste knuffels komen van mensen die open minded zijn.

6. Ze zijn eerlijk

Meestal komt oneerlijkheid voort uit de gedachte dat men een bepaalde mentaliteit of een enkelvoudig wereldbeeld moet beschermen. De politicus liegt omdat hij eerst denkt aan partij, dan aan waarheid. Het kind liegt om de straf te ontlopen van het niet blijven krijgen van de dingen die het leuk vindt.

Niet dat een open minded persoon altijd de waarheid verteld, maar het is gewoon minder waarschijnlijk dat hij enig nut ziet in het proberen in te dekken van een star standpunt dat hem door invloeden van buitenaf wordt opgedrongen. In plaats van het in de eerste plaats te vertellen zoals het is.

7. Ze zijn opmerkzaam

Het is moeilijk om open minded te zijn met gesloten ogen, zowel figuurlijk als letterlijk. De nieuwsgierigheid van ruimdenkende mensen houdt hen open voor het opmerken van de veranderingen in hun omgeving.

Dit kan zo simpel zijn als opmerken hoe goed een bepaalde tint op je ogen afspeelt of zo cruciaal als het onthouden van het kenteken of model van een auto die voor een ongeluk vlucht.

8. Het zijn goede gesprekspartners

Ze zijn geweldig om mee te praten. Je wordt door een open minded persoon niet weggehoond, noch gekatapulteerd, vergast of oneerlijk uitgescholden. Er wordt echt naar je geluisterd, iets wat tegenwoordig een nieuw concept aan het worden is.

9. Ze zijn niet gemakkelijk beledigd

Ruimdenkende mensen nemen niet meteen aan dat elke interactie een spelletje verontwaardiging is, maar ze zijn slim genoeg om te zien wanneer iemand aanstoot wil nemen.

Ze weten dat hun gevoeligheden niet de standaardinstellingen zijn voor alle anderen, maar deinzen er niet voor terug om iemand te laten weten dat ze een grens hebben overschreden.

10. Ze voelen zich op hun gemak als buitenbeentjes

Echte buitenbeentjes zijn niet alleen mensen die tegen de stroom ingaan, het zijn mensen die de richting veranderen zodat het leven voor iedereen wat soepeler stroomt dan voorheen.

Omdat ruimdenkende mensen in het algemeen niet geïnteresseerd zijn in het volgen van menigtes of het accepteren van pasklare antwoorden, zullen ze vaker wel dan niet de status quo in twijfel trekken.

Als dit betekent dat ze dingen doen die hen niet in de gunst komen, zullen ze daarmee leven.

11. Ze bezitten een jeugdige uitbundigheid

Deze open minded vrienden hebben een speelse kwaliteit. Ze kunnen een beetje naïef zijn, en geneigd zijn tot dagdromen. Ze lijken je misschien zelfs dwazer dan iemand van hun leeftijd zou moeten zijn.

Maar ze wakkeren jouw eigen uitbundigheid aan en nodigen uit tot allerlei spelletjes en kattenkwaad, waar je, toegegeven, meer van houdt dan je waarschijnlijk laat merken.

12. Ze zijn geweldig in het oplossen van problemen

We hebben allemaal “go-to” mensen. Als er een probleem is dat je ‘s nachts wakker houdt, ga je naar die “go-to”, die ruimdenkende persoon die luistert, afweegt, overweegt, alchemiseert en de weg wijst naar oplossingen.

Ruimdenkende mensen worden duizelig als ze zich mogen verdiepen in de puzzels en denkkaders van het leven. Ze zijn ook geweldige bemiddelaars.

13. Ze zijn muzikaal avontuurlijk

Maak gebruik van hun muziekcollectie. Serieus. Deze ruimdenkende vrienden van je zijn hebben meestal een geweldige muziek smaak.

Dit betekent dat roadtrips met hen epische karaoke festijnen zijn.

14. Ze zijn beschermheren van de kunst

De indie-artiesten scene rukt in alle richtingen op, voor een groot deel gevoed door open minded mensen die hongerig zijn naar meer dan het nieuwste boek dat zich in eigen beheer een weg baant naar bestsellerlijsten.

Je open minded vrienden steunen artiesten die literaire risico’s nemen. Ze kopen de cd’s die te koop zijn bij de microconcerten. Ze stoppen niet alleen om het werk van festivalartiesten te bewonderen, ze zijn geneigd een stukje van hun kunst mee naar huis te nemen.

15. Ze zijn niet gierig met hun tijd

Omdat ze niet denken dat ze het middelpunt van het universum zijn, vinden mensen die open minded zijn het niet erg om tijd te nemen uit hun drukke leven om anderen bij te staan. Zij zijn degenen die je op relatief korte termijn helpen verhuizen naar je nieuwe appartement. En ze zullen dat doen zonder te klagen.

Ze vinden het ook niet erg om rustig bij je te zitten. Ze zijn experts in het naast je lopen in musea en parken, of het delen van popcorn met je in de bioscoop.

Over het algemeen zijn open minded mensen wie je in je bowlingteam wilt hebben.

Koester open minded mensen

Leven in een tijd waarin lomp zijn gevierd wordt neemt kostbare tijd weg van interessantere ontmoetingen en intrigerende exploten. Je open minded vrienden zullen, bij stille overeenkomst, nooit degenen zijn die op die manieren middelen van je afsnoepen.

Misschien denk je dat je geest niet zo open is als hij zou kunnen zijn, maar het gezelschap dat we houden is net zo belangrijk als het eten dat we eten.

Koester degenen die je dingen laten zien die je misschien gemist hebt, want de meest lovenswaardige kwaliteit van open minded mensen is dat je met hen op plaatsen komt waar je geestelijk, emotioneel, mentaal en letterlijk misschien nog nooit geweest bent.

Leave a Comment