Had u ooit verwacht dat de begrippen Range Rover en heel zuinig samen zouden gaan? Het merk presenteerde zojuist een gerestylde Range Rover Evoque voor de autotentoonstelling van Genève. Uiterlijk en interieur zijn verfraaid, maar het meest belangrijk zijn de nieuwe Ingenium motoren. In zijn meest brandstofvriendelijke vorm verbruikt de 2,0 liter dieselmotor met 150 pk slechts 4,2 liter per 100 kilometer. Goed voor een CO2 uitstoot van 109 gram per kilometer en dus 20% bijtelling. En 1 op 24 !>>

RR_16MY_Evoque_exterior__12__LowRes

Een Amerikaans magazine schreef  ‘de nieuwe Range Rover Evoque diesel bezorgt hybrides het schaamrood op de kaken’. Dat is wellicht een tikje overdreven, maar had u ooit verwacht dat de begrippen Range Rover en heel zuinig samen zouden gaan? Toch lijkt dat te gebeuren. Het merk heeft net deze dagen de nieuwe Discovery Sport bij haar dealers staan en voila, alweer modelnieuws: een gerestylde Range Rover Evoque voor de autotentoonstelling van Genève.

De vernieuwde Evoque heeft grotere luchtinlaten in de voorbumper, LED koplampen en LED dagrijverlichting die ook als richtingaanwijzers functioneert. Het dak krijgt een tweede antenne, voor 3G ontvangst en voortaan is ook de 5-deurs als Dynamic leverbaar met luchtinlaten in de motorkap, net als eerst alleen op de Coupé. Ook is hij te bestellen met allerlei nieuwe opties: drie nieuwe velgen, twee nieuwe interieurkleuren en een nieuwe exterieurkleur. Het interieur werd verfraaid en is voorzien van o.a. het nieuwe InfoControl infotainment systeem met een 8 inch touchscreen en desgewenst alle wenselijke eigentijdse voorzieningen.

Maar het meest belangrijk zijn de nieuwe Ingenium motoren zoals die ook in de Discovery Sport en de komende Jaguar XE worden toegepast. De Evoque wordt daardoor wat lichter en efficiënter. In zijn meest brandstofvriendelijke vorm verbruikt de 2,0 liter dieselmotor met 150 pk slechts 4,2 liter per 100 kilometer. Goed voor een CO2 uitstoot van 109 gram per kilometer en dus 20% bijtelling. En geeft u toe, een verbruik van 1 op 24 verwacht je niet bij een Range Rover! Vijf deuren en vierwiel-aandrijving verhoogt de emissie en het verbruik wel een beetje. De vernieuwde Evoque krijgt ook meer veiligheidsystemen, zoals een rijbaanassistent, een automatisch autonoom remsysteem dat ongelukken bij snelheden tot 50 km/h voorkomt en tot 80 km/h probeert de schade te beperken. Naast de 150 pk versie komt er ook een 180 pk sterke diesel-Evoque. Die heeft een gemiddeld verbruik van 4,8 liter op 100 kilometer. Daarnaast is er nog de Si4 benzinemotor met 240 pk. Dan is het met de echte zuinigheid gedaan. In augustus komt de vernieuwde Range Rover Evoque bij de dealer te staan. De carrosseriewijzigingen maken de auto ontegenzeggelijk stoerder en wat stijlvoller. Like!

RR_16MY_Evoque_Ingenium_LowResRR_16MY_Evoque_interior__1__LowResRR_16MY_Evoque_exterior__19__LowResRR_16MY_Evoque_exterior__2__LowResRR_16MY_Evoque_exterior__11_

Leave a Comment